dizüstü bilgisayar hakkında tavsiye arkadaşlar

intel1111
Daimi Üye
arkadaşlar merhaba haftaya dizüüstü bilgisayar alacağım, üst limit 1200 tl bilgisayarda orta-düşük ayarlarda olsa oyun oynayabileyim ama çoğunlukla internet için satın alıyorum ancak en önemli mesele sağlamlık ve teknik servis

arada duvarların olduğu 12 metre gibi bir mesafeden modemi internet çekimde bir sorun yaşatmasın, sağlam olsun menteşeleri kırılmasın, 200 yaşında her parçasının elinde kaldığı düldül gibi dökülüp parçalanmasın, bilgisayar parçaları uyumlu olsun verimli çalışsın

birde bilgisayarla birlikte gelen uyduruk hiçbir işe yaramayan bilgisayarı saçma şekilde kasan programlar varmış bu sorun olmaz sanırım bilgisayarı satın aldığımda bu programları bilgisayardan silerim

kısa net paramın tam olarak karşılığını alabileceğim senelerce kullanabileceğim bir bilgisayar istiyorum bu bilgisayarı zorunluluktan alıyorum el sürmemem gereken parayı kullanacağım eğer belki gerekebilir İstanbul`da ikamet ediyorum

gördüğüm 4 marka var toshiba lenovo packard bell sony

en çok toshiba`nın teknik servisinden şikayet var ancak kendi bilgisayarı çekiçle vuruyor (yada başka bir şey) kendi kullanıcı hatası yani teknik servisten tamir için para istenince veryansın ediliyor, adam internette firmayuı yerden yere vuruyor bu gibi davranışlar maalesef bir hayli fazla insanları yanlış yönlendiridiyor

lenovo için taş gibi sağlam diyorlar ama teknik servisinden şikayetlerde var

packard bell için teknik servisi çok iyi diyorlar ama packard bell acer`a satılmış acer teknik servisi hakkında hiç olumlu bir şey okumadım

sony`nin bir modeli var 1600 tl bunun oldukça açılmış olurum ama işlemcisi a10 yalnız ekran kartı bir hayli zayıf

naha da model bu:

http://www.vatanbilgisayar.com/svf15416stw-notebook-amd-a10-21ghz-6gb-500gb-155-amd-w8-tasinabilir-bilgisayar.html

ayrıca birde sony`nin teknik servisi klavyeyi bilgisayarın bir parçası saymayıp garanti sunmamasını yalanlayan kimseyi görmedim üstelik sony`nin bilgisayar bölümü satıldı sony almak adrenalin bağımlısı çılgınların macera arayışı gibi olacaktır

birde dell var teknik servisinin bu kadar övüldüğünü gördüğüm tek marka ancak dell bilgisayar hem pahalı hemde en son çıkan amd işlemciler dışında intel işlemci kullanmak konusunda tuhaf bir hırsı var

birde hewlett packard var ancak onun a10 işlemcili harika bir bilgisayarı vardı hemde kullanıcılarından harika yorumlar yazıyordu fiyatı sadece 1100 tl birşeydi, ancak kapan kaptı :( birde hewlett packard`da teknik serviste ucuz model sahiplerine dış kapının mandalı muamelesi yapıyorlarmış diye okudum)

birde toplama notebook diye bir şey duydum bu konuda bilgisi olan bir arkadaş varmı?

necdet35
Co-Admin
Site Yetkilisi
Benim önerim HP gerek servis gerekse dayanıklılık açısından süper ve her bütçeye hitap eden modeli var ;) İki adet HP laptop var birisi üç seneyi devirdi birisi daha yeni iki üç aylık çok memnunum tavsiye ederim marka olarak , model sizin bütçenize kalmış .

