dizüstüm usb belleği görmedi

intel1111
Daimi Üye
arkadaşlar merhaba birkaç gün önce dizüstü satın aldım bilgisayarımdan memnunum ancak dün usb belleği görmedi bende diğer girişi denedim sorunsuz çalıştı, bu midemi bulandırdı çünkü sadece 3 tane usb girişi var biri arızalı ise (umarım değildir) geriye 2 tane kalıyor ki bir tanesini mause usb bağlantısı meşgul ediyor

ayrıca dvd sürücü açılmıyor o kadar denedim nafile gerçi bilgisayarım`dan mause imleci ile dvd sürücüye tıkladım açıldı

sorum şu bilgisayar daha 3 günlük bugün 4. gününü dolduracak, duyduğum kadarı genelde teknik servislerde bu kadar yeni sorun çıkaran ürünlerde değişim yapıyorlarmış. açıkçası bilgisayarımın içinin açılmasından yana değilim.

acaba bu duyduğum doğru mu?

bilgisayarın markası hewlett packard

Penqueen
Banned
Bahsettiğin usb girişinde farklı donanımlar denedin mi peki?
Çalışıyorsa taktığın belleğin usb versiyonu düşük olabilir
Yok hiç çalışmıyorsa o saman usb soketinde sıkıntı vardır
Dvd sürücüsü komut ile açılıyorsa üstündeki açma düğmesinde sıkıntı olabilir
Biraz sert bastır bakalım açılıyor mu
Değişim olayı da markaya ve firmaya göre değişir
Aldığın yerden ayrıntılı bilgi alabilirsin

intel1111
Daimi Üye
Bahsettiğin usb girişinde farklı donanımlar denedin mi peki?
Çalışıyorsa taktığın belleğin usb versiyonu düşük olabilir
Yok hiç çalışmıyorsa o saman usb soketinde sıkıntı vardır
Dvd sürücüsü komut ile açılıyorsa üstündeki açma düğmesinde sıkıntı olabilir
Biraz sert bastır bakalım açılıyor mu
Değişim olayı da markaya ve firmaya göre değişir
Aldığın yerden ayrıntılı bilgi alabilirsin
farklı donanıma gerek kalmadı usb belleği 2. kez denedim bilgisayar gördü

DVD sürücüye gelince bit gibi gömülü bir düğme yapmışlar tırnağım uzun olmasına rağmen zar zor basabildim ama işe yaramıyor zorlayabileceğim kadar zorladım daha fazla zorlamak istemiyorum, açıkçası bir DVD sürücü tuşu için bilgisayarımın içinin açılmasını istemem, birde canımı sıkan adamlar bilgisayarı ince yapacağız diye işin cılkını çıkarıp DVD sürücünün altını açık bırakmışlar (2 mm daha kalın olsa dünyanın sonu gelecek sanki), bende herkes dizüstünü nasıl taşıyorsa bende öyle elime aldım taşıdım, fark ettim ki; iki yandan elle tutup taşırsanız dizüstünün bütün ağırlığı DVD sürücüye yükleniyor (dizüstü bilgisayarların ağır olduğunu biliyorsunuz zaten) fark edene kadar 2 kez böyle taşıdım sorun olmaz herhalde, değişim yaparlarsa yaptıracağım ancak atom mikroskobu ile inceleyip kullanıcı hatası derlerse canımı sıkarlar.

birde bilgisayarı Windows 8 kurulu olarak satın aldım (100-200 tl parasını çatır çatır ödedim yani), ancak içinden windows DVD si çıkmadı (hatta hiçbirşeyin DVD si çıkmadı), hatta windows`un serial numarası bile yok ileride 8.2 gibi büyük bir güncelleme olacak olsa ne yapacağım hiç bilmiyorum. (veya Windows 9 güncellemesi)

hatta kullandığım ilk gün masaüstünde sağ altta builder yazısı gördüm, ancak bu yazı sonra kayboldu, şu anda böyle bir yazı gözükmüyor