Eğitim Sisteminde Sözel Mi Önemli Sayısal Mı

CHeWiTo
Daimi Üye
Arkadaşlar sizlerden bilgi almak istiyorum münazaraya katıldım ben sayısal daha önemlidir diyenlerin grubundayım:).

Eğitim sisteminde sözel mi daha önemlidir sayısal mı?

Sözel ise neden sözele önem verilmeli?

Sayısal ise neden sayısala?

Sözelin Sayısala ve Sayısalın Sözele bağımlılığı

Bu konuları masaya yatırıyorum hadi bakalım güzel bi forum ortamı oluşsun;)

Saygılar...

V€nüS
Forum Ustası
o kişinin yeteneklerine ve kapasitesine bağlı bir durumdur bence.

meslek olarak ele aldıgımızda sayısalın alanı daha geniş olabilir belki ama ülkenin yöneticiye de ihtiyacı vardır, muhasebeciye de, doktora da vs..

eğer sayısal yeteneğin varsa ve bu sözelle de destekleniyorsa karşında kimse duramaz:)

sözel yeteneğini sayısalla desteklemen de cok mükemmel olur. zira her ikisinin de az bucuk da olsa birbirine ihtiyacı vardır.

önem derecesini ele aldığımızda ilerleme ve bilim adına kendi görüşüm olaak sayısal daha önemlidir, fakat sosyalleşme ve atılım konularında sözel her zaman daha önem taşır;)

konu eğitim-öğretime taşındı.

0x0001
Forum Ustası
böyle cevap bekliyordum:D dostum peki neden sözeli seçtin mesleğin orda mı yoksa kolay sınıf geçmek için mi ya da sayısalı sevmeyişin mi bu sorulara yanıt arıyorum sözeli seçtiysen seni sözele iten nedir?

neden sözele önem verilmeli???
ben aslında yatarak liseyi bitirmek için geçtim :D

Sözel derslere ilgim var başta Tarih olmak üzere.

Sinema ve Tv okuyacagım bir de onun için sözel seçtim. Sayısala gidip doktor ya da mühendis olacağımı düşünmüyordum. zaten böyle bir meslek istemiyordum da.

Aslında ben kendime şirket kuracağım ya:D:D

xmawix
Forum Ustası
9 çeşit zeka türü vardır.

Şu an sözel ve sayısal olarak okutulan bölümler bazı zekaları karşılamamakla birlikte önem sırasından da yada önem kıyaslamasından da bahsedilemez.

Matematiksel-sayısal zekası yüksek bir çocuğa sayısal öğretmenin ne kadar önemi varsa, sözel-dilsel zekası yüksek olan çocuğa da sözel öğretmenin o denli faydası vardır. Ve her ikisi de önemlidir.

Asıl önemli olan, öğrencinin zekasına yönelik bir eğitim almasıdır.

SylarGray.
Banned
ben aslında yatarak liseyi bitirmek için geçtim :D

Sözel derslere ilgim var başta Tarih olmak üzere.

Sinema ve Tv okuyacagım bir de onun için sözel seçtim. Sayısala gidip doktor ya da mühendis olacağımı düşünmüyordum. zaten böyle bir meslek istemiyordum da.

Aslında ben kendime şirket kuracağım ya:D:D
Hep benim hayallerimi çaldın olm ya :D Tabi ki sözel :D:D