Etli Kömbe Tarifi | Wardom Bilginin Adresi, Forum ve Bilgisayar Güvenliği

Etli Kömbe Tarifi

alpay29

Super Moderator
Site Yetkilisi
Etli Kömbe Tarifi




Osmaniye’de bayram kömbesi olur da etli kömbe olmaz mı? Aile büyüklerimiz bakır sinide hazırlarlar. Odun ateşinde pişirildi mi lezzetine lezzet katar. Etli kömbe tarifi yada diğer bölgelerde etli börek tarifi olarak bilinen böreğisizler de çok seveceksiniz.

Mutfak:Osmaniye Porsiyon:12-15 Hazırlık:60 dk. Pişirme:45 dk.


etli kömbe tarifi

Etli Kömbe Tarifi Malzemeleri
Etli kömbe tarifi hamur malzemeleri

  • 8 su bardağı esmer un
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay bardağı sıvıyağ
  • Yoğuralım 1 saat dolapta dinlendirelim.
Etli kömbe tarifi iç malzemeleri

  • 1 kg koyun kıyma
  • 2 kg mor soğan (kuru soğan)
  • 1 çorba kaşığı biber salçası
  • 2 tatlı kaşığı pulbiber
  • 2 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay bardağı zeytinyağ
Etli kömbe tarifi harç malzemeleri

  • 3 çorba kaşığı yoğurt
  • 1 çay bardağı sıvıyağ
Etli Kömbe Yapılışı
Soğanları halka halka piyaz doğrayalım.
Baharat, yağ ve salçasını katıp, elimizle ovuşturarak karıştıralım.
Kıymayı da ilave edip karıştırarak 3 parçaya ayıralım.
Tepsiyi yağlayalım.
1. yufkayı açıp tepsiye yerleştirelim ve üzerine sıvıyağ gezdirelim.
2. yufkayı açıp üzerine yerleştirelim.
Kıymalı iç malzemenin 1. parçasını üzerine eşit bir şekilde yerleştirelim.
Tekrar yufka-sıvıyağ, yufka-kıymalı iç şeklinde bitene kadar yapalım.
En son yufkanın üzerine hiç kuru yer kalmiyacak şekilde harç sürelim.
Dilimleyip, üzerine susam serpelim.
Odun fırınında pişirtelim.
Osmaniye’de yapılan bu muhteşem etli kömbe tarifimizi deneyen herkes memnun kalacaktır.











 
Üst