Ehliyetsiz Araç Kullanmanın cezaları nelerdir

p3z0s
Daimi Üye
Arkadaşlar sorum başlıktaki gibi Ehliyetsiz Araç Kullanmanın cezaları nelerdir?? bilen arkadaşlar lütfen yardımcı olsunlar.

Hayalperest*
En İstikrarlı Üye
Sürücü belgesiz olarak araç kullandığınızı tespit eden trafik zabıtası sizi araç kullanmaktan men ederek trafik suç tespit tutanağı ile cumhuriyet başsavcılığına mevcutlu olarak sevk eder savcı durumunuzu değerlendirir ayrıca araç kimin üzerine tescilli ise yani ruhsat kimin üzerine ,ise o kişide sürücü belgesiz şahsa araç kullandırmaktan trafik idari para cezası karar tutanağı düzenlenir ve karşılığı olan ceza puanı ve ve para cezasına çarptırılır..

- Yönetici düzenlemesi: :
dildem
Forum Kalfası
Cezalar olmasa ne olacağız bilmiyorum :( Bu kadar ağır olmasına ragmen hergün kazalar oluyor hepte kural hatası...

pentimento
Forum Ustası
Bu sadece ehliyetsiz olana sürücüye kesilen ceza olabilir mi? 1000tl civarında diye duymuştum.

geçenler polis cevirmişti,

sabah sabah markete giderken orda söylemişti bana pek emin değilim ama sorayım bakayım google

edit:

kısaca;
sana 900 tl cik

arac sahibine 900 tl cik
bu cezaları SAVCI kesiyormuş, haberin ola, savcının karşısına cıkıpta mahkemeye cıkmamak olmaz

birde 265 lira bir başka ceza,

- Yönetici düzenlemesi: :
ICatchMeIfYouCan
Hızlı Çırak
ehliyetsiz kullanmaya 600tl kesiyorlar 15 gün içersinde ödersen 450 tl
ruhsat sahibine 300 tl kesiyorlar

hakim karşısına felan cıkmıyorsun bide arabanın cekilme cezası 70 tl tabi yanında ehliyetli biri varsa o götürebilir.

farego
Forum Ustası
Benim kuzenim bundan 5 sene önce yanlış hatırlamıyorsam

600 tl polise
600 da mahkeme vs giderleri..

1200 mi ne vermişti şimdi bilmiyorum :D

\Emix
Forum Ustası
600 TL Aracı Kullanana
250 TL Ruhsat Sahibine Ehliyetsiz adama araç vermekten. ( Araç sahibinin haberi yok ise size extra 250 TL eğerki ruhsat sahibi verdiyse ruhsat sahibine )

Araç bağlanıyor. kaç gün kalırsa artık otoparkta. Çekici parası(illere göre değişir mesafeye göre) ilk gün 10 TL diğer günler 5'TL

Kabahatlar Burosundan Elinize SAVCILIK KAĞIDI Ulaştığı andan itibaren 15 gün TL indirim süreniz var ( cezayı yersiniz ertesi gün gidip kabahatlar burosundan tutanağı imzalarsınız. o andan itibaren başlar=aceleniz var ise)

HA Cezayı ödemem derseniz. ödemiyorum diyerekten tutanağa imza atarsınız savcı karşısına çıkarsınız. ceza tutarı kaç güne tekavül ediyor ise o gün kadar hapis yatarsınız.