FOREX Nedir

xthief
Forum Kalfası
1- Haftasonu hariç , hafta içi 24 saat oynayabilirsiniz.
2- Evet gerçek paritelerdir. ve aynı söylediğin şeylere göre değişmektedir.
3- Yaptıkları iş itibari ile aynıdır. Ancak diğerlerinde limit vardır. en az 250 dolar genellikle.

Marketivadan başka bir sürü şirket var saymakla bitmez. Marketivayı anlatmamın sebebi bu işlere para yatırmak istemeyen yada öğrenmek isteyenler için verdiği 5 dolar ile neler yapılabileceğini anlatmaktı. Yoksa marketivadan çok daha büyük ve güvenilir siteler vardır.

OuTLaWsys
Banned
Bilgilendirme için teşekkür ederim.
Forex Hakkında daha detaylı bilgilerin,stratejilerin,kelimelerin anlamlarının anlatıldığı döküman ve linkleri de bu başlık altıda paylaşırsak iyi olacağı kanatindeyim.
Ayrıca bir IRC serverda toplanabilirsek fikir alışverişinde falan bulunabiliriz.buda gerçekten iyi olabilir....

EDIT: Türkiyede Forex oynatan Güvenilir türk firmalar varsa bunlarıda paylaşırsanız sevinirim..

EDIT2 : Şimdi haftaiçi 24 saat demişsin de bu nereye göre NewYork a göremi başlıyor?
Yada Türkiye Saatiyle Pazartesi Saat kaç tan cuma kaç'a kadar oluyor?

EDIT3: Change Bölümü altında ##### işaretleri var(yeşil renkli) bunların anlamı ne oluyor.

- Yönetici düzenlemesi: :
pshyco
Cool Çırak
Bilgilendirme için teşekkür ederim.
Forex Hakkında daha detaylı bilgilerin,stratejilerin,kelimelerin anlamlarının anlatıldığı döküman ve linkleri de bu başlık altıda paylaşırsak iyi olacağı kanatindeyim.
Ayrıca bir IRC serverda toplanabilirsek fikir alışverişinde falan bulunabiliriz.buda gerçekten iyi olabilir....

EDIT: Türkiyede Forex oynatan Güvenilir türk firmalar varsa bunlarıda paylaşırsanız sevinirim..

EDIT2 : Şimdi haftaiçi 24 saat demişsin de bu nereye göre NewYork a göremi başlıyor?
Yada Türkiye Saatiyle Pazartesi Saat kaç tan cuma kaç'a kadar oluyor?

EDIT3: Change Bölümü altında ##### işaretleri var(yeşil renkli) bunların anlamı ne oluyor.

Türkiyede Forex işlemleri yapabileceğin anadolu bank var paritem hesabı ama hedge işleme izin vermiyor ve yüksek marjin istiyor ayrıca minimum 2000 ytl yatırman gerekiyor diye biliyorum.

Pazar gece 00:01 de başlar cuma gece 23:59 de biter. Neden diyecek olursan döngü şöyle avustralya borsasi ile açılır amerika borsasi ile biter her gece böyledir esasında her gece 00:01 de close - open yapar bazı şirket bu zaman zarfında swap yada komisyon alır. Ben interbank ile çalışıyorum aynı zamanda marketivada açık oluyo chat için :D yatırımlarım şu anda ortalama olarak 15.000$ civarinda buraya 1.5 yıldan uzun sürede geldim ama önceden de söylediğim gibi 8 yıldır ekonomi ile ilgileniyorum.... Bu piyasa çok dalgalı bir piyasadır bilmiyorsanız para gözünüzü boyamasın 15 dakikada iflas edebilirsiniz.... Grafikleri okumayı bilmeden haber değerlerini bilmeden bu piyasa girmek intiharla eşittir... Metatrader için yaptığım kendi Expertim var ben şu an onunla gayet güzel kazaniyorum günde min. 150$ kazandiriyor ve yetiyo bana.... Hepinize iyi şanslar diliyorum...

xthief
Forum Kalfası
@pshyco gerçekten haklı. 15 dk bile sürmüyor iflas etmesi :) biraz kaybettim o yüzden biliyorum. bu işi bilenlerle birlikte çalışılırsa çok güzel paralar kazanılır.

labtek
Çırak
Bende sayenizde bu sistemle tanıştım 3 haftadır işlem yapıyorum ve parayı 10 $ a yaklaştırdım.Benim sormak istediğim birşey var.Çalıştığım işyerinde birkaç arkadaş daha marketivadan hesap açtı.İşyerimde aynı anda veya farklı zamanlarda giriş yapsak acaba çoklu hesap deyip hesabımızı bloke edebilirlermi.İşyerimin IP si static.
Cevaplarınız için teşekkürler.