CanRYZ
Hızlı Çırak
Öncelikle Sony Vaio öneririm.İnternet için alıcaksan ultrabook alabilirsin.Oyun için alıcaksan imkanın varsa (yani evde oynayıcaksan ve evin dar değilse) masaüstü al.Laptop özellikleri yüksek olsa bile bazen oyunlar kasabiliyor ve aşırı ısınma sorunu her zaman oluyor.(Şu ana kadar olmayan görmedim 5 markadan) oyun için masaüstü daha dayanıklıdır.Daha az özelliklede yüksek oyun oynabilirsin ve daha ucuza gelir.Ayrıca toshiba teknik servis gerçekten kötüdür.Teleservice gibidir.Cihazın bir yeri kendiliğinden bozulur,Çok dayanıksız olur bozulur ama sana verdikleri yanıt çoğu zaman şudur ''Cihazda çizik var demmeki darbe var darbeden bozulmuş kullanıcı hatası.''

intel1111
Daimi Üye
Benim önerim HP gerek servis gerekse dayanıklılık açısından süper ve her bütçeye hitap eden modeli var ;) İki adet HP laptop var birisi üç seneyi devirdi birisi daha yeni iki üç aylık çok memnunum tavsiye ederim marka olarak , model sizin bütçenize kalmış .
tavsiyeniz için çok teşekkür ederim yazımda dediğim gibi tam bana göre model vardı kapış kapış gitti birde amd`li dizüstü konusunda bir tuhaflık var, amdli notebooklar kaspış satılıyor ama yenisi gelmiyor kaç aydır bakıyorum inceliyorum hep aynı modeller.
hp uygun bir modeline rastlarsam mutlaka satın alacağım ancak galiba lenovo olacak gibi gözüküyor

Öncelikle Sony Vaio öneririm.İnternet için alıcaksan ultrabook alabilirsin.Oyun için alıcaksan imkanın varsa (yani evde oynayıcaksan ve evin dar değilse) masaüstü al.Laptop özellikleri yüksek olsa bile bazen oyunlar kasabiliyor ve aşırı ısınma sorunu her zaman oluyor.(Şu ana kadar olmayan görmedim 5 markadan) oyun için masaüstü daha dayanıklıdır.Daha az özelliklede yüksek oyun oynabilirsin ve daha ucuza gelir.Ayrıca toshiba teknik servis gerçekten kötüdür.Teleservice gibidir.Cihazın bir yeri kendiliğinden bozulur,Çok dayanıksız olur bozulur ama sana verdikleri yanıt çoğu zaman şudur ''Cihazda çizik var demmeki darbe var darbeden bozulmuş kullanıcı hatası.''
verdiğiniz bilgi için teşekkürler sony açıkçası pek düşünmüyorum hem pahalı (burada paylaştığım modelin ekran kartı fiyatına göre oldukça zayıf olduğunu düşünüyorum) hemde teknik servisi oldukça şikayet var ama doğruya doğru eğer sony teknik servisi dell servisi gibi güvenilir olsaydı hiç düşünmeden sony alırdım ki yazımda belirttiğim gibi sony `nin bilgisayar bölümü satıldı yani sony bilgisayar teknik servisi konusunda sarı çizmeli Mehmet ağa durumunda.

metatron
Super Moderator
Site Yetkilisi
alabiliyorsanız, pcdepo, nova, ebrar gibi yerlerden freedos bilgisayar alın.

boşuna bir de windows lisans parası olarak 100-150 tl ödemeyin.

bir de alacağınız bilgisayarı bir süre 10-20 gün kadar fiyat olarak sürekli takip edin.

bazen çok düşük fiyatlar denk gelebiliyor.

ultrabook olayına gelince, kuzenle konuşuyorduk. bu aralar "2000 tl civarı dizüstü bakınıyorum" dedim.

"ağbi, üstüne biraz daha koyup ultrabook alsan daha iyi olur" dedi.

"biraz daha'dan bahset bana" dedim.

işte 1800-2000 TL gibi bi rakam söyledi.:D

ben de 2000 liranın üstüne 18700 tl daha vermektense i7 işlemcili, GT750 ekran kartlı dell aldım.

şimdilik bi sıkıntı çıkarmadı. umarım ileride de çıkarmaz ;)

intel1111
Daimi Üye
alabiliyorsanız, pcdepo, nova, ebrar gibi yerlerden freedos bilgisayar alın.

boşuna bir de windows lisans parası olarak 100-150 tl ödemeyin.

bir de alacağınız bilgisayarı bir süre 10-20 gün kadar fiyat olarak sürekli takip edin.

bazen çok düşük fiyatlar denk gelebiliyor.

ultrabook olayına gelince, kuzenle konuşuyorduk. bu aralar "2000 tl civarı dizüstü bakınıyorum" dedim.

