Final sınavı

Milarem
Elit Üye
Üni. 'de final sınavına giremedim bugün uyuya kalmışım vize notumda gayet iyi bir ders şuanda yapabilceğim birşey varmı ? neler olur ? önerileriniz neler.

1Yan2İsyan
Cool Üye
Mazeret sınavına girebilirsin ama seni ilk sınavın kurtaracağını sanmam . ilk sınavdan 100 dahi alsan %40'ını aldınmı not'un ' 40 ' a düşer. dolayısıyla mazeret sınavına girmeye çalış derim.

JoHN WaLKER
Forum Ustası
Finale girmediğin için muhtemelen dersten başarısız sayılacaksın. Bazı üniversitelerde geçme notunu tamamladığın zaman final sınavına girip adını yazsan dahi o dersten başarılı sayabiliyorlar ancak final sınavına girmediğin için çok büyük bir ihtimalle başarısız sayılacaksın. Eğer mazeret kabul ediyorsa üniversiteniz rapor almak için uğraşın :).

Milarem
Elit Üye
Ben sapa sağlamım doktora gitmek için güzel bir mazeret önericek varmı ? :D oda olmazsa zaten mecbur bütleri beklicem bu durum moralimi çok bozdu :/

Bzkan
Forum Kalfası
Birde şöyle birşey var vize sınavının sayılabilmesi için finalden en az 30 alman gerekiyor böyle bir sistemi var mı üniversitenizin ?

en mantıklı yol mazeret bildir uyudum deme ama kabul olmazs

ramo_21
Forum Ustası
öğretmeninle konuş...

eğer iyi biriyse kendi odasında bile sınav yapabilir seni..ters biriyse hiç şansını bile deneme.

vizedeki 100 alsan 40 puandan fd ile kalırsın ..

bizim not sistemıne göre hesapladım.geçiş notunuzun kaç oldugunu bilmiyorum

__DeFeNDeR__
Forum Ustası
Her üni de farklı olmakla birlikte genelde final sınavından belli bir notun üsütnde almayınca direk kalıyorsun.Finali kaçırdığına göre vizen nekadar iyide olsada fd ile kalırısın(bazı hocalar finaline girmedin diye inadına devamsızlıktan bile bırakır). Eğer bir engel yoksa bütne girersin.Okuldan okula değişirmi bilmem ama bütler final sınavının yerine geçiyor.Eğer büte girebilemn için finale girmiş olma gibi zorunluluk yoksa sorun olmaz ama aksi bir durum varsa en rapor bulmaya çalış.Yalana dolana girmöeden doktora açık açık anlat durumu.Halden anlayan biriyse yardımcı olur.Zaten başka türlü ne dicende alacanki rapor :D