FOREX Nedir

pshyco
Cool Çırak
3 ağustos 2007 için tüyo vermek gerekirse gbp/usd - eur/usd long hedge etmek içinde bunlara karşın usd/chf ve usd/jpy kullanabilirsiniz. Hedge için brokerinizin corellation oranlarını bilmeniz gerekir yani onlara karşın sell yaparsınız dalgalanmalardan etkilenmezsiniz karınız değişmez (veya zararda yaptıysanız zararınız çok değişmez) şu an eur/usd ve gbp/usd long yaptım ve ortalama bir 350 pip pekliyorum ayrı ayrı toplamda 700 pip ortalama. Yine de kendi analizinizi yapmanızı tavsiye ederim.

xthief
Forum Kalfası
evet bugün EUR/USD (LONG) muhteşem kazandırdı. %100 kar. Son büyük kaybımdan beri pek bakmıyordum. Bugün saat 15.00 dan sonra coştu.

pshyco
Cool Çırak
Zaten bugün bütün traderlar 15.00 da açıklanan verileri bekliyodu... Tam istediğim gibi de oldu bugün cuma swap yiyecek olmama rağmen açık pozisyonlarımı koruyorum ve salı gününü beklerim büyük ihtimalle pozisyonlarim aşağıdaki gibi

eur/usd 1.3735 de alım yapıldı (long)
gbp/usd 2.0389 da alım yapıldı (long)
usd/jpy 118.50 de açığa satıldı (short)

Bakalım salı günü ne kadar alacaz :D

abbasabi
Daimi Üye
Hesap Bakiyesi : 10 095.08
Gelir/Gider : 1 708.43
Açık olan pozisyonları hesaplayarak bakiye : 11 803.48

Marjin : 10 000.00
Serbest Marjin: 1 708.41
Marjin Seviyesi: 117.08%

Toplam Kullanılır pozisyon : 170 844.00
Kaldıraç : 1 : 100

Ben şimdi ne kadar kazanmış oldum arkadaşlar ? Bilgim yok öğlesine almıştım baya kazandırmış galiba?

casty
Çırak
bana birisi şunu anlatırsa çok sevinirim: diyelimki GBP/JPY 234.22 den 10.000 quantity sell order işlemi yaptım (yani bu yen , pound karşısında değer kazanır düşüncesi değil mi ? ). Sonra offer edeceğim değer 233.90 a kadar geriledi. Ben bu arada (234,22-233,90)*10,000 = 0,32*10.000 = 32,00 (?) kazanıyorum.

Buradaki işlemde
1. adımda yen aldım
2. adımda yen paund karşısında değer kazandı ve ben onu GBP/JPY paritesine göre satarak paunda çevirdim ve bu arada yen paund karşısında değer kazandığı için daha çok paundum olmuş oldu.
3. adımda da USD üzerinden oynadığımız için sanırım USD/GBP speard farkı ile parayı tekrar dolara çevirip hesabıma aktarıyolar ve o yüzdende 32,00 dan biraz daha az USD ekleniyo hesabıma...

diye 3 sorum var bana birisi sell ve buy olayını anlatabilirse çok minnettar olurum. saygılar...

tayyarabi
Çırak
arkadaslar kolay gelsın bu forex olayını 1 haftadırarastırıyorum sonunda en ayrıntılı turkce bılgılerı burda buldum...

turk ekenomı forumlarında fazla bılgı bulunmuyor genelde ıngılızce sayfalarda yogunlastım...

sımdı ben sanal parayla gırdım gordugum bu ısı kıvırabılırız....

sormak ıstedıklerım olacak grup kuradabılırız.aramızda bılgı akısını saglıklı saglarsak hepımızın karlı cıkacagınada emınım..

sımdı bu ısı yapan turkıyede degısık kurumlar var..

hangı kurumu onerıyorsunuz...

acık maıl adresımıde vereyım ılgılenen arkadaslarla bılgı alısverısı yapmak guzel olacaktır..

nl_kaya@yahoo.com

tayyarabi
Çırak
bırde bu konu hakkında baska forumlar varmı burası aktıf gelmedı gozume son mesajlar 1 ay oncesıne aıt

baska forum varsa bılgılendırırsenız sevınırım

done
Çırak
Merhaba arkadaşlar daha önce banka havalesiyle para yatırıp.Yeniden para çeken oldumu acaba?Para çekmek istiyorum banka hesap numarası kısmına şube koduyla yazıyorum kabul etmiyor.Oraya ne yazmak gerekiyor.İBAN numarasımı yazılıyor acaba.Bilgi veren olursa çok sevinirim.Herkese bol kazançlar.

