Fıstıklı Kebap:

fearof
Forum Ustası
Fıstıklı Kebap

Malzemeler


500 gr dana kıyma / orta yağlı – tek çekim
250 gr kuzu kıyma / orta yağlı – tek çekim
100 gr iç antep fıstığı
2 dolu tutam pul biber
1 tutam tuz
1 tutam karabiber

Servis için;


2 adet kuru soğan
1 tutam sumak
1/4 bağ maydanoz

Hazırlanışı;


Bambu şişlerinizi bir miktar suyun içerisinde bekletin.
Antep fıstıklarını ince ince kıyın.
Derin bir karıştırma kabının içerisinde iki çeşit kıymayı fıstıkla beraber tuz, karabiber ve pul biber ile tatlandırarak iyice yoğurun.
Suda beklettiğiniz şişin kendinize yakın kısmına harcı yapıştırın ve avucunuzun içine alıp baş ve küçük parmaklarınız dışındaki 3 parmağınızla sıkıştırarak yukarı doğru şişe sarmaya başlayın. Her sarmada elinizi biraz ıslatmayı ihmal etmeyin.
Şişin ucuna geldiğinizde son yapışma yerini iyice kapatın ki şişiniz pişerken açılmasın. Ardından tüm kıymayı bu şekilde hazırladıktan sonra ızgarada çevirerek pişirin.
Bu arada soğanları ince ince doğrayın. Bir tutam tuz ile iyice acısını çıkarana kadar yoğurun. Sumak ve maydanoz ile tatlandırarak kebabın yanında servis edin.



 
Penqueen
Banned
burduru bu yönü güzel değil işte
ciddi ciddi yemek kültürü hrp yeşillikler üzerine
bir burdur şişi var, baharatı geçtim tuz bile eklemiyorlar ete
adam adana kebap yapıyor, burdur şişinin büyük versiyonu sadece
yine baharat falan yok
şimdi gidip bu adamdan fıstıklı kebap yapmasını istesem kesin dayak yerim :D
 
Üst