ekran kartı tavsiyesi

Bgk
Elit Üye
GIGABYTE GA-EP43-S3L anakart

Intel® Core™2 Duo İşlemci E7400 (2.80 GHz işılemci

High Power 460W psu

17" benq ekran

3 gb 667 mhz rem

:) bunlar var

__DeFeNDeR__
Forum Ustası
Bütçeni bilmiyorum ama ati alıcaksan bunu tavsiye ederim;

Şuan piyasadaki en hızlı ati kartı.Özellikleri;

Sapphire HD4890 Vapor-X 2 GB 256Bit GDDR5 HDMI 16X

# Bellek : 2048MB GDDR5
# Chipset : HD 4890 / RV790XT
# Çekirdek Hızı : 870MHz
# Bellek Hızı : 1050 MHz, 4.2 Gbps
# Steam İşlemcisi: 800
# Bellek Veriyolu : 256bit
# Vga Slot : PCI Express 16X
# Üretim Teknolojisi : 0.55 Mikron
# Transistör Sayısı : 800 Milyon
# Soğutma : Fan + Bakır Heatpipe, Çift Slot Vapor-X Cooler
# Harici Güç Girişi : Evet. 8 Pin + 6 Pin

3D Görüntü Kalitesi :
# Piksel Shader Versiyonu: 4.0
# Vertex Shader Versiyonu : 3.0
# DirectX : DX10,1 SM4,1
# OpenGL : 2.0
# Bellek Optimizasyonu : Hyper Z HD
# Full Screen Anti-Aliasing : Smoothvision HD + Adaptive AA
# Max.Multisample AA Modu : 6x
# HDR(10:10:10:2) : 16-bit integer
# TruForm : Truform 2.0

Video Kalitesi :
# Adaptive De-Interlace : Video Shader HD, UVD
# Video Hızlandırma : H.264 – HD DVD, DivX, WMV9, MPEG-2, MPEG-4, VC1

Görüntüleme Desteği :
# HDMI : 1 Adet / Versiyon : 1.2
# TV Out Desteği : Var - 1024x768 , 1080p
# VGA (D-Sub15) : Var 1 adet
# DVI : Var. 1 adet Dual DVI
# Display Port : Var 1 adet
# HDTV Uyumlu : Evet
# HDCP : Evet
# Doğal Görüntü Desteği : 10-bit / 1 Milyar Renk
# 3D Grafik Çözünürlüğü : 2560x1600

Minumum gerçek 500W ve 30A üzeri kaliteli bir güç kaynağı ile kullanılması tavsiye edilir.
Ürün 2 adet 75W 6 lı PCI-E güç girişine sahiptir.

Çok önemli dipnot:Eylül ayında ati ve nvidia dx11 destekli kartlarının tanıtımını yapcak.10 Eylül'de ati 5800 serisi 40 nm teknolojili kartlarını tanıtmayı planlıyor.Tavsiyem eylül sonuna kadar bekle.Yeni kartlar çıknca mevcut kartların fiyatları düşecektir.Ayrıca tavsiyem eski nesil kartlar alman yerine 5800 serini bir incelemen.Dx11 e geçiş oyunlarda da başladımı bizim 10.1 li kartlar ne derece performans verir bilinmez.Yine söylüyorum biraz daha bekle ;)

BorderLiNe
Banned
sapphire alıpta karartma hayatını. suan atiler nvidia ile kapısma uzerine kart üretimi yapıyorlar ama bi halta yaramıyor.

ZOTAC 9800 GTX al ;)

Bgk
Elit Üye
defender teşşekürler.. bütçeme uygundegil 1gb si uygun :) teşşekürler.. 5xxx serisibiraz beni kasar :)

- Yönetici düzenlemesi: :
Mesale
Banned
sapphire vapor-x 2gb 4890 .