- Yönetici düzenlemesi: :
interior
Çırak
babalar, bu iş kârlı!

iletişim halinde olursak...bu işi derinlemesine, tekniğiyle, grafiğiyle takip edebilen arkadaşlarla ortak hareket edelim, kazanalım derim!

facebook'ta bir mekan var forexçilerin, oraya üye olalım...ya da başka bir mekanda görüşlerimizi paylaşalım!

borsa'da 300 tane sığ şirket takip edeceğimize, az riskli, bol al-satlı işler yaparız!

seprakenan@gmail.com

ramco_16
Cool Üye
arkadaşlar bu işin riskli yanları varmı batmak gibi yani beceremezsek cebimizden para gider mi? bide üye olurken ev adresi tel vs. bilgileri doğru vermemizde bir sakınca olurmu?? saygılar

alkaskan
Çırak
Kısa yoldan zengin olma yollarını arayan insan oğlu oturarak para kazanmayı öğrenmiş. Bilmiyorum farkındamısınız herkes bu işi yaparsa gerçek emek ne olacak? Nereye kadar al para ile para kazanılacak? Oysa parası olan forexe değilde bir sanayi dalına yatırım yapsa hem kazansa hem faydalı olsa?

pshyco
Cool Çırak
Kısa yoldan zengin olma yollarını arayan insan oğlu oturarak para kazanmayı öğrenmiş. Bilmiyorum farkındamısınız herkes bu işi yaparsa gerçek emek ne olacak? Nereye kadar al para ile para kazanılacak? Oysa parası olan forexe değilde bir sanayi dalına yatırım yapsa hem kazansa hem faydalı olsa?

Esasında haklısınız fakat forex para kazanma amaçlı değildir esasında. Mesela ithalatçı bir malı döviz üzerinden alır ve Türkiyedeki dalgalanmalardan etkilenmemek için bu sistem üzerinden açığa satış verir ve buna "hedge" denir. Döviz dalgalanmalarından daha az etkilenir. Bu sistemden para kazanılmazmı? Elbette kazanılır ortalama 4 yıldır bu işi yapıyorum kazandığım paranın 80%'ini tabiki reel marketde kullanıyorum buda likidite sağlıyor en azından kendi çapımda ve forexden kazandığı parayı gayrimenkule veya başka bir yatırım aracına aktarmayanı da tanımıyorum...

TR6644
Çırak
Robot programlar

Selamlar,

Ben de yeni yeni forex ile ilgilenmeye başladım. Ama daha fazla bir bilgim yok. Çatpat ingilizce ile anladığım kadarıyla robot programlar varmış ve bu programlarla yüksek kazançlar elde edilebiyormuş. Bu doğru mu? eğer doğruysa hangi programı tavsiye edersniz?

Programları bulduğum site: http://forexprogrammer.net

Teşekkürler

Serhan Saygın
Çırak
4XP Türkiye

Merhaba,

4XP Türkiye olarak bu forumdan sorumlu olan ve kurumumuz hakkında herhangi bir sorununuz ya da paylaşmak istediğiniz bilgi olduğunda iletişime geçebileceğiniz kişi benim. Sorularınız ve istekleriniz en kısa sürede dikkate alınarak tarafımdan cevaplanarak, size en uygun çözümü bulmaya çalışacağım. Bana serhans@4xp.com adresi üzerinden ulaşabilirsiniz.

İlginize şimdiden teşekkürler.

Serhan Saygın

Serhan Saygın
Çırak
4XPusula Ücretsiz Yatırım Semineri

4XPusula Ücretsiz Yatırım Semineri
Dünyanın lider brokerlarından 4XP Yatırım, yoğun istek üzerine tekrar seminer düzenliyor.
Siz de uluslararası piyasaların püf noktalarını öğrenmek, piyasaları yorumlayabilmek ve ihtiyacınız olan bilgi ile kazançlı yatırımların kapısını aralamak için;

4XPusula profesyonel eğitim seminerini kesinlikle kaçırmayın!
Katılım için http://www.4xp.com.tr/davetiye/index.html adresimizden davetiye alabilirsiniz. Katılım davetiyeli ve herhangi bir ücrete tabi değildir.
Yeni Yatırımcılar İçin:

4XPusula Eğitim Semineri

29 Ocak Cumartesi
11:00 - 16:00

Metroport Busidence/Bahçelievler
E-5 Yanyol üzeri

Program:

- Biz kimiz?
- Para piyasalarının tarihsel gelişimi
- Finansal piyasalar ve avantajları
- Forex nedir?
- Forex Piyasası işleyişi
- 4XP Yatırım yeni hizmetleri
- MT4 işlem platformu eğitimi
- Teknik Analize Giriş
- Grafikleri okuma
- Destek, direnç ve pivot seviyeleri
- Stratejiler
- Temel Analize Giriş
- Yeni işlemciler için ipuçları

Deneyimli Yatırımcılar İçin

4XPusula Eğitim Semineri

30 Ocak Cumartesi
11:00 - 16:00

Metroport Busidence/Bahçelievler
E-5 Yanyol üzeri

Program:

- Biz kimiz?
- Para piyasalarının tarihsel gelişimi
- Finansal piyasalar ve avantajları
- 4XP Yatırım yeni hizmet ve ürünleri
- MT4 Eğitimi - Bunları biliyor muydunuz?
- Teknik analize giriş
- Teknik analiz uygulamarı
- Temel analiz
- Yatırımcı psikolojisi
- İşlem saatleri
- Haberlerin etkisi
- Grafikler üzerinde örneklerle inceleme
- Stratejiler