Gila 2739 / Konumuz Ecevit

Gila
Moruk Moderator
Site Yetkilisi
Yok arkadaş..

Siyasi içerikli konu yapmayayım diyorum

Ama adam zorluyor.

Bir gün Atatürk'e çatıyor

Bir gün laiklik ilkesine karşı eyleme geçiyor

Bir gün bir başkasına çatıyor

Hep gerilim hep gerilim

Yine gerildim bu sabah :cool:

İnsan dediğin, bir varmış bir yokmuş

Akşam planlar yapar yatarsın

Sabah kalkışın başkalarının omuzlarında oluverir.

İkindiyi müteakiben, er kişi niyetine..

Rahmetliyi nasıl bilirdiniz?

Küfürbazdı

Nefes alır gibi yalan söylerdi

Güvenilmezdi

Hakka hukuka saygısızdı

Bizimki yine freni kopmuş kamyonet gibi yokuş aşağı koşturuyor

Önüne gelene toslamadan da edemiyor

Hatta birileri önüne gelmese bile direksiyonu ille de üstlerine sürüp ezip geçmekten sadistçe bir zevk alıyor

Bu sefer durdu durdu..

Ecevit'e çattı

Neymiş?

Artık Amerikan başkanı karşısında süklüm püklüm duran Türkiye yokmuş

Amerika'nın karşısında süklüm püklüm duran Türkiye yok da

Bugün Irak'ta, Suriye'de, Mısır'da, Libya'da ortaya çıkan gelişmeler BOP projesi değil mi?

Kürdistan bir BOP ürünü değil mi?

Değilse kürt referandumunda İsrail bayraklarının ne işi vardı?

Bugün başımızdaki bütün belaların kaynağı BOP değil mi?

Ve sen BOP projesinin uygulayıcısı olmadın mı?

Önce Ecevit kadar milliyetçi ol, sonra konuş arkasından

1980 İhtilali sonrası bütün liderler yasaklı

Hapiste değiller ama icraat yapmalarına da izin verilmiyor

Yine de Ecevit arada bir köşe yazısı yazıyor

İhsan Sabri Çağlayangil, Ecevit'i Evren'e şikayet ediyor

Görmüyor musunuz, adam köşe yazıları yazıyor

Evren'in cevabı:

Durumunu incelettim. Beş kuruş parası yok. Hayatını sürdürebilmesi için izin veriyoruz

Önce Ecevit gibi mütevazı ol, sonra laf konuş arkasından

Ecevit, laik demokrasiye bağlı kalacağına dair NAMUS VE ŞEREF sözü verip

Bir gün olsun bu sözünü yiyip namus ve şerefine laf söyletmedi

Oysa sen..

Daha 1994 yılında laik olmadığını, şeriatçı olduğunu beyan ederken

Nikahları imamların kıyması gerektiğini söylemiştin

Bugün güç eline geçmişken laikliğin temelini dinamitleme çabalarını ibretle izliyoruz

Önce Ecevit kadar sözüne sadık kal, sonra konuş arkasından

O Ecevit ki; Yıllar yılı politikacılık yaptı

Ne senin şahın gibi kilolarca altını oldu

Ne evlatların gibi milyar dolarlara hükmetti

Ne kaçak villaları, köşkleri oldu

Önce Ecevit gibi düzgün adam ol, sonra konuş arkasından

O Ecevit ki; Bu ülkenin vatandaşı çıktı karşısına

YAZAR KASA FIRLATTI YAZAR KASA!!

Sonra döndü arkasını gitti

Sana yan bakanın yan gözü çıkartıldı

Laf söyleyenin dili mötüne tıpa edildi

Önce Ecevit kadar hakka hukuka insana saygılı ol, sonra konuş arkasından

O Ecevit ki; Halkına bir gün olsun yalan söylemedi

Oysa sen...

