Önemli not: Aşağıdaki konu, 15 Ağustos 2009 yılında açılmış ve metin olarak hiç bir değişikliğe uğramamıştır.
Kayıp resimler güncellenmiştir.
Hocam. Şey ustam. Nedir sizin sırrınız
Öncelikle iki önemli noktaya dikkat çekmek isterim.
Bir yemeğin dört dörtlük olabilmesi için her türlü malzemeyi satın alacak kadar çok paraya ve önünüze ne koyarsanız yemeye aç insanlara ihtiyaç vardır
Tok insanın önüne havyar koysanız tınlamaz
Aç insana zopa yedirseniz çok şükür der. Bunlar önemli detaylar
İlginç. Açarmısınız biraz
Şöyle ki; Şimdi bizim paramız çok. İstediğimiz malzemeyi alabiliyoruz
Bazı malzemeleri kullanmadan atıp yenisini aldığımız gibi
Bazılarını da az ya da çok kullanıp atabiliyoruz
Para bok gibi ehehe
Herkesin bir fiyatı, bir de kullanma süresi var değil mi?
Var mı?
Var var. Herkesin bir fiyatı var.
Kimini parayla satın alırsın, kimini oy desteğiyle
Müşteriye gelince
Benziniydi, elektriğiydi, gazıydı, vergileri geçirip kendine de üç kuruş mayiş verdinmi ne oluyor?
Ne oluyor?
Aptal. Ne olacak?
Tabi ki; üç kuruşa muhtaç oluyor.
İyi de, sizin zam yapma, vergi koyma gibi bir imkanınız var mı?
Lan ben sana az önce ne dedim?
Ne dediniz?
Herkesin bir fiyatı var demedim mi?
Eee?
Eeesi; Musluğun başından birilerini de satın alıyoruz
Hadi yaa?

Önce biraz aç bırakıp burnunu sürttürüyoruz
Bize biat edip karnı tok gezenleri gösteriyoruz
Burada ne leziz yemekler olduğunu anlatıyoruz
Eee. Laiklik de, demokrasi de bir yere kadar
Birgün direnir, beşgün direnir, sonra tıpış tıpış gelir oturur kucağımıza.. şey pardon. Masamıza yani keh keh
Hemen yerler diyorsunuz yani
Yok öyle hemen değil tabi. Hazırlama süreci var
Bak şimdi. Tayyip Ne diyor?
Ne diyor ustam?
Dingil. Duymadın mı hiç?
En az üç çocuk.
Bu ne demektir?
Gece gündüz pompa
Keh keh. Cahilsin cahil

Ne demektir ustam?
Aneyin örekesi demektir
Kendi kıçına don alamayan bir adamın 3 çocuk yapınca durumu ne olacak?
Hııı
Hııı yaa.
O çocukların dersaneye ihtiyaçları var
Eh, dersane de bizde var
O çocukların okumaya ihtiyaçları var
E, bizim okullarımız da var
Bizim okullardan çıkanlara sınav soruları sızdırılıyor
Sınavlarda hepsi tam puan alıyor
Devlette en önemli yerlere girme imkanı yakalıyor
O ailenin reisi gidip de cumhuriyet lokantasında yemek yer mi kıkır kıkır
Yemez mi?
Yemez. Yiyemez. Yesin de göriiim!!

Peki ustam. Biraz mutfağa geçsek?
Bak. Mutfağa girmekden daha öncelikli meseleler var
Mesela malzemenin iyisini parayla satın alabilirsiniz ama o malzemeler orta malıdır
Dün Sülüman Usta'nın değirmenine un taşıyıp Özal'ın kufasında su taşıyanlar
Yarın bir bakmışsınız başkasının tezgahına oturmuş
Bunlar geçici malzemelerdir, tatlandırıcı olarak kullanılırlar
Asıl mesele ana malzemelerdir
Onları kendi bahçenizde yetiştirmek zorundasınız
Yoksa buna para mı dayanır
İnanılmazzz
İnan inan.
Üstelik özel cemaat bahçelerinde ve ışık evlerinde nano teknolojiyle üretiriz biz bunları
Hadi ya. Sallıyorsunuz. Sebze meyvenin nano teknolojiyle yetiştirildiğini de ilk defa duyuyorum.
He wallah. Hepsi akıllı zarzavattır. Işık var sa, kafalarını topraktan çıkartır, semirirler
Bahçeye birileri girerse, ayak – postal altında kalmamak için ya kafalarını toprağa gömerler
Ya da sarı çiçek taklidi yaparlar

Peki. Mutfağa bi girsek?
Amma mutfak meraklısısın haa. Karı kılıklı..
Girelim bari..
Mutfakta hijyen şarttır.
Hiçbirşeyi elle tutmayacaksın
Ya eldiven, ya maşa kullanacaksın
Maşa dediğin ne ki
Bastır parayı, kamyonla al

