Flash mevzusu

DarisTaN
Forum Ustası
Benim arkadaşın başına böyle bir olay gelmişti konu açılmışken hazır sorayım oda telefonunun güncelledi ve belli bir zaman sonra telefonu bozuldu farklı bir olaydan garantili olduğu için götürdü telefonu ama bayisi siz bu telefona yükleme yapmışsınız deyip garanti dışı bıraktı cihazı bu nasıl oluyor ben anlamadım yüklemeden nasıl böyle bir sorun çıkarıyorlar
alakasız bir garanti dışı nedeni vermiş bayi. güncellemeyi nokianin resmi sitesi yapıyor
ve nokianın bozuk bir yazılım vermesi imkansız

farego
Forum Ustası
Versiyon 4 70 ti...5 oldu tamam :) otomatik olarak tanıdı zaten emeğinize sağlık...

- Yönetici düzenlemesi: :
King_of_The_satelliteS
Forum Ustası
USP siz olmaz sanırım 6600 desteklemez sanmıyorum :(

Benımde aklım usp ye gitti 6600 da yok :)

Bluetoohthla olacağını sanmıyorum ama sen yinede bir soruştur mod arkadaslara...
Dostum yardımın için teşekkürler bende dün biraz araştırdım bi firmware buldum 23mblık 2 parça dosya ama dediğin gibi bluetoothla bu iş zor biraz ama cep telciler bu işi nasıl yapıyo acaba gerçi adamlar niye söylesinki o da ayrı konu:D

hayals
Forum Ustası
6600 da cihazın içinde bir bağlantı yeri olacak sanırım pilin arkadasındaydı. Bu tür cihazlara (yani son kullanıcının flash atamayacağı cihazlar) Ciddi maliyetli olan BOX cihazlarla flash atılıyor. Zaten yeni nesil nokia larda bu tarz bir sorun yok. Kendiniz internetten son sürümü indirip kurabiliyorsunuz..
Ayrıca:
Kesinlikle Bluetooth ile Flash atılmaz. Seri ya da Usb Kabloyla Flash atılır arkadaşlar.

Bu Arada 6630ME (Music Edition)
6.03.40 versiyonu çıkmış..
Normal versiyon yükleyip ME 'ye dönemeyenlere önemle duyrulur.

farego
Forum Ustası
Benim versiyon yükseldi ama bazı özellikler gitti...

Mesala...

# ye uzun basınca sessize alınırdı şimdi basıyorum olmuyor :( :(

farego
Forum Ustası
yaa kafanızı yordum ama...

Şimdi bunu yapmak için hafıza kartı sim kartı çıkartmaya gerek var mı ?

Telefonun dili felan gidiyor mu...

DarisTaN
Forum Ustası
yaa kafanızı yordum ama...

Şimdi bunu yapmak için hafıza kartı sim kartı çıkartmaya gerek var mı ?

Telefonun dili felan gidiyor mu...
NSS proda bahsedildiği gibi türkçe dil numarasını seçiyorsun
daha sonra nokia software update programını kullanıyorsun
simkartını çıkarma hafıza kartının önemi yok birde telefona yazılım yüklerken mutlaka şarjda ve simkartın takılı ve telefonda açık olmalı yoksa kabul etmiyor.

farego
Forum Ustası
NSS proda bahsedildiği gibi türkçe dil numarasını seçiyorsun
daha sonra nokia software update programını kullanıyorsun
simkartını çıkarma hafıza kartının önemi yok birde telefona yazılım yüklerken mutlaka şarjda ve simkartın takılı ve telefonda açık olmalı yoksa kabul etmiyor.
Abi bende şimdi 5300 var usp yi takınca software updateyi açıyorum otomatik olarak tanımlıyor sonra update ediyor...

Ama dediğiniz program açılmadı ordan birşey seçemedım herşeyi kendi otomatik yaptı...

Ve bir sürü özelliği kaybettım sanırım :(

Telefonun şarjda olması gerek sanırım dımı son cümlenden fazla birşey anlamadım daristan abi ?

DarisTaN
Forum Ustası
Abi bende şimdi 5300 var usp yi takınca software updateyi açıyorum otomatik olarak tanımlıyor sonra update ediyor...

Ama dediğiniz program açılmadı ordan birşey seçemedım herşeyi kendi otomatik yaptı...

Telefonun şarjda olması gerek sanırım dımı son cümlenden fazla birşey anlamadım daristan abi ?
evet telefon şarjda olmalı yeniden update et versiyonu yenilesin

hayals
Forum Ustası

şimdi şöyle bikaç şey diyim..
* Bu yukardaki NSS ve dil muhabbeti yurtdışı telefonlar içindir.
* Eğer Türkiyeden almışsan zaten birşey değiştirmene gerek yoktur. Türkçe olarak otomatik olarak versiyon güncellenir.
* Şarja takıp takmayacağını sana program söylüyor zaten. Eğer şarj full se istemiyor ama kritikse şarja takamdan upgrade zaten başlamıyor.

Benim anlamadığım özelliklerinin neden gittiği? Çünkü Upgrade den sonra yeni özellikler gelir. Varolan özelliklerin gittiğini ilk defa duyuyorum.

bi *#0000# yazıp versiyonunu yazsana bakalım güncellenmiş mi??

farego
Forum Ustası
* Eğer Türkiyeden almışsan zaten birşey değiştirmene gerek yoktur. Türkçe olarak otomatik olarak versiyon güncellenir.
* Şarja takıp takmayacağını sana program söylüyor zaten. Eğer şarj full se istemiyor ama kritikse şarja takamdan upgrade zaten başlamıyor.

Benim anlamadığım özelliklerinin neden gittiği? Çünküğ Upgrade den sonra yeni özellikler gelir. Varolan özelliklerin gittiğini ilk defa duyuyorum.

Evet abi güncelledi...

Mesala

4.70 di 5.00 oldu

Ama tarih felan değişmedi...

Tarih hala aynı...

2.si

Telefon'A eskiden # tuşuna bastığımda sessize alıyordu şimdi almıyor...

Birde şarj bittiğinde ötmüyor...

5300 kullanıyorum :(

Bakalım yeniden güncelleştiriyorum

Test Mode yazıyor

Olmadı eskisi gibi oldu :(

nokia 5300

27 04 07

RM-146

Language
V 05 00

27 04 07

RM 146 yazıyor

- Yönetici düzenlemesi: :
DarisTaN
Forum Ustası

Benim anlamadığım özelliklerinin neden gittiği? Çünkü Upgrade den sonra yeni özellikler gelir. Varolan özelliklerin gittiğini ilk defa duyuyorum.

zaten updatedin amacı bozuk olan bölümleri düzenlemek ve yeni eklentilerle telefona daha bir canlılık getirmek herhalde update sırasında bir yükleme hatası olmuş yeniden yüklerse arkadaşımız sorunu büyük ihtimalle düzelmiş olur birde türkiyede satılan telefonların içinde paralel ithalat olanlarda oldukları için yazılım yüklemesinde türkçe dil yok olabiliyor o yüzden NSS proda dil desteğini kullanmasını söyledim