Ehliyetle ilgili

Durum
Yanıtlara kapalı.
Vicarious
Forum Ustası
Arkadaşlar ben 23 yaşına geldim arabanın a sından anlamıyorum :D Durumum çok komik ama bazı insanlar araba motoruna hasta. Arabaya hiç ilgi duymadım. Ehliyet almayı düşünüyorum ama dediğim gibi arabanın a sından anlamıyorum.. Çalıştır deseler çalıştıramam mesela. Yok işte motor şu işe yarar yok şu şu işe yarar falanda diyemem.. Ne yapmam lazım benim ehliyet kursuna gitmeden önce :confused:

Mesela motosikletim iyidir.. Yani sürebiliyorum ama onda da şu şu işe yarar şu şunu yapar bunu çalıştırır falan diyemem. Ne yapıcam ben yaaa :(

kocero40
Forum Kalfası
yazılı sınav cok kolay internetten 5-6 tane test cozdum yazılı sınavdan geçtim:D direksiyon için ise çalısman lazım cok zor degil bayanlar bile alıyor :D(şaka) çok zorlanmadan alırsın

Makaveli
Forum Ustası
SonBalina öncelikle sürücü kursuna yazılınca derslere gitmeni öneririm sana ayrıca sürücü kursu sana bir kitap verecektir onuda bolbol oku.Sorular eskisi gibi kolay değil bol bol test çözmeni tavsiye ederim ben ehliyet için son 8 sınav'ın hepsinin testlerini indirdim ve çözdüm sınavda da aynı sorular çıktı neredeyse.

2 defa girdim sınava ilk girişimde Trafik ve İlkyardımı verdim ama motor'dan ufak bir farkla kaldım geçen hafta girdiğim sınav'da da son 8 dönemin testlerini çözdüm ve 90'la artık bir ehliyet sahibiyim. :)

Vicarious
Forum Ustası
Hmm.. Yaa ne bileyim bana değişik geliyor. Bazen uyurken falan rüya görüyorum.. Çok süper :) arabayı ben kullanıyorum aksiyon filmlerindeki gibi. Çok hoşuma gidiyor. Ama kalkınca düşünüyorum böyle.. Ulen diyorum nasıl yapıyorlar onca trafiğe çıkıp arabaya gömsem dünyanın masrafı olcak onlarla uğraşçam falan diye.. Bir yandan yapamam diyorum ama rüyayı düşünüyorum süper :D

Neyse..

Peki ehliyete yazıldım diyelim.. Neler oluyor? Yani..

İşte 2-3 hafta ders.. Sonra deneme falan mı? Kurs gibi mesela..
Arabaya biniyoruz ben direksiyonda yanımda hocam.. Şunu yap bunu yap falan mı diyor?

Ve bu işlem paralımı özel eğitim gibi?

Akdeniz
Forum Kalfası
kursta basit bir direksiyon eğitimi ile trafiğe çıkacak kadar olmasa bile sınavı geçecek kadar öğrenirsiniz, zaten sınavda 15 metre gidip sağa çekiyorsunuz. yazılı sınav içinse zaten geçmiş senelerin sorularından karma yaptıkları için bol bol eski soruları çözmenizde fayda var yazılacağınız kursta sürekli test çözdürecekler korkulacak bişey yok en saf kızlar bile 90'ın üzerinde puan çıkartıyorlar.

Vicarious
Forum Ustası
Yaa eskiden lisede arkadaşlarımın konuşmalarını hatırlardım.. Öyle bir konuşuyorlar ki.. Anlamıyorum fransız bakıyorum konuya.. Şöyle oldu böyle oldu 80den geçtim yok bilmem ne falan.. Testlere baktım verdi bana.. Bende merak ettim sonuçta.. Sorulara bakıyorum gayet kolay.. Cevaplara bakıyorum hepsi birbirine yakın.. Allalaa dedim..

Çok garip geldi bana yaa.. Ehliyet kursuna para verirken içinde herşey dahil mi oluyor? Yoksa birebir özel eğitim için tekrar para veriliyor mu? Motor zor diyorlar birde?

kocero40
Forum Kalfası
Hmm.. Yaa ne bileyim bana değişik geliyor. Bazen uyurken falan rüya görüyorum.. Çok süper :) arabayı ben kullanıyorum aksiyon filmlerindeki gibi. Çok hoşuma gidiyor. Ama kalkınca düşünüyorum böyle.. Ulen diyorum nasıl yapıyorlar onca trafiğe çıkıp arabaya gömsem dünyanın masrafı olcak onlarla uğraşçam falan diye.. Bir yandan yapamam diyorum ama rüyayı düşünüyorum süper :D

Neyse..

Peki ehliyete yazıldım diyelim.. Neler oluyor? Yani..

İşte 2-3 hafta ders.. Sonra deneme falan mı? Kurs gibi mesela..
Arabaya biniyoruz ben direksiyonda yanımda hocam.. Şunu yap bunu yap falan mı diyor?

Ve bu işlem paralımı özel eğitim gibi?
kurs ücreti+sınav paraları+ehliyet için odenen harç hepsi bana 600tl ye patladı (b- sınıfı ehliyet)

- Yönetici düzenlemesi: :
Vicarious
Forum Ustası
Yaa o göz ne öyle :D Neyse daha önce demiştim..

Kardeş ben abcd bilmiyorum onlarıda.. Normal taksi gibi işte yaa? Hangisi oluyor o?

Hee birde şey oluyormuş.. Motor ve araba aynı anda almak için nasıl oluyor? Sanırım araba ehliyet 3 ayda alınıyor.. Aynı anda motor ve arabaya girsem 3 ay içinde derslere ve sınavlara aynı anda girebilir miyim? Yani 2 ehliyetide 3 ayın sonunda alabilir miyim?

Durum
Yanıtlara kapalı.