Fırında Ankara tavası ve lebeni
Fırında Ankara tavası harika tariflerden biridir. Kaburganın alt tarafından yapılan harika bir yemek tarifiyle yine sofralarınızı enfes lezzetlerle donatırken, yöresel lezzetlerden lebeniyle de süsleyin.
Fırında Ankara tavasının hazırlama süresi 25 dakika, pişirme süresi 30 dakika olan 6-8 kişilik bu harika yemeği yapmak için malzemelerinizi hazırlayın.
Malzemeler
3 kg kuzu kol veya kaburganın alt kısmı
4 su bardağı pirinç
1 yemek kaşığı tereyağı
7 su bardağı su
Tuz
Kuzu kol ya da kaburganın alt kısmının zarlarını temizleyin. Avuç içi büyüklüğünde parçalar halinde kesin. Hazırladığınız kemikli parçaları bakır bir tavaya yerleştirip 7 su bardağı su ekleyin. Tuz ilave edip önceden ısıtılmış 150-160 dereceye ayarlı fırına verin. Fırın ısısını biraz daha düşürüp orta ısıda etler kızarıncaya ve yumuşayıncaya kadar pişirin. Pirinci yıkayıp süzün. Fırından çıkan etin suyunu derin ve geniş bir fırın kabına alıp pirinci ilave edin. Tereyağını ekleyip pilavı da fırında 45 dakika pişirin. Pilavı fırından çıkarıp üzerine etleri yerleştirin. Tekrar fırına verip 5-10 dakika daha kızartın. Sıcak olarak servis yapın.
Fırında Ankara tavası isimli bu tarifin yanında pişireceğiniz muhteşem bir ayran çorbası ile sofranızın zenginliğine zenginlik katabilirsiniz. Yayla çorbasına ayıracak vaktiniz kalmadıysa harika pratik bir meze bu ana yemek için iyi bir çözüm olacaktır. Sofraların baş tacı lebeni...
Düdüklü tencerede yarım saat içerisinde hazırlayacağınız nohut haşlaması ve döğmeyi (aşürelik buğday) hafif sulandırılmış bir yoğurdun içerisine koyun. Üzerine tereğada hafif kızdırdığınız naneyi dökün ve afiyetle yiyin.
Fırında Ankara tavası harika tariflerden biridir. Kaburganın alt tarafından yapılan harika bir yemek tarifiyle yine sofralarınızı enfes lezzetlerle donatırken, yöresel lezzetlerden lebeniyle de süsleyin.

Fırında Ankara tavasının hazırlama süresi 25 dakika, pişirme süresi 30 dakika olan 6-8 kişilik bu harika yemeği yapmak için malzemelerinizi hazırlayın.
Malzemeler
3 kg kuzu kol veya kaburganın alt kısmı
4 su bardağı pirinç
1 yemek kaşığı tereyağı
7 su bardağı su
Tuz
Kuzu kol ya da kaburganın alt kısmının zarlarını temizleyin. Avuç içi büyüklüğünde parçalar halinde kesin. Hazırladığınız kemikli parçaları bakır bir tavaya yerleştirip 7 su bardağı su ekleyin. Tuz ilave edip önceden ısıtılmış 150-160 dereceye ayarlı fırına verin. Fırın ısısını biraz daha düşürüp orta ısıda etler kızarıncaya ve yumuşayıncaya kadar pişirin. Pirinci yıkayıp süzün. Fırından çıkan etin suyunu derin ve geniş bir fırın kabına alıp pirinci ilave edin. Tereyağını ekleyip pilavı da fırında 45 dakika pişirin. Pilavı fırından çıkarıp üzerine etleri yerleştirin. Tekrar fırına verip 5-10 dakika daha kızartın. Sıcak olarak servis yapın.
Fırında Ankara tavası isimli bu tarifin yanında pişireceğiniz muhteşem bir ayran çorbası ile sofranızın zenginliğine zenginlik katabilirsiniz. Yayla çorbasına ayıracak vaktiniz kalmadıysa harika pratik bir meze bu ana yemek için iyi bir çözüm olacaktır. Sofraların baş tacı lebeni...
Düdüklü tencerede yarım saat içerisinde hazırlayacağınız nohut haşlaması ve döğmeyi (aşürelik buğday) hafif sulandırılmış bir yoğurdun içerisine koyun. Üzerine tereğada hafif kızdırdığınız naneyi dökün ve afiyetle yiyin.