"ağbi, üstüne biraz daha koyup ultrabook alsan daha iyi olur" dedi.

"biraz daha'dan bahset bana" dedim.

işte 1800-2000 TL gibi bi rakam söyledi.:D

ben de 2000 liranın üstüne 18700 tl daha vermektense i7 işlemcili, GT750 ekran kartlı dell aldım.

şimdilik bi sıkıntı çıkarmadı. umarım ileride de çıkarmaz ;)

önerileriniz için çok teşekkür ederim, bu sitelerde güzel bilgisayarlar var ancak anladığım kadarı ile hepsi sadece online satış yapan siteler buda güvenilirliği akla getiriyor (ki internette bu siteler hakkında şikayetler var), ama aynı zamanda ebar bilgisayarda dell marka amd işlemcili dizüstü var ama bu dizüstü amd e1 işlemcili, a4 bile değil araştırmam sonucu e1 çift çekirdekli bir işlemci acaba bu işlemcinin performansı nasıldır crysis 3`ü en düşük çözünürlük ve bütün ayarlar en düşükte oynatsın yeter zaten yeni oyunları pek sevmiyorum

dell bilgisayarı o kadar övdülerki satın almayı düşündüğüm 1200 tl a8 işlemcili lenovo`yu göz ardı edebilirim. firma güvenilirliği en önemlisi paranla rezil olup sap gibi ortada kaldıktan sonra hiçbir anlamı kalmaz çünkü.

bu arada sizde dell kullanıyormuşsunuz dell bilgisayarın eve teknik servis desteğini okumuştum ama bu desteğini bitirmiş neyse adam gibi teknik servis desteği sunsun biz onada razıyız

son olarak bu freedos hakkında bir sorum olacak bende cracklı Windows 7 DVD var bunu yüklersem firanın sunduğu 2 sene garanti yanar mı?

Lenovo z serisini öneririm...
tavsiyeniz için teşekkür ederim. lenovo sağlamdır teknik servisi güvenilirdir diyorsunuz diyebilirmiyiz?

dockhanger
Forum Ustası
ALABİLİRSEN MSİ YADA ASUS DIŞINDA BAŞKA MARKAYA BULASMA METATRONUNDA DEDİĞİ GİBİ FREEDOS AL SAKIN HP LERE bulaşma soba gibidir en serin laptoplar asus yada msi hiç olmassa lenovadır ama en iyi öneri bir masa üstü bilgisayardır 7 sene laptop kullandım masa üstüne geri dönüş yaptım kesinlikle kasa bilgisayar

*
Banned
HP derim! :cool:
2007 yılında aldığım ve şuan bataryanın bitmesi sorunu hariç hiçbir problem yaşamadığım HP Compaq Presario V6000 marka laptop'ımı hala kullanıyorum ;). O zaman fiyatı 1500 tl idi.

intel1111
Daimi Üye
ALABİLİRSEN MSİ YADA ASUS DIŞINDA BAŞKA MARKAYA BULASMA METATRONUNDA DEDİĞİ GİBİ FREEDOS AL SAKIN HP LERE bulaşma soba gibidir en serin laptoplar asus yada msi hiç olmassa lenovadır ama en iyi öneri bir masa üstü bilgisayardır 7 sene laptop kullandım masa üstüne geri dönüş yaptım kesinlikle kasa bilgisayar
tavsiyeniz için çok teşekkür ederim dizüstü olması zorunluluktan kaldıki masaüstü bilgisayarım zaten mevcut

hewlett packard eski sorunları düzelttiğine dair bazı kullanıcı yazıları okudum, bilgisayara zarar vermeyecekse ısınması benim bir sorun teşkil etmiyor

bu arada şikayet var sitesine baktım lenovo ekşi sözlük ile parelel de dell şaşırttı yığınla şikayet var dell hepsine aynı yazıyı yazıp durmuş, arakadaşın biri belirtmişki; yaptıkları hiçbirşey yok sadece adam oyalıyorlarmış hatta bir üye faturasının resmini koymuş dell bu müşteriye cevap yazmaya tenezzül bile etmemiş ki dell beni şaşırttı ekşi sözlükte öve öve bitiremiyorlardı, birde hewlett packard markasına baktım hakkında şikayet 0

asus hakkında ise asus`tan birtek çizgi elektronik`ten memnunlar ama oda dizüstü bilgisayara bakmıyormuş .....

