Kemalizm'in ne olduğunu bildiğinden bile şüpheliyim şu yazınızdan sonra..
Yukarıda yazdıklarımın, kemalizmle alakası vardır.. Yok mu diyorsun..
Ozaman yazayım da öğren..
Aziz nesin, Atatürk hakkında, hurriyet gazetesine verdiği yazısında,
Aynen şunları söylemiştir;
Her kim, Atatürk'ü seviyorum ama müslümanım diyorsa,
ya ahmaktır, ya da yalancıdır diyor.. ve ekliyor..
Atatürk din lehine hiçbirşey yapmamıştır, bilakis
Aleyhine çalışmalar yapmıştır. Müslümanım diyen biri,
asla Atatürkü sevmez diyor ve ekliyor neden sevsin ki?
Şimdi kemalizmi Tartışıyoruz.. Ben bunları yazıyorum ki ve soruyorum ki,
işin ruhu anlaşılsın.. Duelloya yeni başlamışız.. Senin zihniyetinle ilerlersem,
ne ruhu anlatabilirim, nede kemalizmi anlayabilirsiniz..
cumhuriyet halk partisi ittihati terakki devamıdır. İttihati terakki cumhuriyeti kuran,
kadro kadar müstesna fırsatlar elde edemediği için, din alehtarı görüşleri kekeme bir
üslupla konuşmuştur.. Fakat taraftarı olan gazetelerde bunları daha sarih olarak
görmekteyiz. Eğer ben bu kemalist recimin farik fasıfları diyerek sıraladığım 5 esası..
Ki, bunları laiklik denen maddenin aslında ladinilik olduğunu ve alameti farika
olarakta sadece bunun bile öteki fasıflar ittiva edebileceğini anlatabilseydim bu işin
evveliyatını söyleyecektim...
Ozaman kemalist inkilabın ilham kaynaklarını Abdullah cevdetleri o devrin din karşıtı
insanlarını onların programlarını inceleyiniz..
Bu bir sosyal gelişme.. Bunun zahir planı böyle, birde kaderi planı vardır.
Müslümanlar bu dinsiz kadronun tokatına müsteak olmuşlar.. Allah onların önünü
açmıştır.. Ruhsat olarak tecceli etmiş.. Burada sıraladığımız meselelerin herbirisini
sual ile cevaplasam buraya sığdıramam 87 yıl maruz görünüz.. Ama şu mesele
mühim.. Cumhuriyet Halk Partisinin hikmeti vücüdü islam dininin tesirini sözde,
devlette gerçekte ise, hem devlette hemde efradı millete sıfırlama programıdır..
Bu ittihat terakki ile başlamıştır..
82 senesinde Temyiz mahkemesi, bir davada diyor ki, Bir üniversite öğrencisi, başını
örf icabı örtüyorsa veya soğuktan korunmak maksadı ile örtüyorsa, bunun laiklikle
hiçbir alakası yoktur.. Eğer bunu din emrediyor diye örtüyorsa, bu laikliğe haykırıdır
demiştir.. Bunun Laiklikle hiçbir alakası yoktur! Olsa Fransada Laik

Gelelim günümüze..
şimdi bugün şu başörtüsü laikliğe aykırıdır bununla ilgili bir hukuki tasarruf yapacak olanlarda bunun akıbetine katlansın diyen bir başsavcının, zihniyetini tahlil edersen
aynı din karşıtı görüşün devam ettiğini görürüz. Örnek Chp...
Chp başka partiye benzemez devletin kuruluş felsefesi, halk partisinin 6 okudur..
6 ok da bu partinin ruhudur.. "6 ok bir parti amlemi" ama meclisin alnında asılıdır..
Gelelim dindar kesimin Atatürkü, ve kemalizmi benimsememesine..
Onuda açıklayalım hemen..
Müslüman birini düşünün ve şunları ona benimsetmeye çalışın..
Aziz nesinin nedemek istediğini daha iyi anlarsınız..
Yukarıdakiler Atatürk'ün el yazılarıdır.. Doğu perinçek Atatürk karşıtı bir adamdı..
Fakat, Atatürk'ün el yazılarını, onun din hakkında söylemlerini okuyunca,
bedbaht olmuş, ve kemalizme yönelmiştir.. Bunu kendisinede sorabilirsiniz.
