EvetEvettEvetttEvettttEvetttttEve ttttt

Mainliner
Forum Ustası
Sende haklısın. Size 1000 tane kötülüğün arasından 1 tane iyilik gerek.
Eğer gerçekten iyiliğimizi istiyorlarsa maddeleri tek tek oylasınlar.

Ben 1 tane kötülük görmektense tüm iyilikleri feda ediyorum.

Senin gözünü bunlarla boyatıp bazılarını görmezden gelmen senin bileceğin iş herkes istediği oyu vermekte özgür.. Bende fikrimi açıkça beyan ettim.

Exnuc
Banned
Eğer gerçekten iyiliğimizi istiyorlarsa maddeleri tek tek oylasınlar.

Ben 1 tane kötülük görmektense tüm iyilikleri feda ediyorum.

Senin gözünü bunlarla boyatıp bazılarını görmezden gelmen senin bileceğin iş herkes istediği oyu vermekte özgür.. Bende fikrimi açıkça beyan ettim.
Fikrine saygısızlık etmedim. Her zamanki gibi tartışıyoruz. :)

prometheus@
Forum Ustası
''-Dezavantajlı kesimler olan; kadınlarımız, çocuklarımız, özürlülerimiz, yaşlılarımız, şehitlerimizin dul ve yetimleri ve gazilerimizin, her alanda avantajlı olmaları için..

Yıllarca pozitif ayrımcılığa karşı çıkan Tayyip Erdoğan ve ekibi, gözboyamak için yapılan bu değişiklik sonrasında, pozitif ayrımcılığa pratikte evet der mi?

-Çocuk istismarının önüne geçilmesi için..

Anayasanın mevcut hali çocukların korunmasına engel mi?

Peki şimdiye dek çocukları koruma konusunda sınıfta kalan AKP, anayasa değişince görevini yerine getirebilecek mi?

-Kişisel verilerin ancak kanunlarla öngörülen hallerde veya kişilerin açık rızası ile işlenebilmesi için..

Kişisel verilerin güvenliği; e-devleti ortaya çıkarır çıkarmaz milyonlarca vatandaşın kişisel verileri ortalığa saçan beceriksiz AKP'lilerin, o zaman onları eleştirmekten aciz, ama siyasi rakiplerine karşı yasadışı dinlemeleri çarşaf çarşaf gazatelerinde yayınlayan yandaşların ve daha önemlisi o besleme basının maskaralıklarını aynen burada tekrarlayan siz AKP yandaşlarının umrunda mı?

-İdarenin her türlü iş ve eyleminden dolayı haksızlığa uğrayan,uygunsuz bir muamele ile karşılaşan vatandaşların, mahkemeler dışında şikayetlerini iletebilecekleri bir Kamu Denetçiliği Kurumu'nun kurulması için...

Beğenmedikleri en ufak kararda adalet kurumlarına saldıran, sürekli olarak denetimden kaçan, denetleme kurumlarını işlevsiz bırakan AKP'nin Kamu Denetçiliği Kurumu'ndan hayır gelir mi?

-12 Eylül darbesini yapan darbecilerin ve onların yardımcılarının hesap verebilmelerine imkan hazırlamak için..

Daha önce Kenan Evren ile ilgili hiçbir sorunu olmayan, onunla yanyana poz vermekden çekinmeyen (forumdaki AKP'liler de rahatsız olmamıştı!) AKP, geçici 15. maddeyi kaldırırken, oldukça tartışmalı zaman aşımı konusuna netlik getirecek bir değişiklik de yapıyor mu

-Mahkemelerin 'yerindelik denetimi' yapamayacağı için..

-Mahkemelerin kendisini halkın iradesiyle seçilen hükümetlerin yerine koyamaması için..

-Yargı bağımsızlığını güçlendirmeye ve yargı tarafsızlığını sağlamak için..

Bu kısım o kadar cahilce ki açıklama yapmak boşuna:D

-Anayasa Mahkemesinin yapısını tıpkı gelişmiş ülkelerdeki gibi çağdaş ve geniş katılımlı bir şekle dönüştürmek için..

