ehliyete yazıldımda yardımınız gerekiyor

Nazim_Hikmet
Forum Ustası
ehliyet kursuna yazıldım verdigim ucret dısında ekstradan bir kaç ucret olucagını soylediler.
1-)kursa doktor gelip saglık raporunu yazıcakmış 45 tl(sigortam varken neden para vereyimki diye dusundum. bunu sigortam ile hastaneden yapamazmıyım.)
2-)kitap 10 liraya vericeklermiş internette kitap ile ilgilidokuman mevcut yazıcıdan çıkartsam diyorum.

DualCoree
Forum Ustası
Ben hastaneye gittim doktor bişey var mı dedi hayır dedim verdi saglık belgesini
kan grubunun yazdıgı bi kart lazım onu zaten alırsın yada biliyorsan git boşunu al sen doldur
okuyorsan ögrenci belgenin aslını götürceksin
5 10 tl de savcılıktan temiz kagıdı mı neydi sabıkan falan var mı diye onu alcaksın
vesikalık 8 tane lazım sen 12 tane al daha karlıya gelir ;)

ben sana bulabilirsem bişey eklicem ondan çalış 100 de 100 geçmene garanti veriyorum ;)

TrgTG
Forum Kalfası
ehliyet kursuna yazıldım verdigim ucret dısında ekstradan bir kaç ucret olucagını soylediler.
1-)kursa doktor gelip saglık raporunu yazıcakmış 45 tl(sigortam varken neden para vereyimki diye dusundum. bunu sigortam ile hastaneden yapamazmıyım.)
2-)kitap 10 liraya vericeklermiş internette kitap ile ilgilidokuman mevcut yazıcıdan çıkartsam diyorum.
Formalite :) ßazı Yerler Sağlık Raporunu parayla veriyorlar bazı yerler vermiyorlar :) yani demek istediğim yazıldığın yer senden illa para lacak :)

Zycron
Forum Ustası
1-geçen sene almıştım, 40 lira vermiştim gözüme bakıp gitmişti. Nasıl olur başka türlü bilemiyorum.
2- kitap zorunlu değildir. yapabilirim diyosan internetten çalış. sadece önceki yılların sorularını çöz, motor parçalarının görevlerine bakabilirsin. Herkes en çok motorda zorlanır çünkü.

alpay29
Super Moderator
Site Yetkilisi
şimdiye kadar çıkmış soruları bul çöz....
evirip çevirip soruyorlar....

birazda çalışırsan tamam...

başarılar...

N3F3R
Forum Ustası
Benim zamanım da ne doktor geldi nede kitap aldım :D nede derslere gittim

Netten geçmiş sınav sorularını bulabilirseniz gözünüz kapalı geçersiniz, şahsen ben öyle yaptım

Lazetic
Forum Kalfası
benım verdıgım para 2011 de aldım ehlıyetı bu sene yanı
-300 tl kurs
-45 tl yazılı sınav
-50 tl dıreksıyon sınavı
- 320 ehlıyetı almak ıcın yaptıgım masraf
bnun harıcı bısı gerekmıyo

yazılırken tabı savcılıkdan temız kagıdı foto fln onalrda 20 lıra fln tutuyo

JoHN WaLKER
Forum Ustası
Sorulan sorular zaten inanılmaz basit oluyor ehliyet sınavının. Türkiye'deki ehliyeti olan insanları baz alırsak baya baya kolay :). Hastane olayını pek bilemem ama varsa tanıdık birisinden kitap bul bir kere oku ne olur ne olmaz diye. Gidipte para verme boşuna :). Ben ehliyeti aldığım zaman derslere girmemiştim kitabı bir kere okumuştum o kadar :). Hayırlı olsun şimdiden...

unknownhero
Forum Ustası
sağlık raporu sağlık ocağından alınabilir.
eğer bulunduğunuz ilde aile sağlığı uygulaması başlamışsa, aile hekimizden bir başka kimse size sağlık raporu veremez...(hastanede de alabilirsin ama çok beklersin mırın kırın ederler en iyisi sağlık ocağıdır)
saygılarımla...

Nazim_Hikmet
Forum Ustası
şimdi internetten ogrendim :(
meger ehliyet almak için surucu kursuna gitmeye gerek yokmus.
sınava girilebiliyormus. sadece..
gitti 350 kagıt

\Emix
Forum Ustası
5 lira kitap parası verdim
sağlık raporunu sağlık ocağına gittim 3-5 tane ufaklı büyüklü sayı harf okutup sağlık kadğını verdi
5 lt savcılık için
300 kurs verdim ( A2 Antalya için )
45 tl sınav verdim
25 direksiyona verdim
150 de trafiğe verdim

kurs fiyatları şehirden şehire ciddi anlamda farklılıklar gösteriyor

Wing Chun
Forum Kalfası
ben kaç lira verdiğimi hatırlamıyorumda zamanında emniyette okadar sıra bekleyip sıra bendeyken öğle arasına girdiğini 1 saat fazladan beklediğimi hatırlıyor0.m

FFF55
Daimi Üye
Kitaba falan para verme, netteki çıkmış soruları çözsen yeter, zaten hep aynı sorular çıkıyormuş

Bgk
Elit Üye
:D benim hiç böyle bir problemim olmadı :S sadece kimlik fotokopimi verdim :S

:D dedem sağolsun ehliyet bana sadece 300 tl mal oldu oda polise verdim :)

sınava interneteki sorulara çalış ben öyle yaptım geçtim :D 85 le