xthief
Forum Kalfası
Merhaba
aynı bilgisayardan kesinlikle bloke edilir hesabınız. yinede yöneticilerle bir konuşun isterseniz. sürekli onlineler

GunesCY
Çırak
Forex hakkinda genis ve kolay anlasilir bilgi:

Forex tarihi, piyasaları, piyasalarda etkili olanlar, dikkat edilmesi gerek konular hakkında geniş ve kolay anlaşılır bilgi (Türkçe olarak) sunan ve de FOrex piyasalarında işlem yapmak isteyenlere bir sürü tavsiye veren bir site: www.forex-turkce.com.
İyi okumalar!
Hoşçakalın…

done
Çırak
Merhaba arkadaşlar
Öncelikle şunu merak ediyorum.Marketiva bu 5 doları karşılıksızmı veriyor.Veriyorsa neden hesap tam olarak açılmıyor nüfus cüzdanı ve fatura istemiyor.Ve hesap açarken nüfus cüzdanı bilgileri doldurtmuyor.Halbuki diğer forex firmaları hesap açarken bu belgeleri istiyor.Ne derece güvenilirdir?Buraya ekstradan para yatırmak sizce güvenlimidir?Diğer firmalar hesap açarken baya bir bilgi istediği için soruyorum bunu.5 dolarımız 100 dolar oldu diyelim bu parayı çekmekte bir sıkıntı oluyormu.Daha önce para çeken oldumu hiç?Eğer ödemiyorsa boşuna zaman kaybetmeye gerek yok.

pshyco
Cool Çırak
merak etme orasıda istiyor o belgeleri. Para yatırmak istediğinde önce verified olman gerekiyor yani nufus cuzdanını ve bir faturanı göndermen gerekiyor... Şu ana kadar da o 5$ ı 100$ yapan görmedim :) imkansız değildir ama teminattan dolayı 5$ dan max 1$ oynamanı tavsiye ederim (100 unit) en azından yanlış bi pozisyon açtığında bekleme olanağın olur.... Herkese başarılar

xthief
Forum Kalfası
merak etme orasıda istiyor o belgeleri. Para yatırmak istediğinde önce verified olman gerekiyor yani nufus cuzdanını ve bir faturanı göndermen gerekiyor... Şu ana kadar da o 5$ ı 100$ yapan görmedim :) imkansız değildir ama teminattan dolayı 5$ dan max 1$ oynamanı tavsiye ederim (100 unit) en azından yanlış bi pozisyon açtığında bekleme olanağın olur.... Herkese başarılar
o beş doları 300 dolar yaptım :) ama sonra bir gecede 50 dolara düştüm.

done
Çırak
Açıklama için teşekkürler.

done
Çırak
Arkadaşlar bir sorum daha olacak hesap açarken soyismimde Türçe karakter olmasına rağmen kaydolurken kullanmadım.İleride bu yüzden sorun çıkarmı?Gerçi Türkçe karakter kabul ediyormu onuda bilmiyorumda.Birde para yatırmak istiyorum.50-100 dolar gibi acaba havale masrafı ne kadar olur.Diğer kurumlarda havale 40 dolar tutuyor.Ancak http://www.marketivaturkiye.info/ bu sitede 15 dolar havale masrafı diyor.Acaba 15 dolar doğrumudur?

xthief
Forum Kalfası
Kimlik fotokopisi yolladığın için türkçe karakter sorunu yaşamazsın.

Bence para yatrımak için e-gold kullan. 3-5 dolar bir komisyon olur o kadar.

done
Çırak
Kimlik fotokopisi yolladığın için türkçe karakter sorunu yaşamazsın.

Bence para yatrımak için e-gold kullan. 3-5 dolar bir komisyon olur o kadar.
Teşekkürler Türkçe karakter sorun olmuyormuş doğrulama işlemini yaptım ve kabul etti şimdi para yatırmaya geldi sıra.E-gold dan bahsetmişsiniz.Sanırım kredi kartıyla para yatırılıyor buraya şimdiye kadar kredi kartıyla netten işlem yapmadım ve bundan sonrada yapmayı düşünmüyorum.E-gold da banka havalesi varmıdır?Varsa ne kadar kadar komisyon alıyor.Eğer e-gold da banka havalesi yoksa.Direk marketivaya havale yapmak zorunda kalacağım.