O gelişmiş ülkelerde olmayan %10 seçim barajına, genel başkanı genel başkanın seçtiği delegelerin seçmesine, lider sultasına, genel başkan sultasına "milli irade" sayma garabetine hayır demeden bu iddia gerçekleşir mi?

akifa
Cool Üye
hala hayır diyen zihniyetmi var bu ülkede bu darbeci anayasaya ne hakla sahip cıkmaya kalkışıyorsunuz işiniz güçünüz oy uğruna rant sağlamak millet sandıkta bu hayır diyenlere büyük cevap verecektir

hala hayır diyen zihniyetmi var bu ülkede bu darbeci anayasaya ne hakla sahip cıkmaya kalkışıyorsunuz işiniz güçünüz oy uğruna rant sağlamak
Mantıklı konuş boş konuşma arkadaşım :) Tek tek oylama yapılırsa elbette evet diyebileceğimiz oylamalar var fakat toplu maddelere oylama yapılırsa pantolon balığını yesinler o kadar. Akp ve bilimum yardakçılarına benden bir sıkımlık balina tşşğı var.

akifa
Cool Üye
Mantıklı konuş boş konuşma arkadaşım :) Tek tek oylama yapılırsa elbette evet diyebileceğimiz oylamalar var fakat toplu maddelere oylama yapılırsa pantolon balığını yesinler o kadar. Akp ve bilimum yardakçılarına benden bir sıkımlık balina tşşğı var.
o senin görüşün tek verilebilecek maddeler var diyorsun fakat diğerlerini neden cekemiyorsun senin gibi düşünenlerin havasınamı gitsin bu maddeler öyle yok benim dediğim olacak zihniyet hükümet kafasına göre takılıp bu maddeleri cıkarmamış kusura bakma o zaman yargıtay iptal etseymiş.

Artser
Forum Ustası
Çok yüksek tondan konuşan,Statükolarının sonunun geldiğini gören Hayırcıların durumu 12 Eylül gecesi böyle olacak .Bu Anayasa değişikliğine Halk destek verdikten sonra,arkasında durduktan sonra Hayırcılar Ancak GAK-GUK edecekler..

Denizli'de araştırma yapmak için kamp kuran
bir grup üniversite öğrencisi, kamp yakınına tüneyen
bir Denizli horozunun sabahın erken saatlerinde
yüksek sesle ötmesinden çok rahatsız olmuşlar...

Sabahın köründe ortaya çıkan horoz,
önce dikleniyor,

sonra dakikalarca ötüyormuş...

Tabii ekipte ne uyku ne de huzur bırakıyormuş...
Sonunda sabırlar tükenmiş...
Susturmak için başlamışlar horozu kovalamaya...
Horoz önde..

Gençler peşinde,
mahalle arasına dalmışlar...

Kovalamacayı gören,
fakat bir anlam veremeyen yaşlı dede,
seslenmiş:
- Hey, evlatlar!..
Bu zavallı horozu niye
ürkütüyorsunuz?..

- Dede,
sabahın köründe ötmeye başlıyor,
kampı ayağa kaldırıyor.
O yüzden başını keseceğiz!..

- "Yazıktır evladım yapmayın!.." demiş ihtiyar,
"bırakın, ben onun sesini keserim,
bir daha da rahatsız etmez sizi..."

Gençler bunun üzerine kovalamayı bırakmışlar.
Ertesi sabah, hafif
"gak - guk"
sesleri dışında horozdan kayda değer
hiçbir ses çıkmadığını görünce de şaşırıp
dedeye koşmuşlar:
- Yahu dede,
ne yaptın da bu horozun sesini
kestin?..

İhtiyar gülmüş:
- Kıçına zeytinyağı sürdüm.
Horoz kabararak ötmeye yeltendiğinde,
gerisi tutmuyor ki kuvvet alsın...
Ancak "gak
guk"
edebiliyor..