msi hakkındada şikayetler var ama bayıldığım bir msi dizüstü var:

MSI GX70 3CC-275TR Destroyer , Fiyat: 3.447 TL

HP derim! :cool:
2007 yılında aldığım ve şuan bataryanın bitmesi sorunu hariç hiçbir problem yaşamadığım HP Compaq Presario V6000 marka laptop'ımı hala kullanıyorum ;). O zaman fiyatı 1500 tl idi.
hp şu anda benim için birinci sırada amd işlemcili model önerecek arkadaşların önerilerine açığım

- Yönetici düzenlemesi: :
misafir1009
Forum Ustası
Kesinlikle katılıyorum 1 aydır HP4540s kullanıyorum,çok memnunum,tüm yeni çıkan oyunlar,aklına gelebilecek hertürlü iş ile igili ağır uygulamalar mevcut kasma yok,cok rahat ergonimk 1500 tl civarı tavsiye ederim.

intel1111
Daimi Üye
arkadaşlar şu sorum cevap bulmadı: ben bilgisayarı free dos olarak satın aldım diyelim bende cracklı Windows 7 DVD si var bilgisayara yükledim filan diyelim acaba bilgisayarın garantisi yanar mı?

birde yeni bir soru: bildiğim kadarı ile bütün mağazalar (bimeks vatan teknosa) dizüstünde free dos satın alıma izin veriyorlar, bilgisayarın fiyatından 100-200 tl düşüyor doğru mu biliyorum yoksa halt mı etmişim :)

AdrenaLiN_
Forum Ustası
arkadaşlar şu sorum cevap bulmadı: ben bilgisayarı free dos olarak satın aldım diyelim bende cracklı Windows 7 DVD si var bilgisayara yükledim filan diyelim acaba bilgisayarın garantisi yanar mı?

birde yeni bir soru: bildiğim kadarı ile bütün mağazalar (bimeks vatan teknosa) dizüstünde free dos satın alıma izin veriyorlar, bilgisayarın fiyatından 100-200 tl düşüyor doğru mu biliyorum yoksa halt mı etmişim :)
bilgisayarın garantisi yanmaz.Ayrıca her pcyi isteğe göre free dos alacağını sanmıyorum bir çoğunun şimdiden altına lisansları yapıştırılmıştır.

intel1111
Daimi Üye
bilgisayarın garantisi yanmaz.Ayrıca her pcyi isteğe göre free dos alacağını sanmıyorum bir çoğunun şimdiden altına lisansları yapıştırılmıştır.
cevabınız için çok teşekkür ederim anlaşılan bu Microsoft'a para kazandıracağız gibi gözüküyor yada metatron`un tavsiye ettiği sitelerden online alışveriş edeceğiz.

görmediğim bir ürünü satın almak beni rahatsız ediyor

intel1111
Daimi Üye
HP PAVILION 15-N265ST F8S56EA NOTEBOOK - Teknosa

HP 15-G010ST G7X19EA NOTEBOOK - Teknosa

arkadaşlar bu 2 bilgisayar arasında kaldım üst modelin işlemcisi eski ancak alt modelin işlemcisi güncel sayılır (a serisi 7000 serisi çıkalı 2 ay filan oluyor)

ve bilgisayarlarla ilgili bazı sorularım var (teknosa`ya sordum sallamadı)

1. grafik kartı olarak 7620G/8670M belirtiliyor bu nedir?

2. bu bilgisayarlarda wi-fi varmıdır? (evde kablosuz modem var)

3. üst modelde teknosa bu bilgisayarda DVD sürücü yok diye belirtmiş ancak resimlerde DVD sürücü var ve alt modelde SuperMulti DVD diye bir DVD sürücü acaba bu bilgisayarlardaki DVD sürücü ile DVD yazabilir miyim?

4. bu bilgisayarda biliyorsunuz işlemcinin ekran kartı ayrıyeten harici ekran kartı var bu iki grafik kartını crossfire yapabiliyor muyuz?

5. üst model kasa için metal deniyor doğrumudur bilen varmı?

6. bu bilgisayarlarda mikrofon varmıdır?