Dedem Kemal Mutlu Sarıkamış'ta şehit edildi dedin

Sarıkamış'ta caddeye bile ismini verdirdin

Oysa Sarıkamış faciası zamanında soyadı kanunu çıkmamıştı

Kızımı gizlice İHL okusun diye Araklı'ya gönderdim dedin

Oysa ülkede 600 İHL vardı ve İstanbul İHL kaynıyordu

Çocuklarım başlarını örtemiyorlar diye yurt dışında okudular dedin

Oysa Bilal'in başını örtmesine gerek yoktu

Önce Ecevit kadar dürüst ol, sonra konuş arkasından

Annesi Nazlı Ecevit rahmetli olduğunda asri mezarlığa defnedildi

Senin gibi ille de şeyh efendinin yanında mezarı olsun diye

Başkalarının mezarlarını söktürüp naklettirip, oraya kondurmadı

Ne diriye saygın var, ne ölüye

Önce Ecevit'in kör tırnağı ol, sonra konuş arkasından!

necdet35
Co-Admin
Site Yetkilisi
Bu ülkeyi bu günlere getirenler de, ecevit,demirel ,erbakan ve türkeş sen o yılları hatırlarsın.
1986 da sigortalı oldum bir kere adam akıllı ilaç alamadım muayene olamadım hastane seçme şansım olmadı oysa o yıllarda memur kesimi reçete yazdırıp eczaneden kolonya parfüm alıyordu :)
Sosyal demokratlar seyrediyordu işçinin adı vardı kendi yoktu.
Mercedes e binmemekle kuyruklarda beklemekle icraat olmuyor. Eğer Başbakansan mercedese de bineceksin her imkanı kullanacaksın.
Boş muhabbet bunlar :)

metatron
Super Moderator
Site Yetkilisi
Ecevit 1990'ların devlet bahçeli'sidir.

1994 seçimlerinde rp adayı erdoğan %25,19 oranında oy alarak belediye başkanı seçildi.

seçimin diğer bir iddialı adayı (sosyal demokrat halkçı parti adayı) zülfü livaneli %20,30 oy alırken, ecevit'in kazanma imkanı olmamasına rağmen büyük bir hınçla muhtemelen, "ben alamıyorsam shp de alamasın" diye oyları bölmek için aday yaptığı dsp adayı necdet özkan %12,38 oy aldı.

yani ecevit solu bölmek adına aday çıkarmasaydı 1994 seçimlerini muhtemelen livaneli kazanacak ve türkiye'nin tarihi komple değişecekti.

70'lerin ecevit'i için birşey diyemem ama 80 sonrasının ecevit'i aldığı egoist kararlarla ülkenin bu hale gelmesinin en büyük sorumlusudur.

Gila
Moruk Moderator
Site Yetkilisi
Ecevit 1990'ların devlet bahçeli'sidir.

1994 seçimlerinde rp adayı erdoğan %25,19 oranında oy alarak belediye başkanı seçildi.

seçimin diğer bir iddialı adayı (sosyal demokrat halkçı parti adayı) zülfü livaneli %20,30 oy alırken, ecevit'in kazanma imkanı olmamasına rağmen büyük bir hınçla muhtemelen, "ben alamıyorsam shp de alamasın" diye oyları bölmek için aday yaptığı dsp adayı necdet özkan %12,38 oy aldı.

yani ecevit solu bölmek adına aday çıkarmasaydı 1994 seçimlerini muhtemelen livaneli kazanacak ve türkiye'nin tarihi komple değişecekti.

70'lerin ecevit'i için birşey diyemem ama 80 sonrasının ecevit'i aldığı egoist kararlarla ülkenin bu hale gelmesinin en büyük sorumlusudur.
Kesinlikle doğrudur.

Tabi, konu aslında farklıdır ama bu bilgiler de gerçeğin kendisidir.

Bununla birlikte, Türkiye'nin başına her türlü melaneti getirmiş siyasi partinin adı da CHP dir.

Şu aralar Soner Yalçın'ın KAYIP SİCİL kitabını okuyorum. Sana da tavsiye ederim.

metatron
Super Moderator
Site Yetkilisi
Kesinlikle doğrudur.

Tabi, konu aslında farklıdır ama bu bilgiler de gerçeğin kendisidir.

Bununla birlikte, Türkiye'nin başına her türlü melaneti getirmiş siyasi partinin adı da CHP dir.

Şu aralar Soner Yalçın'ın KAYIP SİCİL kitabını okuyorum. Sana da tavsiye ederim.
CHP'nin 1950'den günümüze tek başına iktidarı yok. koalisyonla iktidar oldukları zaman da 5 -10 seneyi geçmez.

katılmıyorum.

Gila
Moruk Moderator
Site Yetkilisi
CHP'nin 1950'den günümüze tek başına iktidarı yok. koalisyonla iktidar oldukları zaman da 5 -10 seneyi geçmez.

katılmıyorum.
Katıl katıl..