Kıssadan hisse:
Arkan sağlamsa,
istediğin kadar kabarır,
diklenir, sözünü dinletirsin.
Arkan bir gevşemeye görsün,
ancak "gak-guk" edersin...

- Yönetici düzenlemesi: :
Arkadaşım sen başkalarının fikirlerine oyuna saygı göster ki onlarda sana saygı göstersin. Sen böyle dedikçe balinalar daha çok su yüzüne çıkacak. Ben başkasının uşağı insanları devletimde görmek istemiyorum :) Mümkünse hepsinin çoluğu çombalağı ölsün soyu tükensin kısır kalsın tüpü bağlansın :D

Anlatabildim sanırım. Ben hayır diyeceğim kabul edilsin edilmesin bize verilen hakkı kullanıp geçicez bu kadar.

kolonya
Forum Ustası
Çok yüksek tondan konuşan,Statükolarının sonunun geldiğini gören Hayırcıların durumu 12 Eylül gecesi böyle olacak .Ancak GAK-GUK edecekler..

Denizli'de araştırma yapmak için kamp kuran
bir grup üniversite öğrencisi, kamp yakınına tüneyen
bir Denizli horozunun sabahın erken saatlerinde
yüksek sesle ötmesinden çok rahatsız olmuşlar...

Sabahın köründe ortaya çıkan horoz,
önce dikleniyor,

sonra dakikalarca ötüyormuş...

Tabii ekipte ne uyku ne de huzur bırakıyormuş...
Sonunda sabırlar tükenmiş...
Susturmak için başlamışlar horozu kovalamaya...
Horoz önde..

Gençler peşinde,
mahalle arasına dalmışlar...

Kovalamacayı gören,
fakat bir anlam veremeyen yaşlı dede,
seslenmiş:
- Hey, evlatlar!..
Bu zavallı horozu niye
ürkütüyorsunuz?..

- Dede,
sabahın köründe ötmeye başlıyor,
kampı ayağa kaldırıyor.
O yüzden başını keseceğiz!..

- "Yazıktır evladım yapmayın!.." demiş ihtiyar,
"bırakın, ben onun sesini keserim,
bir daha da rahatsız etmez sizi..."

Gençler bunun üzerine kovalamayı bırakmışlar.
Ertesi sabah, hafif
"gak - guk"
sesleri dışında horozdan kayda değer
hiçbir ses çıkmadığını görünce de şaşırıp
dedeye koşmuşlar:
- Yahu dede,
ne yaptın da bu horozun sesini
kestin?..

İhtiyar gülmüş:
- Kıçına zeytinyağı sürdüm.
Horoz kabararak ötmeye yeltendiğinde,
gerisi tutmuyor ki kuvvet alsın...
Ancak "gak
guk"
edebiliyor..

Kıssadan hisse:
Arkan sağlamsa,
istediğin kadar kabarır,
diklenir, sözünü dinletirsin.
Arkan bir gevşemeye görsün,
ancak "gak-guk" edersin...

çok güzel bir hikayeydi. teşekkür ederim. allah milletin gerisini bozmasın. +++k

AdrenaLiN_
Forum Ustası
yav benki biraz dalgaya alınmıs gibi oldu canını sıktıysam baska arkadasların affola

bu evet hayır meselesi cok can sıkmaya basladı o yüzden yazdım :eek: :eek: :eek:

akifa
Cool Üye
Arkadaşım sen başkalarının fikirlerine oyuna saygı göster ki onlarda sana saygı göstersin. Sen böyle dedikçe balinalar daha çok su yüzüne çıkacak. Ben başkasının uşağı insanları devletimde görmek istemiyorum :) Mümkünse hepsinin çoluğu çombalağı ölsün soyu tükensin kısır kalsın tüpü bağlansın :D

Anlatabildim sanırım. Ben hayır diyeceğim kabul edilsin edilmesin bize verilen hakkı kullanıp geçicez bu kadar.
eğer ülke adına senin için bu hayırlıysa dilediğini yap ama referanduma daha vakit var o zamana kadar umarım bu düşüncen evet durumunda olur. herkes dilediğince özgürdür saygı duyarım