labtek
Çırak
Marketivaya banka havalesi ile para yatırmak istersen 250 $ dan aşağı kabul etmiyor.Ama egoldda böyle bir sınırlama yok.Egoldun yoksa ya bu işi şahsi olarak yapan bir komisyoncu bulman gerekiyor yada egoldla anlaşması olan aracı kurumdan alacaksın.İkincisini yaparsan sana icegold.com u tavsiye ederim.Banka havalesi (swift) ile egold alabilirsin.Aracı kurumlardan almak biraz masraflı olur çünkü swift+alıcı banka+aracı kurum komisyonu gibi bir masraf çıkıyor ortaya.Ben bir komisyoncu bulup alamadığım için icegolddan aldım.Gerçi wardomda bu işi yapan kişiler vardır ama ben araştırmadan aldım.Bu arada xthief 300 dolardan 50 dolara düşmen kötü olmuş, ama benzer bir durumu bende yaşadım.Şu son bir ay içinde zarar etmeyen çok az kişi vardır herhalde çünkü ben kendi adıma konuşayım, dolar daha fazla değer kaybetmez burdan döner dediğim yerlerden dönmedi.Ama hepsi bir tecrübe oluyor.Hergün yeni birşey öğreniyorum desem yalan olmaz.

labtek
Çırak
Bu arada bildiklerinizi paylaşırsanız sevinirim arkadaşlar.Ben bir site tavsiye edeceğim.Forexfactory.com önemli verilerin açıklandığı saatte açarsanız çok faydalı olur.Anında açıklanan verileri gösteriyor.Date in yanındaki saate tıklayıp GMT+2 yapıp kaydedin ve açıklamaları Türkiye saatine göre takip edin.İmpact sütununda kırmızı olan veriler önemli veriler.Özellikle ABD den gelenler oldukça önemli.Benim bu siteyi takip ederek yarım saat içinde 5-10 dolar kazandığım (500 quantity ve 3-5 pozisyon açarak) çok oldu.Ayrıca sitede birçok metod ve strateji anlatılıyor.Sizin tavsiye edebileceğiniz site veya strateji varmı.Özellikle 15 ve 30 dk. lık grafikte işlem yaparken en çok verim aldığınız indikatörü veya indikatörleri yazarsanız sevinirim.

xthief
Forum Kalfası
i.Ama hepsi bir tecrübe oluyor.Hergün yeni birşey öğreniyorum desem yalan olmaz.
:) haklısın tecrübe oluyor ama işi bilmeyince biraz acı bir tecrübe oluyor.

bir keresinde 250 $ dan sıfırladım, daha sonra bir kaç tiyo ile tekrar yükseldik ve yine battık.

Tecrübelerinizi paylaşırsanız hepimiz faydalanırız. Kolay Gelsin.

done
Çırak
Marketivaya banka havalesi ile para yatırmak istersen 250 $ dan aşağı kabul etmiyor.Ama egoldda böyle bir sınırlama yok.Egoldun yoksa ya bu işi şahsi olarak yapan bir komisyoncu bulman gerekiyor yada egoldla anlaşması olan aracı kurumdan alacaksın.İkincisini yaparsan sana icegold.com u tavsiye ederim.Banka havalesi (swift) ile egold alabilirsin.Aracı kurumlardan almak biraz masraflı olur çünkü swift+alıcı banka+aracı kurum komisyonu gibi bir masraf çıkıyor ortaya.Ben bir komisyoncu bulup alamadığım için icegolddan aldım.Gerçi wardomda bu işi yapan kişiler vardır ama ben araştırmadan aldım.Bu arada xthief 300 dolardan 50 dolara düşmen kötü olmuş, ama benzer bir durumu bende yaşadım.Şu son bir ay içinde zarar etmeyen çok az kişi vardır herhalde çünkü ben kendi adıma konuşayım, dolar daha fazla değer kaybetmez burdan döner dediğim yerlerden dönmedi.Ama hepsi bir tecrübe oluyor.Hergün yeni birşey öğreniyorum desem yalan olmaz.

Evet alt limit 250$ mış ancak ben oraya bakmadan 65$ yatırdım.İş bankası aracılığıyla yaptım havaleyide, 20 dolar havale masrafı aldılar.Marketiva destek kısmına mesaj attım 250$ altı yatırdığımı 65$ havale yaptığımı yazdım.Sorun değil dediler ancak bir daha 250$ altı yatırmayın dediler.Para hesaba 7 gün içerisinde geçiyormuş.Arkadaşlar haberiniz olsun 250$ altında paranız geri dönebilir.Benimki şanstı.Döndüğünde ise masraflarla birşey kalmaz.

xthief
Forum Kalfası
Evet alt limit 250$ mış ancak ben oraya bakmadan 65$ yatırdım.İş bankası aracılığıyla yaptım havaleyide, 20 dolar havale masrafı aldılar.Marketiva destek kısmına mesaj attım 250$ altı yatırdığımı 65$ havale yaptığımı yazdım.Sorun değil dediler ancak bir daha 250$ altı yatırmayın dediler.Para hesaba 7 gün içerisinde geçiyormuş.Arkadaşlar haberiniz olsun 250$ altında paranız geri dönebilir.Benimki şanstı.Döndüğünde ise masraflarla birşey kalmaz.
bankayla havale yerine e-gold olarak yatırsanız anında hesabınıza geçer %5 komisyon alırlar sadece.