Bu arada Doğu perinçek Ateisttir..
Gelelim Atatürk'ün söylemlerine..
Din birliğinin de bir millet teşkilinde müessir olduğunu söyleyenler vardır fakat biz, bizim gözümüz önündeki Türk Milleti tablosunda bunun aksini görmekteyiz.
Türk’ler Arap'ların dinini kabul etmeden evvel de büyük bir millet idi. Arap dinini kabul ettikten sonra, bu din, ne Arapların, ne aynı dinde bulunan Acemlerin ve ne de Mısırlıların vesairenin Türk'lerle birleşip bir millet teşkil etmelerine hiçbir şekilde tesir etmedi.. Bilakis, Türk milletinin milli rabıtalarını gevşetti, milli hislerini, milli heyecanını uyuşturdu. Bu pek tabii idi. Çünkü Muhammed'in kurduğu dinin gayesi
Sözde Türkler, 1000 yıl şeriatle yönetilmişte, batıl olduğunu anlayamamış..
Devam ediyor..
milliyetlerin fevkinde şamil bir Arap milliyeti siyasetine müncer oluyordu. Bu arap fikri ümmet kelimesi ile ifade olundu. Muhammed'in dinini kabul edenler, kendilerini unutmağa hayatlarını Allah kelimesinin her yerde yükseltilmesine hasr etmeğe mecburdular. Bununla beraber, Allah'a kendi lisanında değil Allah'ın Arap kavmine gönderdiği Arapça kitapla ibadet ve münacatta bulunacaktı. Arapça öğrenmedikçe Allah'a ne dediğini bilmeyecekti. Bu vaziyyet karşısında Türk Milleti bir çok asırlar ne yaptığını ne yapacağını bilmeksizin adeta bir kelimesinin
manasını bilmediği halde Kuran'ı ezberlemekten beyni sulanmış hafızlara döndüler.
Şuraya dikkat ediniz.. Özellikle..
hırkasıdır diye bir palaspareyi hilafet alameti ve imtiyazı olarak altın sandıklara koydular halife oldular. Gah şarka, cenuba, gah garba veya her tarafa saldıra saldıra Türk Milletini Allah için, peygamber için, topraklarını, menfaatlerini benliğini unutturacak, Allah'a mütevekkil kılacak derin bir gaflet ve yorgunluk beşiğinde uyuttular. Milli duyguyu boğan, fani dünyaya kıymet verdirmeyen, sefaletler, zaruretler, felaketler, his olunmaya başlayınca, asıl hakiki saadetin öldükten sonra ahirette kavuşacağını vaat ve temin eden dini akide
Dahası elimde mevcut.. Şimdi siz bana kemalizm ile alakası yok diyorsunuz..
Ya kemalizmi bilmiyorsunuz ya da, ezbere konuşuyorsunuz..
Not; burada anlatılanlar, Atatürk'ün komutanlığı, değildir.. Kemalizm'dir..
Sonrada kalkıp dindarlar neden benimsemiyor diyorsunuz buyrun açıklayın ozaman..
Biz benimsemek zorundalar mı diyoruz.. Karşı çıkıyorsunuz..
ve ekliyorum..
Ayasofyanın, müzeye çevrilmesine karşı çıkan müslümanlar bunu benimsemek,
zorunda bırakılıyorsa, bu demokrasi değildir.. Buyrun.
Her fırsatta Aziz nesini öne sürenler.. Bakın Aziz nesin Laiklik hakkında ne diyor..
Atatürk'ün din hakkında sözlerinide buyrun cevaplayın..
Bunlara açıklık getirin bakalım nasıl getiriyorsunuz..Kemalizmi siz anlatın..
Araştırmak isteyen olursa;
Teklif Dergisi, Sayı 6
Atatürk'ten Düşünceler, Derleyen: Prof. Enver Ziya Karal
Prof. Afet Inan, Medenî Bilgiler ve M. Kemal Atatürk'ün Elyazıları.
Tarih, c. 2, Orta Zamanlar, Devlet Matbaası, Ist., 1931
Prof. Afet Inan, Medenî Bilgiler ve M. Kemal Atatürk'ün Elyazıları.
Prof. İlhan Arsel, Teokratik Devlet Anlayışından Laik Devlet Anlayışına.
Kaynaklarına bakabilirler..