ehliyet sınavı hakkında bir sorum var

t-shirt
Forum Ustası
arkadaşlar ehliyet almaya karar verdim... bu gün bir sürücü kursu ile görüştüm... adam bana 3 temmuz sınavı için vaktin 10 gün kadar önce geçtiğini 21 ağustosa yazılmam gerektiğini söyledi... ancak şu adrese baktığımda temmuz sınavının 11 hazirana kadar para yatırma dönemi olduğu; ağustosun ise 30 temmuza kadar sürdüğünü gördüm... tam olarak nedir bu durum kafam bayağı karıştı... ben yarın işe koyulsam 1 gün içerisinde halledebilirmiyim? halledecek olsam nasıl olur? kursta ders çok kaçırdım mı acaba?? bu adam 10 gün önce para yatırmanın son bulduğunu söylerken neyi kasdettti adam mı doğru söylüyor yoksa bu site mi anlam veremedim... yardımcı olabilirseniz çok makbule geçer... tam olarak bilgisi olan varsa lütfen yarına kadar bilgi versin çok ihtiyacım var... ona göre yarın yazılmaya çalışayım... ben daha vakti var sanıyordum temmuz sınavının... meğer geçmiş yani sürücü kursundaki adam öyle dedi :/ benim de temmuz sınavına girmem daha iyi olacaktır... lütfen yardım edin

Flagellum Dei
Forum Ustası
Valla kursların belli kayıt tarihleri var okuldaki gibi süre gecince olmuyor.
Artı 3 kez gitmediğinde (oda hikayede işte) kurs hakkın iptal oluyor.
Yani zamanı beklicen bildiğim kadarı ile :)

killed
Forum Kalfası
Öss gibi bunuda meb düzenliyor bu yüzden belirli kayıt tarihleri vardır, adamın sana yalan söylemesi ne işine yarayacak çıkarı nedirki :) .. valla hiç zor bi sınav değil kursa yazıldım; derslere hiç girmedim ,sadece sınava girmeden önce 200-300 soru çözdüm son iki gün ,hepsinden de 90'nın üzerinde puan aldım..

Umit_Aykut
Banned
Tüşşört sen 18 oldunmu abim ya :)

Sınava dahil olman tamamen kursun insiyatifinde :)
Bana geçebilirmisin dediler geçerim dedim 1 hafta sonra sınava girdim ama 7 yıl önce :)
Şimdi prosedürler değiştimi bilmiyorum ama başka kursları ara sor bence.

Gila
Moruk Moderator
Site Yetkilisi
genç adam..

bu metodu iyi dinle..

kesinlikle geçerli bir metoddur.

kitabı eline alacaksın.

çok kalın bir kitap.

gözün korkmasın.

önce mantık yoluyla gideceksin.

al eline kalemi, soruları oku, seçenekler içinden mantığına yatkın olanını işaretle.

boşver. doğrumuydu, yanlışmıydı, karıştırma.

sana en mantıklı gelenleri işaretle gitsin.

sonra, cevap anahtarıyla verdiğin cevapları karşılaştır.

doğru olan cevaplara dokunma

yanlış olan cevaplarda, ( 4 cevap var, sen bir tanesinin kutucuğunu işaretledin ya ;) ) diğer bütün kutuları da işaretle kapat.

bu şekilde bütün kitabı cevap anahtarlarıyla değerlendirdiğin zaman, önünde iki tip soru cevaplar olacak.

1/ 4 şıktan, bir tek şıkkı cevaplanmış sorular ( doğru sorular )

2/ 4 şıktan 4 ü de işaretlenmiş sorular ( yanlış sorular. )

4 şıkın hepsini birden işaretlememizin sebebi, hangisinin doğru cevap olduğunu anlamamandır.

sonra, sadece 4 şıktan 4 ü de işaretli soruları tekrar gözden geçir, oku, doğru cevaplarını incele.

daha sonra hedefin, 4 şıkkı da işaretlenmiş sorulardır.

renkli bir kalem al, o soruları tekrar oku, renkli kalemle kutucukları işaretle.

( örneğin, ilk verdiğin işaretler paraf işareti veya x şeklindeyse, ikinci turda bu sefer kutucukları daire içine al )

bu şekilde ikinci tur elemeyi de gerçekleştirmiş olacaksın.

tekrar cevap anahtarına git, verdiğin yeni cevapların doğruluklarını test et.

muhtemelen üç beş tane sorunun cevabını yanlış vermiş olacaksın ki; onlar da çocuk oyuncağıdır.

bu yöntemi herkese tavsiye ederim.

hem pratik, hem hızlı, hem kendine özgüven sağlayan bir yöntemdir ;)

bu kıyağımı da yaz bir kenara..

bunları yapabiliyorsan, kursa mursa gitmeye de gerek yok.

ben sadece 2 kursa gittim, bu yöntemle 100 üzerinden 85 puan aldım.

killed
Forum Kalfası
genç adam..

bu metodu iyi dinle..

kesinlikle geçerli bir metoddur.

kitabı eline alacaksın.

çok kalın bir kitap.

gözün korkmasın.