Yemekleri lezzetli kılan unsur nedir?
Rakip lokantalar tabi ki
Diğer lokantalar hazır müşterilere servis verirken, biz malzemelerimizi yetiştiriyorduk
Onlar da o kadar kötü yemekler yaptılar ki; Onlardan kaçan bize geldi
Şimdi zehir – zıkkım versek, yalamadan yutuyor enayiler ehi ehi ehi
Biraz açarmısınız şunu?
Bak şimdi. Yıllarca bu ülkenin en iyi aşçısı kimdi?
Ispartalı Sülüman Usta
Doğru. Peki ne yedirdi millete yıllarca?
Çoban kavurma
Bu da doğru.
1970 lerde çoban kavurma iyiydi de, hergün hergün millet bıktı.
Kaldı ki; milleti çoban kavurma yerken kendisi şnitzele takılıyordu.
Ama yıllarca Sülüman Usta'dan daha iyisi çıkmadı
Bi ara Zonguldaklı Bülent usta müşterileri topladıysa da,
Ortağı Necmettinin pisliğinden müşteri yine Sülüman ustaya döndü
Bu Sülüman Usta'nın camını çerçevesini darbeli vuruşlarla
Tamı tamamına 7 kere kırıp indirdiler
8. Kere yine açtı lokantayı, yine topladı müşteriyi
Ama artık yaşlandı.
Elini eteğini çekti lokantacılıktan
Ve sizin önünüz açıldı
Yoh, o kadar kolay olmadı
Sülüman Usta emekli olunca bir ara Tansu hanım ev yemekleri lokantası açtı
Ama sofrada ne var, ne yok, kocasıyla birlikte silip süpürdüler
BAHÇELİ lokantanın sahibi Devlet bey iyi gibi görünüyordu
Ama sert bakışlı, bağıra çağıra konuşan bir patrondan müşteriler her zaman rahatsız olurlar.
Arada bir iki de fast food açıldı ama uzun ömürlü olamadılar
Amaaaa
Bize en büyük kıyağı, Antalya'lı Deniz Mahsulleri lokantasının sahibi Baykal Bey yapmıştır
Müşterilerinin hevesli olmasına rağmen, kankalarıyla kapının önünü kapatıp zabbahtan akşama kadar tavla oynayıp gevezelik yapmasıyla yolu kapattı.
Ondan bıkan müşteriler de bizim tarafa yöneldi
Kayıp resimler güncellenmiştir.

Hocam. Şey ustam. Nedir sizin sırrınız
Öncelikle iki önemli noktaya dikkat çekmek isterim.
Bir yemeğin dört dörtlük olabilmesi için her türlü malzemeyi satın alacak kadar çok paraya ve önünüze ne koyarsanız yemeye aç insanlara ihtiyaç vardır
Tok insanın önüne havyar koysanız tınlamaz
Aç insana zopa yedirseniz çok şükür der. Bunlar önemli detaylar
İlginç. Açarmısınız biraz
Şöyle ki; Şimdi bizim paramız çok. İstediğimiz malzemeyi alabiliyoruz
Bazı malzemeleri kullanmadan atıp yenisini aldığımız gibi
Bazılarını da az ya da çok kullanıp atabiliyoruz
Para bok gibi ehehe
Herkesin bir fiyatı, bir de kullanma süresi var değil mi?
Var mı?
Var var. Herkesin bir fiyatı var.
Kimini parayla satın alırsın, kimini oy desteğiyle

Müşteriye gelince
Benziniydi, elektriğiydi, gazıydı, vergileri geçirip kendine de üç kuruş mayiş verdinmi ne oluyor?

Ne oluyor?
Aptal. Ne olacak?
Tabi ki; üç kuruşa muhtaç oluyor.
İyi de, sizin zam yapma, vergi koyma gibi bir imkanınız var mı?
Lan ben sana az önce ne dedim?
Ne dediniz?
Herkesin bir fiyatı var demedim mi?
Eee?
Eeesi; Musluğun başından birilerini de satın alıyoruz
Hadi yaa?

