Arkadaşlar ben geçen hafta buraya post gişrdikten sonra kapsamlı bir araştırma yaptım. ücretsiz VPn kesinlikle kullanmamanızı tavsiye ederim.
Ücretsiz bir VPN firması ne kadar işe yarayabilir birlikte bir düşünelim şimdi. Adam bir sürü servera ayrı ayrı bağlanıyor senin bağlanman içimn mesai harciyor ve para istemiyor. peki bu adamlar nerden kazanacak parayı?
Tabi ki bilgilerinizi satarak ve maillerinize hatta sisteme girdiğiniz telefon numaralarınızı bulunduğunuz ülkeye ve şehre göre reklam firmalarına satıp siz hiç bağdaştırmadığınız halde birden istanbul kadiköyde mi yaşıyorsun? o zaman bilmem nerde yemek bilmem kaç lira gibi mesajlar alabilirsiniz.
Hatta daha vahim durum, ücretsiz VPNler maalesef güvenilir değil. Sen zaten hükümet baskısından kaçarak girilmeyen sitelere girip, girilen ama TİM kontrolünde olan sitelere de rahat girip gezmek istediğini yazmak, düşünce özgürlüğünü yaşamak istiyorsun. Ama adam senden para almayarak para hırsıyla senin bütün bilgilerini her an satabilecek potasiyele sahip. SAdece reklam için değin hem de. iyi düşünün.
Bu arada ben araştırmalarım sonucu yukarda belirttiğim kriterlere uygun olarak PureVPN i buldum. sizlere de tavsiye ederim.