önce mantık yoluyla gideceksin.

al eline kalemi, soruları oku, seçenekler içinden mantığına yatkın olanını işaretle.

boşver. doğrumuydu, yanlışmıydı, karıştırma.

sana en mantıklı gelenleri işaretle gitsin.

sonra, cevap anahtarıyla verdiğin cevapları karşılaştır.

doğru olan cevaplara dokunma

yanlış olan cevaplarda, ( 4 cevap var, sen bir tanesinin kutucuğunu işaretledin ya ;) ) diğer bütün kutuları da işaretle kapat.

bu şekilde bütün kitabı cevap anahtarlarıyla değerlendirdiğin zaman, önünde iki tip soru cevaplar olacak.

1/ 4 şıktan, bir tek şıkkı cevaplanmış sorular ( doğru sorular )

2/ 4 şıktan 4 ü de işaretlenmiş sorular ( yanlış sorular. )

4 şıkın hepsini birden işaretlememizin sebebi, hangisinin doğru cevap olduğunu anlamamandır.

sonra, sadece 4 şıktan 4 ü de işaretli soruları tekrar gözden geçir, oku, doğru cevaplarını incele.

daha sonra hedefin, 4 şıkkı da işaretlenmiş sorulardır.

renkli bir kalem al, o soruları tekrar oku, renkli kalemle kutucukları işaretle.

( örneğin, ilk verdiğin işaretler paraf işareti veya x şeklindeyse, ikinci turda bu sefer kutucukları daire içine al )

bu şekilde ikinci tur elemeyi de gerçekleştirmiş olacaksın.

tekrar cevap anahtarına git, verdiğin yeni cevapların doğruluklarını test et.

muhtemelen üç beş tane sorunun cevabını yanlış vermiş olacaksın ki; onlar da çocuk oyuncağıdır.

bu yöntemi herkese tavsiye ederim.

hem pratik, hem hızlı, hem kendine özgüven sağlayan bir yöntemdir ;)

bu kıyağımı da yaz bir kenara..

bunları yapabiliyorsan, kursa mursa gitmeye de gerek yok.

ben sadece 2 kursa gittim, bu yöntemle 100 üzerinden 85 puan aldım.
gila ne yaptın ya :D uğraşma okadar ben geçen sene aldım dediğim gibi sadece son iki gün test çözdüm sadece 300 soru falan.. testeki soruların aynısı çıktı daha şıklara bakmadan cevap aklıma geliyordu soruya bakınca.. Zaten soracak soru yok yani okadar sıkıntıya gerek yok.. ve aldığım puanlar: ilkyardım=90 , trafik=92 , motor=96

t-shirt
Forum Ustası
alperen _60 ve killed çok teşekkür ederim :)...

aykut abi 4 martta oldum :) bu eleman bana temmuz geçti ağustosa girebilirsin 10 gün içerisinde şu belgeleri getir dedi ; 10 adet foto 2 adet nüfus cüzdan fotokopisi 2 adet diploma veya öğrenim belgesi fotokopisi, 1 adet savcılık belgesi, 1 adet ikametgah belgesi sordum ona son başvuru tarihi ne zaman diye... valla abicim var süresi ama sen erkenden getir bunlar bi baktın yeni bi yasa çıkardılar zora düşmeyelim dedi :D:D... yani sanmıyorum senin sistemin şimdi yürüyebileceğini :) öss gibi yürütüyolar sanırım artık sınavları... belli tarihlere kadar para yatırıyosun başvuruyu yapıyosun cart curt....

sevgili gila dede :) şimdi senin post a geleyim :)...
konularını düzenli takip ediyorum her ne kadar yorum yapmasam da... yorum yapmama sebeplerim cahil kaçmam ve konular hakkında çok bilgiye sahip olmamam, yazdıklarının doğruluğuna, mantıklılığına tamamen itibar göstermem ve benzeri şeyler olabiliyor...:) genelde düzeyimde olmadıkça yazmıyorum... özelllikle kendinizi anlattığınız ben üniversite okumadım evet ama 3 dil biliyorum ve çoğu üniversite okuyanın yapamadığı birçok şeyi yaptım ve güzel şeyler başardım diye gururla söylediğiniz kısacası kısa özgeçmişinize ve konuların diplerine aradada bir de olsa yaptığınız hayat eklerinden anladığım kadarıyla yaşam felsefesini çokk beğendiğim insanlardan birisiniz... :) bu sene pek bir netice alamadığım ve beklemediğim ygs ve lys sınavlarına bu yazdan itibaren gelecek sene için hazırlanmayı planlıyorum ve dede senin şu çalışma taktiği de açıkçası oldukça mantıklı geldi... :) kesinlikle deneyeceğim ayrıca uzun yorumun için çok sağol...

Gila
Moruk Moderator
Site Yetkilisi
Ajdar da girmiş ehliyet sınavına,

motordan 100 üzerinden yıldırzıl 100 almış

bilin bakalım neden :p

t-shirt
Forum Ustası
dede ben cevaplayamadım ama bekledim cevaplayan da çıkmadı :D manawda muz tarlasında falan mı sınava girmiş niye ola ki :D