Düşün devletin yakasından

Gila
Moruk Moderator
Site Yetkilisi
Emekliler

Dullar

Gaziler

Şehit aileleri

Engelliler

İşsizler

Yoksullar

İlaç param yok diyenler

Hastane masrafını karşılayamıyorum diye sızlananlar

İşçiler

Memurlar

Ve sırtını ille de devlete dayamaya hevesli asalaklar...

Alın elinize 5 kaat

Yazın:

292 Kuzey İrlanda - Finlandya Maç sonu: 1H Kazanç 6.50

290 Arnavutluk - Ermenistan Maç sonu: 0H Kazanç: 3.40

293 Romanya - Faroe adaları Maç sonu: 1 Kazanç: 1,95

300 Macaristan - Yunanistan Maç sonu: 1H Kazanç: 6.50

291 Gürcistan - Almanya İlk yarı Üstü Kazanç: 1.85

303 Fransa - Danimarka Maç sonu: 1H Kazanç: 2.50

288 Şili - Brezilya Maç sonu: 2H Kazanç: 2.50

Toplam oran: 3240 tayyip

5 Lira yatırınca alınacak kazanç: 16200 tayyip

Oynayın - Kazanın - Bi daaa da büyüklerimizi raaaatsız etmeyin zart zurt para diye

Örtülü ödeneğe para lazım

Seçim yatırımlarına para lazım

Azıcık utanmanız olsun

Düşün artık devletimizin yakasından

-JoseJosef
Editor
Dünde handikaplı Hollanda oynamıştın dimi topuklar popoda :p :D:D
Dün ki maçı nasıl düşünürsün?

Türkiye kötü oynar, Hollanda kötü olsa bile tecrübesi ile bi şekilde alır.

Bakıyorsun maça, tam tersi. Hele ki bir de 11leri de görünce handikap kaçınılmaz oldu.

Benim son 2 dünya kupasında ki favorimdir Hollanda, bu denli şuursuz oynadığını görmedim. Atağa çıkarken defans çok dengesiz kaldı. Bakma epey pozisyon yakaladık.

İtalya maçını bildim be ona yanarım. 1/0..

Gittik yine Türkiye'den yattık. :p

Gila
Moruk Moderator
Site Yetkilisi
Seviyorum wardom'u :)

Bir konu içinde iki de kuyruk konu açıyorsun

Konu sekiz farklı fraksiyona bölünüp bölünerek çoğalıyor :D

necdet35
Co-Admin
Site Yetkilisi
Ben devletten aldığımı devlete fazlasıyla veriyorum zaten :) İddia , milli piyango , loto , şans topu ve benzerleri :) Yalnız ne yaman bir çelişkidir ki içkiyi sigarayı sağlığımızı düşünerek zamlandıran bize içirmemeyi düşünürken kaçakçıyı sahteciyi kollayan devlet , Haftanın yedi günü kendi desteğiyle bize Kumar oynatmaktadır ? bunun izahı nedir ? İçki sigara sağlığa zararlı ve haram Kumar değil mi ? Devlet Kumar oynamamıza neden göz yumuyor ? :) Ve destekliyor ?

redyellow
Forum Ustası
Ben devletten aldığımı devlete fazlasıyla veriyorum zaten :) İddia , milli piyango , loto , şans topu ve benzerleri :) Yalnız ne yaman bir çelişkidir ki içkiyi sigarayı sağlığımızı düşünerek zamlandıran bize içirmemeyi düşünürken kaçakçıyı sahteciyi kollayan devlet , Haftanın yedi günü kendi desteğiyle bize Kumar oynatmaktadır ? bunun izahı nedir ? İçki sigara sağlığa zararlı ve haram Kumar değil mi ? Devlet Kumar oynamamıza neden göz yumuyor ? :) Ve destekliyor ?
Ellerine sağlık.

Devletin sigarayı, alkolü vs.yasaklamaya en azından kısıtlamaya çalışıp diğer taraftan ise bizzat devlet eliyle kumar oynatması en basitinden ikiyüzlülüktür.