Kart muhteşem.Kullanmaktayım şuan.:)
Önerim alman yolunda , şayet dx11 kartlar eylülde çıksa da birşey değişmeyecek.:) 500-600 lira gibi fiyatlara sahip olacak en düşük dx11 kartlar :)
Dersen ki 6ayda bir ekran kartı değiştiriyorum (beeeen:D:D:D ) o zaman gtx295 derim ama sistemine çok gelir.En iyisi 4850 gibi orta segment bir kart alıp 1yıl sonra ucuzlayan dx11 kartlara yönel derim.:)

edit : 58 serisi beni kasar demişsin o zaman önerim o sisteme 4850-4870 1gblik modeller :)

- Yönetici düzenlemesi: :
topcuoglu88
Cool Üye
sapphire vapor-x 2gb 4890 .

Kart muhteşem.Kullanmaktayım şuan.:)
Önerim alman yolunda , şayet dx11 kartlar eylülde çıksa da birşey değişmeyecek.:) 500-600 lira gibi fiyatlara sahip olacak en düşük dx11 kartlar :)
Dersen ki 6ayda bir ekran kartı değiştiriyorum (beeeen:D:D:D ) o zaman gtx295 derim ama sistemine çok gelir.En iyisi 4850 gibi orta segment bir kart alıp 1yıl sonra ucuzlayan dx11 kartlara yönel derim.:)

edit : 58 serisi beni kasar demişsin o zaman önerim o sisteme 4850-4870 1gblik modeller :)
en düşük karttan kasıt en üst düzeyin en düşüğü mü zira en düşük kartlar en fazla 100 dolar seviyesinde olur. ama oyun için alınacak kartları en az 200 dolardan başlar. en düşük kart o fiyat aralığında olsa firma iflas eder dünya o kadar zengin değil :D
bence 4850 almanın bi mantığı yok ben 4870 kullandım o bile az geldi bana. vapor mapor göz boyamaca başka bişey değil. sapphire markayı hiç mi hiç önermem. alacaksan asus, gigabyte, zotac gibi üreticilerden al. parçalar daha kalitelidir bunlarda. 4870 işini rahat rahat görür ona yönel.derim. ya da bekle dx11 kartlar çıkınca orta üst segment arası bitane al. fiyat aralığı tahminim en fazla türkiye olarak 300 dolar seviyesi olur hem para biriktirmiş olursun...:D

Bgk
Elit Üye
daha taşınıla bilir hdd alıcam :) bekleyi düşünüyorum bende ilginizee teşşeküüler...

Mesale
Banned
en düşük karttan kasıt en üst düzeyin en düşüğü mü zira en düşük kartlar en fazla 100 dolar seviyesinde olur. ama oyun için alınacak kartları en az 200 dolardan başlar. en düşük kart o fiyat aralığında olsa firma iflas eder dünya o kadar zengin değil :D
bence 4850 almanın bi mantığı yok ben 4870 kullandım o bile az geldi bana. vapor mapor göz boyamaca başka bişey değil. sapphire markayı hiç mi hiç önermem. alacaksan asus, gigabyte, zotac gibi üreticilerden al. parçalar daha kalitelidir bunlarda. 4870 işini rahat rahat görür ona yönel.derim. ya da bekle dx11 kartlar çıkınca orta üst segment arası bitane al. fiyat aralığı tahminim en fazla türkiye olarak 300 dolar seviyesi olur hem para biriktirmiş olursun...:D
Tabii ki de üst segmentin en düşük kartından bahsediyorum :)
Zaten ekran kartı alırken kalkıp da fx 5200 almazsın bu saatten sonra :D:D
Birkaç çeşit ekran kartını denedim 4870te , en iyisi sapphire diyebilirim.Kalite konusunda problemi yok :cool:

dx11 kartlar 300+ dolardan başlayacaktır , kaldı ki en düşük kartlar bu fiyattan girecek. ;)
Arkadaşımızın bütçesini de göz önünde bulundurarak kart önerdim , bana kalsa quad SLI yapsın :)

İyi geceler :)