İmam hatipleri düşün..

İmam hatipler açıldı, rağbet görmediği için kapatılmak zorunda kaldı.

Daha sonra bu CHP liler ( bize dinsiz parti diyorlar, bu imajı silmemiz lazım ) diyerek tekrar açtılar İHL leri.

Bugüne geldiğimizde başımıza gelen her türlü bela, bu İHL çekirdeğinin ürünüdür.

İşin kökenine indiğin zaman, bütün bu belaları CHP nin başımıza açtığını görebilirsin

Gila
Moruk Moderator
Site Yetkilisi
Bu ülkeyi bu günlere getirenler de, ecevit,demirel ,erbakan ve türkeş sen o yılları hatırlarsın.
1986 da sigortalı oldum bir kere adam akıllı ilaç alamadım muayene olamadım hastane seçme şansım olmadı oysa o yıllarda memur kesimi reçete yazdırıp eczaneden kolonya parfüm alıyordu :)
Sosyal demokratlar seyrediyordu işçinin adı vardı kendi yoktu.
Mercedes e binmemekle kuyruklarda beklemekle icraat olmuyor. Eğer Başbakansan mercedese de bineceksin her imkanı kullanacaksın.
Boş muhabbet bunlar :)
O halde bir paragraf ta senin için ekleyeyim elim mi aşınır?

Ecevit, Kıbrıs'a çıkartma yapıp toprağımıza toprak kattı

Tayyip ve avanesi, işgal edilen 18 adamıza yıllardır hala gık çıkartmıyorlar.

Yarın Yunan İzmir'e adım atacak olsa, tek güvencemiz İzmir halkı.

Bu akp ve yalakalarına kalsa, ona da ses çıkartmazlar ;)

Dangalaklar sanıyor ki; Millet Kordon'da lokantaların önüne masaları kurmuş, zevkinden rakı içiyor

Millet bu akp iktidarına güvenmediği için nöbet tutuyor orada

Rakı bahane ;)

alpertunga.
Forum Ustası
inanmış birine inandığı harici bisey göstermek malumunuz imkansızdır. bu tarzanı daha referandumu yapmadan aylar öncesi, ülkenin yetiştirdiği, adalet nameleri saçan, beş vakite beş daha katan bir mühendis (mühendis belirtmem tahsilden ötürü yoksa bi bok olmuyo okuyunca) abimiz ile sohbet ederken, açılım teraneleri barzani ve megri megrileri konuşup ben alayina soverken, kendisi haliyle reisi ve yaptiklarini nasil hakli bulup bu olaylara ragmen aynı safta olurum düsturu ile bana çok ibretlik şu analizini yaptı,

'barzani ehli sünnettir, iyidir, kurdistan kurulsun daha sonra turkiyeye katılacaklar. reis yanlış yapmaz.' dedi.

bu örnek bizim milletin genel.sikintisi. sagi solu a partisi b partisi hepsinin bünyesinde bu.durum var. bu biziz kardeş bu millet bu işte. geçmiş olsun yüce türk milletime.

Gila
Moruk Moderator
Site Yetkilisi
inanmış birine inandığı harici bisey göstermek malumunuz imkansızdır. bu tarzanı daha referandumu yapmadan aylar öncesi, ülkenin yetiştirdiği, adalet nameleri saçan, beş vakite beş daha katan bir mühendis (mühendis belirtmem tahsilden ötürü yoksa bi bok olmuyo okuyunca) abimiz ile sohbet ederken, açılım teraneleri barzani ve megri megrileri konuşup ben alayina soverken, kendisi haliyle reisi ve yaptiklarini nasil hakli bulup bu olaylara ragmen aynı safta olurum düsturu ile bana çok ibretlik şu analizini yaptı,

'barzani ehli sünnettir, iyidir, kurdistan kurulsun daha sonra turkiyeye katılacaklar. reis yanlış yapmaz.' dedi.

bu örnek bizim milletin genel.sikintisi. sagi solu a partisi b partisi hepsinin bünyesinde bu.durum var. bu biziz kardeş bu millet bu işte. geçmiş olsun yüce türk milletime.
Sözün özü..

Bu ülkenin denizi de kerizi de bitmez.

Bu arada yoklamalarda hep yoksun. Yarın velini alıp da gel :cool:

alpertunga.
Forum Ustası