Gila
Moruk Moderator
Site Yetkilisi
Biz, devletin size vermediklerini ve vermeyeceklerini başka yollardan alma imkanı sunuyoruz

Siz nerelerden dem vuruyorsunuz

Ben nerdeyim siz nerdesiniz :p

Gila
Moruk Moderator
Site Yetkilisi
içkiyi sigarayı sağlığımızı düşünerek zamlandıran bize içirmemeyi düşünürken kaçakçıyı sahteciyi kollayan devlet

Haydi size bir örnek vereyim de anlayın devletin ne işlere bulaştırıldığını..

Şimdi sizler için merak ettim, Tesco, Sainsbury ( İngiltere'nin Makro ve Migros'u sayılırlar ) marketlerinde Rothman's sigarasının bir paketi 5.99 Sterling.

Yani: Türkçesi, 21 lira gibi bir şey ediyor.

Benim içtiğim Dunhill sigarası da aynı fabrikanın ürünü olup, tezgahlardan kaçak maçak 8.50 liraya alıyorum.

Geçen hafta bir kuruyemişçinin raflarında Rothman's gördüm.

Şaşırdım.

1992 Yılında ithal ediliyordu ama fiyatları pahalı olduğu için ithalatı durdurulmuştu.

Birden, mantar gibi Rothman's türedi.

TEKEL bandroluyla satılıyor

Fiyatı mı?

Sadece 6 lira.

Evet. İngiltere'de, ana vatanında bizim paramızla 21 liraya gelen sigara, TEKEL bandroluyla 6 liraya raflarda yerini almış.

Bu ne demektir biliyor musunuz?

Kaçakçılardan elde edilen sigaraları artık imha etmiyorlar.

Satacak bir şeyimiz kalmadı, artık kaçakçıların ellerindeki malları bizlere kakalıyorlar.

Devlet kaçakçıyla ortak iş yapar mı?

O devlet akp nin elindeyse

Bal gibi yapar :cool:

maekşi
Forum Ustası
[MENTION=199953]Gila[/MENTION]

Benim enişte denizci, ingilterede bana 2karton bu sigaranın altın-mavi olanından getirdi

Kartonlardan birinde standart paket, diğeri ise yassı uzun 20li paket

Hayatımda içtiğim en iğrenç en rezil sigara diyebilirim. İki duman alıyorum bir an evvel bitsin diye sigarayla savaş ediyordum

Paketlerin çoğunu da dağıttım

Velhasıl kelam o sigaraya o parayı nasıl veriyorlar anlamadım :)

All4One
Forum Ustası
[MENTION=199953]Gila[/MENTION] doğru mu anladım İngiltere'de üretilen bu sigara İngiltere'de 21 tl bizde ithal ürün olması rağmen 6 Tl ?

Gila
Moruk Moderator
Site Yetkilisi
[MENTION=199953]Gila[/MENTION] doğru mu anladım İngiltere'de üretilen bu sigara İngiltere'de 21 tl bizde ithal ürün olması rağmen 6 Tl ?

Aynen öyle ancak, farklı şekillerde öyle.

1991 yılındaydı sanıyorum, TEKEL bu sigaraları İngiltere'den ithal etti. Sonra, fiyat tutturamadığı için ithalatı bıraktı.

Şimdilerde mantar gibi yeniden patlamaya başladı hem de TEKEL bandroluyla.

Bu, kaçakçıların ellerinden aldıkları sigaraları TEKEL bandroluyla satıyorlar demektir :cool:

YazılımMimarı
Forum Ustası
Aynen öyle ancak, farklı şekillerde öyle.

1991 yılındaydı sanıyorum, TEKEL bu sigaraları İngiltere'den ithal etti. Sonra, fiyat tutturamadığı için ithalatı bıraktı.

Şimdilerde mantar gibi yeniden patlamaya başladı hem de TEKEL bandroluyla.

Bu, kaçakçıların ellerinden aldıkları sigaraları TEKEL bandroluyla satıyorlar demektir :cool:
Vergilendiriliyor :p kara para aklamaya girer mi :p :p