Önce biraz aç bırakıp burnunu sürttürüyoruz
Bize biat edip karnı tok gezenleri gösteriyoruz
Burada ne leziz yemekler olduğunu anlatıyoruz
Eee. Laiklik de, demokrasi de bir yere kadar
Birgün direnir, beşgün direnir, sonra tıpış tıpış gelir oturur kucağımıza.. şey pardon. Masamıza yani keh keh
Hemen yerler diyorsunuz yani
Yok öyle hemen değil tabi. Hazırlama süreci var
Bak şimdi. Tayyip Ne diyor?
Ne diyor ustam?
Dingil. Duymadın mı hiç?
En az üç çocuk.
Bu ne demektir?
Gece gündüz pompa
Keh keh. Cahilsin cahil

Ne demektir ustam?
Aneyin örekesi demektir
Kendi kıçına don alamayan bir adamın 3 çocuk yapınca durumu ne olacak?
Hııı
Hııı yaa.
O çocukların dersaneye ihtiyaçları var
Eh, dersane de bizde var
O çocukların okumaya ihtiyaçları var
E, bizim okullarımız da var
Bizim okullardan çıkanlara sınav soruları sızdırılıyor
Sınavlarda hepsi tam puan alıyor
Devlette en önemli yerlere girme imkanı yakalıyor
O ailenin reisi gidip de cumhuriyet lokantasında yemek yer mi kıkır kıkır
Yemez mi?
Yemez. Yiyemez. Yesin de göriiim!!

Peki ustam. Biraz mutfağa geçsek?
Bak. Mutfağa girmekden daha öncelikli meseleler var
Mesela malzemenin iyisini parayla satın alabilirsiniz ama o malzemeler orta malıdır
Dün Sülüman Usta'nın değirmenine un taşıyıp Özal'ın kufasında su taşıyanlar
Yarın bir bakmışsınız başkasının tezgahına oturmuş
Bunlar geçici malzemelerdir, tatlandırıcı olarak kullanılırlar

Asıl mesele ana malzemelerdir
Onları kendi bahçenizde yetiştirmek zorundasınız
Yoksa buna para mı dayanır
İnanılmazzz
İnan inan.
Üstelik özel cemaat bahçelerinde ve ışık evlerinde nano teknolojiyle üretiriz biz bunları
Hadi ya. Sallıyorsunuz. Sebze meyvenin nano teknolojiyle yetiştirildiğini de ilk defa duyuyorum.
He wallah. Hepsi akıllı zarzavattır. Işık var sa, kafalarını topraktan çıkartır, semirirler
Bahçeye birileri girerse, ayak – postal altında kalmamak için ya kafalarını toprağa gömerler
Ya da sarı çiçek taklidi yaparlar

Peki. Mutfağa bi girsek?
Amma mutfak meraklısısın haa. Karı kılıklı..
Girelim bari..
Mutfakta hijyen şarttır.
Hiçbirşeyi elle tutmayacaksın
Ya eldiven, ya maşa kullanacaksın
Maşa dediğin ne ki
Bastır parayı, kamyonla al

Yemekleri lezzetli kılan unsur nedir?
Rakip lokantalar tabi ki
Diğer lokantalar hazır müşterilere servis verirken, biz malzemelerimizi yetiştiriyorduk
Onlar da o kadar kötü yemekler yaptılar ki; Onlardan kaçan bize geldi
Şimdi zehir – zıkkım versek, yalamadan yutuyor enayiler ehi ehi ehi
Biraz açarmısınız şunu?
Bak şimdi. Yıllarca bu ülkenin en iyi aşçısı kimdi?
Ispartalı Sülüman Usta
Doğru. Peki ne yedirdi millete yıllarca?
Çoban kavurma

Bu da doğru.
1970 lerde çoban kavurma iyiydi de, hergün hergün millet bıktı.
Kaldı ki; milleti çoban kavurma yerken kendisi şnitzele takılıyordu.
Ama yıllarca Sülüman Usta'dan daha iyisi çıkmadı
Bi ara Zonguldaklı Bülent usta müşterileri topladıysa da,
Ortağı Necmettinin pisliğinden müşteri yine Sülüman ustaya döndü

Bu Sülüman Usta'nın camını çerçevesini darbeli vuruşlarla
Tamı tamamına 7 kere kırıp indirdiler
8. Kere yine açtı lokantayı, yine topladı müşteriyi

Ama artık yaşlandı.
Elini eteğini çekti lokantacılıktan
Ve sizin önünüz açıldı
Yoh, o kadar kolay olmadı
Sülüman Usta emekli olunca bir ara Tansu hanım ev yemekleri lokantası açtı
Ama sofrada ne var, ne yok, kocasıyla birlikte silip süpürdüler

BAHÇELİ lokantanın sahibi Devlet bey iyi gibi görünüyordu
Ama sert bakışlı, bağıra çağıra konuşan bir patrondan müşteriler her zaman rahatsız olurlar.

Arada bir iki de fast food açıldı ama uzun ömürlü olamadılar
Amaaaa
Bize en büyük kıyağı, Antalya'lı Deniz Mahsulleri lokantasının sahibi Baykal Bey yapmıştır

Müşterilerinin hevesli olmasına rağmen, kankalarıyla kapının önünü kapatıp zabbahtan akşama kadar tavla oynayıp gevezelik yapmasıyla yolu kapattı.
Ondan bıkan müşteriler de bizim tarafa yöneldi
Son düzenleme: