Gila 2896 / Oyumun rengi

Durum
Yanıtlara kapalı.
Gila
Moruk Moderator
Site Yetkilisi
Seçimlere kadar yazacağım son siyasi yazıdır.

Bundan böyle 1965 yılından başlayıp bir türlü arkasını getiremediğim Geçmiş zaman olur ki serisini tamamlamaya çalışacağım

Saygı ve sevgiyle

Gila..

10 Yıldır buradayım

10 Yıldır oyumun rengini bir gün olsun belli etmedim

Zaten belli bir rengi de yoktu

Hiç bir siyasetçinin kulu kölesi

Hiç bir siyasi partinin askeri olmadım

B.

Yıllarca hala anlamamışsın. Benim siyasi bir partim yok.

Hiç bir siyasetçinin benden daha akıllı olduğuna inanmam

Hiç birisinin kulu köpeği olmam :cool:

Mevcut yönetimi eleştirdiğim için

Bana CHP üzerinden cevap veren sazan az olmadı

Hatta buralarda bir forum imamı vardı

Bir ara HDP'li olduğumu bile iddia etmişti

Sazanım benim :)

Neyse, ölünün arkasından konuşmayalım :cool:

Zaman zaman arkadaşlar kime oy verdiğimi ya da vereceğimi sordular

Onlara verdiğim cevap hep aynı oldu

Demokrasi..

Gila sen kime oy verecen...

Muharrem İnce mi, Meral Akşener mi???
Demokrasiye vereceğim.

Çünkü, demokrasi önemli

Tamam, Almanya gibi zengin bir ülke olmayabilirsin

Norveç gibi bolluk içinde yaşayamayabilirsin

İsviçre gibi huzurlu bir ülken olmayabilir

Her ülkede farklı insanlar, farklı yaşamlar söz konusudur

Ülke şartları ne olursa olsun

Demokrasi varsa, çözülmeyecek sorun yoktur

Rahmetli Turgut Özal, demokrasilerde çare tükenmez derdi

Çarenin tükenmediği demokrasilerden

Demokrasi isteyenin katledilmesinin söz konusu olduğu günlere geldik

Hamdolsun :cool:

Ülkede hırsızlık olabilir

Yolsuzluk, usulsüzlük, istismar olabilir

Demokrasi varsa halledersin

Şayet demokrasin yoksa

Bacak kadar çocuklara gözünün önünde tecavüz ederler

Tecavüzcüler koruma altına alınır

Uzaktan öööylece öküz gibi seyredersin

Demokrasi şart

Demokrasi varsa mutlaka herkes mutlu olmayabilir

Huzurlu olmayabilirsin

Hatta, güvende bile olamayabilirsin

Ancak demokrasi, toplumun yegane ve en güçlü silahıdır

Çünkü demokrasi varsa, adalet vardır

Eşitlik vardır

Özgürlük vardır

Demokrasi varsa mücadele etme gücün var

Bir Trump asla benim restaurantlarımdan birinde yemek yiyemez Robert De Niro'ya bak

Bir balkonda sigara içtiği için fırça yiyen vatandaşa bak

Ne demek istediğimi anlayabileceksin :cool:

Demokrasi varsa yerinde kalır mücadele edersin

Çünkü bilirsin ki; Adalet güçlüden değil, doğrudan yanadır

Bilirsin ki, kanun karşısında cumhurbaşkanı bile olsa eşitsindir

Demokrasi, çaresizlik içinde ülkeden kaçmak değil

Ülkende kalıp, adalete sırtını dayayıp mücadele edebilme yeteneğidir

Hala anlamadıysan, ülkesinden kaçan milyonlarca Suriyeliye bak :cool:

Şimdi geliyoruz zurnanın zort dediği yere..

Bu ülkede akp nin seçim kazanabilmesi için

Koca bir ordu imha edildi

Şerefli Türk subaylarına türlü iftiralar atıldı

Delillerin sahte olduğu kabak gibi ortadayken

Onlarca general idama mahkum edildi

Şayet idam kalkmamış olsaydı, hepsini Taksim Meydanı'nda sallandırmıştık

Hakimler delillerin sahte olduğunu söylemekten yoruldular

Recep Bey hakimleri meslekten atmaktan yorulmadı

Hakimler davaları reddetmekten yoruldular

Recep Bey hakimleri kovmaktan yorulmadı

Hakimler hak, hukuk, adalet dedikçe

Recep bey'in gözü siyasi ikbalden başka bir şey görmedi

Ergenekon davalarının savcısı Recep Bey'i taktimimdir :cool:

Recep Bey, şimdi başka bir şeyin peşinde

Ne yapıp etmeli, bu seçimi kazanmalı

Bunun için önce, meydanlarda neredeyse birbirine ana avrat girdiği Bahçeli'yi kafesledi

Sonra Destici'yi yanına çekti

Destici'ye sordular: Kaç bakanlık alacaksınız

Gevrek gevrek cevap verdi: Cumhurbaşkanımızın gönlü geniştir

Kameralar önünde resmen Recep Bey'e yağ çekiyor

Düzeysizliğe bakar mısın?

Sanırsın, beleş yemek çadırına girmiş, bir kepçe fazladan istiyor

Karşılığında CHP'nin tarihi hamlesi geldi

Meral Akşener CHP'den aldığı destekle mecliste grup kurdu

Gitti mi avucunun içinden MHP'nin oyları?

Peşinden Temel Karamollaoğlu harekete geçti

Mütedeyyinlerin yüzde üçlük beşliği de kaçtı mı elinden?

Recep Bey'in dengesi bozuldu

Kazdığı kuyuya düşüverdi

Gözünü dikti HDP'nin oylarına

Hiç bir ittifakta yer almayan HDP

Şayet % 10 barajının altına düşerse

HDP'ye verilen oyların tamamı AKP'nin eline geçmiş olacak

Şu aralar sosyal medyaya düşen bant kaydı da bunu ortaya koyuyor

Güneydoğu'da sandık taşıma yöntemi diye bir şey icat ettiler

Bu yöntemle binlerce oy çalınabileceği tahmin ediliyor

akp den kurtulmak adına görev büyük şehirlere düştü..

Hiiiç eveleyip gevelemeyeceğim

AKP'den kurtulmak adına

Cumhurbaşkanlığı oyumu İnce'ye, Akşener'e ve hatta Karamollaoğlu'na bile verebilirim

Siyasi partilerde tercihimi HDP'den yana kullanacağım

Saygılar...

Penqueen
Banned
hdpnin mecliste olmasının iyi bişey olduğunu söylediğimde beni afaroz edenlere selam olsun ;)
herşey zamanla..

Gila
Moruk Moderator
Site Yetkilisi
hdpnin mecliste olmasının iyi bişey olduğunu söylediğimde beni afaroz edenlere selam olsun ;)
herşey zamanla..
Bu iş başka iş.

Türkiye'nin öncelikle adaletle yeniden tanışması gerekiyor.

Man adalarından 17 milyon dolar para gelmiş.

Beş liralık şirketten gelmiş bu para.

Bunu ortalıkta açıklayan bir muhalefet lideri para cezasına mahkum ediliyorsa

Danıştay hakimleri çıkıp ortalık yerde iktidarın borozanlığını yapabiliyorsa

Delil, kanıt bakılmaksızın insanlar rahatlıkla içeri atılabiliyorlarsa

Öncelikle adaletin nefes alması, kendine gelmesi ve özgürce davalar açıp, kararlar verebilmesi lazım.

Bunun için gerekirse kan tükürür, kızılcık şerbeti içtim denilebilir.

Hem, piyasadaki trollerin lagara lugaralarına da fazlaca kulak asmayın.

AKP - HDP, üstelik Mustafa Kemal ATATÜRK'ÜN çalışma odasında birlikte toplantı yaptıkları zaman hepsi dut yemiş bülbül kesilmişlerdi.

Benim tercihim budur. Kimseyi etkilemek gibi bir niyetim de yoktur

Benim HDP li veya pkk sempatizanı olmadığımı cümle alem bilir

Bu adamlara vereceğim oy, akp nin önünü kesmek adına verilecek oydur.

Bazen bütün ormanı yakmaktansa, belli bir bölgeyi yakarak, büyük yangının önüne geçebilirsiniz

Benimkisi de o hesaptır

Türkiye'nin bugünkü gerçeği budur, bu gerçeğe göre saksıyı çalıştırarak hareket etmek te şart olmuştur :cool:

Penqueen
Banned
Bu iş başka iş.

Türkiye'nin öncelikle adaletle yeniden tanışması gerekiyor.

Man adalarından 17 milyon dolar para gelmiş.

Beş liralık şirketten gelmiş bu para.

Bunu ortalıkta açıklayan bir muhalefet lideri para cezasına mahkum ediliyorsa

Danıştay hakimleri çıkıp ortalık yerde iktidarın borozanlığını yapabiliyorsa

Delil, kanıt bakılmaksızın insanlar rahatlıkla içeri atılabiliyorlarsa

Öncelikle adaletin nefes alması, kendine gelmesi ve özgürce davalar açıp, kararlar verebilmesi lazım.

Bunun için gerekirse kan tükürür, kızılcık şerbeti içtim denilebilir.

Hem, piyasadaki trollerin lagara lugaralarına da fazlaca kulak asmayın.

AKP - HDP, üstelik Mustafa Kemal ATATÜRK'ÜN çalışma odasında birlikte toplantı yaptıkları zaman hepsi dut yemiş bülbül kesilmişlerdi.

Benim tercihim budur. Kimseyi etkilemek gibi bir niyetim de yoktur

Benim HDP li veya pkk sempatizanı olmadığımı cümle alem bilir

Bu adamlara vereceğim oy, akp nin önünü kesmek adına verilecek oydur.

Bazen bütün ormanı yakmaktansa, belli bir bölgeyi yakarak, büyük yangının önüne geçebilirsiniz

Benimkisi de o hesaptır

Türkiye'nin bugünkü gerçeği budur, bu gerçeğe göre saksıyı çalıştırarak hareket etmek te şart olmuştur :cool:
fetö metö ayakları yapıyorlar ya
akp hükümetinin aldığı en ağır darbeler hep hdp kanadından geldi
akp iktidarı boyunca ciddi anlamda bir fren mekanizması rolü üstlendi adamlar
çoğu yerde önlerini tıkadı
salt siyaset penceresinden bakıp mecliste hdp olmasaydı diye bir başlık açsak, oraya yazılanlar konuyu daha iyi açıklar
hatta akşama uzun uzun yazayım buraya ortalık şenlensin biraz :D

herşey zamanla..
Sinan; hdp nin, hdp ye oy verenlerin, hdpnin önünde arkasında sağında solunda olan, "aklı eren" herkesin yeri toprağın altıdır. Vatan hainliği tartışılamaz. Yusuf abide, babamda, kardeşimde oyunu bunlara verirse onlarda vatan hainidir onlarında yeri orasıdır. Kaldı ki Yusuf abinin de böyle birşey yapacağını sanmam yapmaz yapamaz eli gitmez.

Yusuf abiyi siteden, seni şahsen tanırım yemiş içmişliğimiz var, iyi bir insan iyi bir arkadaşsın. Aklın başında, laf olsun diye bu toplara girme.

morko58
Forum Ustası
Sinan; hdp nin, hdp ye oy verenlerin, hdpnin önünde arkasında sağında solunda olan, "aklı eren" herkesin yeri toprağın altıdır. Vatan hainliği tartışılamaz. Yusuf abide, babamda, kardeşimde oyunu bunlara verirse onlarda vatan hainidir onlarında yeri orasıdır. Kaldı ki Yusuf abinin de böyle birşey yapacağını sanmam yapmaz yapamaz eli gitmez.

Yusuf abiyi siteden, seni şahsen tanırım yemiş içmişliğimiz var, iyi bir insan iyi bir arkadaşsın. Aklın başında, laf olsun diye bu toplara girme.
HDP'yi gram sevmem bugün'de oy vermicem yarın'da oy vermicem.

Fakat burada görmediğin bir şey var eğer bu adamlar meclise girmez, giremez ise meclis aritmetiği çok aşırı derecede değişikliğe uğruyor.

Burada bu şekilde mi daha iyi olur yoksa diğer şekilde mi daha iyi olur orasını artık sen karar ver. HDP'nin oyları diğer partiye kayarsa.

Bu insanlara vatan haini demişsin bence sen vatan hainliği sözcüğünün ne demek olduğunu bilmiyorsun. Vatan hainliği demek bu ülkeyi satanlara denir.

Hadi diyelim ki söylediğin doğru ve bir şeyler yapmak istiyorsun. Bu adamların oy potansiyeline bakarak bir sonuç çıkarmak istersek Türkiye Cumhuriyetinde yaklaşık olarak 6 Milyon kişiye tekabül ediyor.
Şimdi bu 6 Milyon insan vatan haini mi?
Bunlar vatan haini ise bu insanlara neden hizmet götürüyorsun neden vergisini alıyorsun neden oy kullanırıyorsun. Yani burada sıralamak istesek yüzlerce binlerce durum sayabilirim sana.
Bu ülkede vatan haini arıyorsan aslında çok açık ve net sokaklara çıkıp görebilirsin. Bu ülkenin 30-35 Milyar Dolar parasını yediler ve halen de bu ülkeye zarara sokmaya devam ediyorlar bakalım daha ne kadar bu ülkede kalacaklar o bile belli değil ki yakın bir tarih olmadığıda belli.
Ülkede vatan haini arıyorsan yukarıda @Gila nında dediği bu ülkenin namuslu onurlu şerefli askerleri koftiden delillerle içeri atılırken sesini çıkarmayanlardır.

HDP'yi gram sevmem bugün'de oy vermicem yarın'da oy vermicem.

Fakat burada görmediğin bir şey var eğer bu adamlar meclise girmez, giremez ise meclis aritmetiği çok aşırı derecede değişikliğe uğruyor.

Burada bu şekilde mi daha iyi olur yoksa diğer şekilde mi daha iyi olur orasını artık sen karar ver. HDP'nin oyları diğer partiye kayarsa.

Bu insanlara vatan haini demişsin bence sen vatan hainliği sözcüğünün ne demek olduğunu bilmiyorsun. Vatan hainliği demek bu ülkeyi satanlara denir.

Hadi diyelim ki söylediğin doğru ve bir şeyler yapmak istiyorsun. Bu adamların oy potansiyeline bakarak bir sonuç çıkarmak istersek Türkiye Cumhuriyetinde yaklaşık olarak 6 Milyon kişiye tekabül ediyor.
Şimdi bu 6 Milyon insan vatan haini mi?
Bunlar vatan haini ise bu insanlara neden hizmet götürüyorsun neden vergisini alıyorsun neden oy kullanırıyorsun. Yani burada sıralamak istesek yüzlerce binlerce durum sayabilirim sana.
Bu ülkede vatan haini arıyorsan aslında çok açık ve net sokaklara çıkıp görebilirsin. Bu ülkenin 30-35 Milyar Dolar parasını yediler ve halen de bu ülkeye zarara sokmaya devam ediyorlar bakalım daha ne kadar bu ülkede kalacaklar o bile belli değil ki yakın bir tarih olmadığıda belli.
Ülkede vatan haini arıyorsan yukarıda @Gila nında dediği bu ülkenin namuslu onurlu şerefli askerleri koftiden delillerle içeri atılırken sesini çıkarmayanlardır.
Yukarıda tırnak işareti içerisinde birşey yazdım

şuanki hükümet vatan hainliği konusunda flamayla koşuyor ama akp ye oy veren kimseye vatan haini demem

vatan hainliğinin matematiği olmaz meclise girsin girmesin o nun zararı buna dokunsun bunun zararı ona dokunsun hesabı yapmaya gerek yok vatan haini vatan hainidir hdpye oy veren her aklı başında insan vatan hainidir

Tekkelii
Forum Kalfası

Bende aynı sebepten aynı şekilde hdp ye oy vereceğim bana vatan haini,terörist mi diyorsun sen şimdi?

Gila
Moruk Moderator
Site Yetkilisi
Bunları bir izleyip tekrar düşünün

Uzun yazacağım. Bu kadar uzun yazmak için iyi zaman harcamış diye düşünmenize gerek yok

Beni tanıyan tanır. Konuşma hızıyla yazarım.

Yani, bu yazıları yazmak için harcadığım zaman, sizin okumak için harcadığınız zamandan çok fazla değil..

Madde madde yazacağım ama şu yukarıdaki alıntıyı özellikle aldım.

Sırası gelince bu mesajına da vurgu yapacağım.

BİR-

Edebi yazıların olmazsa olmazı üç bölümdür.

Eskiler serim - düğüm - çözüm derdi

Şimdiki nesil giriş - gelişme - sonuç diyor.

Ben, uzun yazı yazdığım zaman giriş, gelişme ve sonuç bölümlerini dikkate alırım.

A ) Giriş bölümü önemlidir. Hangi konuda ne yazılacağı mesajını verir.

Bizim giriş bölümümüz demokrasi. Yani, bu konunun özü akp, hdp, chp falan fişmekan değil, bizzatihi demokrasidir.

B ) Gelişme bölümü, giriş sunumundan sonra konunun özüne doğru giriştir.

Bu konunun özü demokrasidir.

AKP nin seçim kazanmak için daha önce koca bir Türk Ordusunu nasıl zindanlara attığının örnekleriyle süslüdür

AKP nin yine seçim kazanmak için bu sefer hangi yollara tevessül ettiğinin göstergeleri mevcuttur

Bunlar benim mötümden uydurup yazdığım şeyler değil, hangi taraftan olursa olsun, hepinizin gözünün önünde cereyan eden olaylardır

C ) Sonuç bölümü, son noktadır

Yazının sadece son bölümünü ele alır da yorum yaparsan, işin özünü hiç okumadığın, anlamadığın ya da anlamak istemediğin anlamı çıkar.

İKİ )

Vatanseverlik ya da vatan hainliği kavramlarının içi o kadar boşaltıldı ki; Bugün bu ülkede yaşayan herkes vatansever ama yine herkes vatan haini.

Biz yıllarca fetoya feto derken, terör örgütü derken, ülkeyi ele geçirmeye çalışıyor derken bize vatan haini diyenler

Bugün fetoya vatan haini, bize de fetocular diyerek, dolaylı yoldan vatan haini diyorlar zaten.

15 Temmuz gecesi, bu ülkeyi bir darbeden kurtarmak için onlarca insanımız gözünü kırpmadan silahların üstüne yürüdüler

Can verdiler, ülkeyi vermediler..

15 TEMMUZ GECESİ ÖLENLERİN KANLARI, FETOYLA BİRLİKTE ONA HER TÜRLÜ KIYAĞI YAPMIŞ OLAN AKP NİN ELLERİNE BULAŞMIŞTIR!!!

Fetocu subayların üst kademelerde yer alması için, önce yukarıda bir temizlik yapılması gerekiyordu.

Gülen cemaati ve ergenekon savcısı Recep Bey el birliğiyle yukarıdaki subayları hapislere attırıp yerlerine fetonun subaylarını alel acele terfi ettirdiler mi?

Ettirdiler.

Deliller sahte miydi?

Sahteydi

Bunu cümle alem bilmiyor muydu?

Vallahi bizim akp borozanı @DuKe bile biliyordu

E nooldu şimdi?

Dış güçlerin eline silah tutuşturduğu pkk nın yancısı HDP ye destek verenler vatan haini de

İç güçlerin eline silah tutuşturduğu fetocuların yancısı akp ye destek verenler kahraman mı?

Geçin bu işleri..

ÜÇ )

Şu vatan hainliği meselesini az biraz daha kaşıyalım o halde

HDP ye oy veren vatan haini

PKK ile gizli gizli görüşmeler yapanlar vatansever mi?

PKK nın asfaltlara mayın döşemesini izleyen askerlere dokunmama talimatını veren

O mayınlar patladığında onlarca canın yitip gitmesine seyirci kalan iktidar vatansever mi?

Fetonun yaklaşık 20 yıldır internette olan ve hepimizin en az 10 kere izlediği devleti ele geçirme planlarını bile bile emniyeti, orduyu, iş piyasasını fetoya teslim edenler vatansever mi?

HDP ye oy veren vatan haini de

APO KÖPEĞİNİN BİLDİRİSİNİN ATATÜRK'ÜN KURDUĞU MİLLET MECLİSİNDE OKUNMASINA İZİN VERENLER VATANSEVER Mİ?

HDP ye oy veren vatan haini de

Mustafa Kemal Atatürk'e her türlü küfürü, hakareti edenler

Yunan savaşını yok sayanlar vatansever mi?

Geçin bu işleri..

DÖRT )

Yaşım 60.

18 Sene ipneliğine oy atmadım.

Sana sırasıyla oy verdiğim partileri yazayım.

1 Kere Özal

1 Kere Demirel

1 Kere Recep Tayyip Erdoğan

2 Kere CHP

CHP ye verdiğim oylar da kerhendir. Yani, Kemal efendiyi sevmememe rağmen, tayyip erdoğan saltanatının son bulması içindir.

E hani nooldu benim solculuğum?

Hani ben 16 yaşından beri solcuydum?

Solcu olan adam Özal'a, Demirel'e, tayyipe oy verir mi?

BEŞ )

Benim hedefim belli..

Koca ülkenin bir tek kafadan çıkan bir sesle yönetilmesine artık son vermek gerektiğini düşünüyorum..

HDP...

Barajın üstünde olsa da var, altında kalsa da var

Ancak, akp nin varlığı, tayyip beyin de videoda söylediği gibi, HDP nin baraj altında kalmasına bağlı

Gereken her türlü tedbirleri aldılar

Gezici sandıklar, gezici seçmenler, yolda muhtemelen değiştirilecek olan oy pusulaları...

İş, büyük şehirlerdeki insanlara düşüyor..

HDP nin iktidar olması için değil

AKP nin yere çakılması için, bu adamların barajı aşmaları şart.

Benim mantığım bunu söylüyor.

Ahir kelam..

Anam çerkez, babam Selanik göçmeni.

PKK ile uzaktan yakından alakam olmaz.

Feto ile ne kadar ters isem, pkk ile daha da tersim.

Bence iki elinizi başınızın arasına alın

Anası çerkez, babası Selanik göçmeni olan bu vatandaşın neden HDP ye oy atmak istediğini bir kere daha düşünün..

Bu seçim, sıradan bir seçim değil..

Bu seçim, demokrasiyle vedalaşmak ya da tekrar kucaklaşmak seçimi

Ben demokrasi diyorum :cool:

Başka da yorum yapmam.

Lütfen mesajlarınızda birbirinize hakaret etmeyin, üst yöneticiler konuyu kapatmak zorunda kalmasınlar

Kırk yılın başı tartışacak bir konu yakalamışız şurada ;)

Son düzenleme:
Gila
Moruk Moderator
Site Yetkilisi
On yılın üzerinde bu sitede paylaşımlar yapıyorsunuz

Birbirinize hakaret etmeyin..

Aksi taktirde konuyu silmez ama kapatır, oraya öylece tabela niyetine asarım

Hakaret içeren mesajlar silinmiştir.

Nokta..

maekşi
Forum Ustası
Reyise oy verenlerde zamanında bazı sıkıntılar yaşamış görmüş ki inadına inadına akpden vaz geçmiyor. Yemişler yolsuzluğu yemişler hırsızlığı yemişler man adasını yemişler zamanında fetöyle olan bağlarını.

Zamanında bu milleti kapısından bir torba çöp almayı mahrum bırakanlar bu denilenleri mi kaileye alır?

Ülkenin yarısından çoğu müslüman olan ülkede baş örtüsüne dokunur okullara öğrenci almazsan kışlaya anayı sokmazsan yemiş ergenekon davasını yemiş vatan sevdalıdı askerleri.

Zamanında bu milleti kapısından bir torba çöpü almaya musluğundan akan bir damla suya muhtaç bırakanlara sayılıp sövülmeli.

70 yaşında ki standart anadolu insanlarıda da man adasıyla ergenekonla fetöyle yolsuzlukla hırsızlıkla vurulamaz

Şu sıralarsa da moda oldu eskilerin kömür makarna muhabbetlerinin yerini çay kek aldı.

Kim hangi çüküm partiye oy verirse versin zerren mabadımda değil. Kim hangi partiye de oy veriyorsa onun hakkında hain makarna beyinli kafatasçı içkici demesin

Bu forumda bir kişi daha akpye oy verenler vatan haini aptal salak makarna beyinli koyun derse harbiden ulu orta küfür edip forumda olan 12 senemi yakıcam.

Benim 70 yaşında ki babam akpye oy veriyor diye kimse abuk subuk söylemlerde bulunamaz.

vantura
Super Moderator
Site Yetkilisi
Duyuru yaptık....
Ufaktan hakaretler yine başlamış
Halen ortada onu bunu yaparım kafası dolaşıyor..

Buyrun yapın,yapabiliyorsanız..

Yapan sonucuna katlanır

alpay29
Super Moderator
Site Yetkilisi
ilk oy kullanmaya başladığım günden bu güne kadar...

tek bir partiye oy verdim..

ilk oy verdiğimde belediye seçimleri ...

oy verdiğim partinin hiç bir iddiası yok...

sandıktan tek oy çıkmış arkadaş sandıkta görevli (tahmin yürütmüş benim için)..

sordu sen mi verdin diye ...

ulen yıllarca koştuk koştuk hep bir bildiği vardır dedik...

her seferinde bir kılıf buldu bizi ikna etmeyi başardı..

en sonunda öyle bir hata yaptı ki...

anladık ki bunun derdi hep koltuk olmuş...

günümüz ozanı düşüncelerimize tercüman oldu...

ŞEREFSİZ!..

..............“ İsim-misim vermedim, korktuğumdan sanmayın,
.............. Gocunan şerefsizdir, bunu bari anlayın..„

Sus!.. Kraldan fazla kralcı olma,
Utan ulan biraz utan şerefsiz!..
Sakın ha beyliği ağzına alma,
Konuştukça boka batan şerefsiz!..

Beylik kim, sen kimsin tövbe et tövbe!..
Bey kısmı ellere kalır mı gebe?
Senden aşirete bey mi olur be?
Aşireti ele satan şerefsiz!..

Aşiretin temel taşını söküp,
Hayalini söküp, düşünü söküp,
Kurtları aldatıp dişini söküp,
Götürüp davara katan şerefsiz!..

Kendi eski kapımızı batırdın,
Yeni diye el kapsına götürdün!
Kendin gibi sevdamızı bitirdin,
Kendi gönüllerde biten şerefsiz!..

Vâkıf olamadın bizdeki aşka!
Eller ile girdin devamlı meşke!
Bu gün böyle dersin yarın bir başka
Sözünü yalayıp yutan şerefsiz!..

Yalan mıyım dansöz gibi kıvırdın,
Yönümüzü başka yöne çevirdin,

Şoför yaptık arabayı devirdin,
Bizi uçuruma atan şerefsiz!..

Bülbül idik gülümüzden ettin sen!
Töremizden ilimizden ettin sen!
Yahu bizi yolumuzdan ettin sen,
Rotan belirsiz be rotan şerefsiz!..

Böğürmeden konuş adam ol önce,
Çıtın çıkmaz el hakaret edince,
Ele çıkmaz ama bize gelince,
Çatlak zurna gibi öten şerefsiz!..

Ne huzur bıraktın ne bizde dirlik,
Bundan sonra seni görmemek körlük,
Sadece sen değil seninle birlik,
Artık sana alkış tutan şerefsiz!..

Çok geç anlaşıldım içim yanıyor,
Ama şükür artık herkes tanıyor!
Halâ kendisini kağnı sanıyor,
Kağnı gölgesinde yatan şerefsiz!..

Vatan-matan bu Arif‘i kandırma,
Kendini hiç vatanperver sandırma,
Senin derdin koltuk, lafı döndürme,
Senin umrunda mı vatan şerefsiz!

Ozan Arif
26 Haziran 2017
Samsun

Tarun
Ehli Keyf Wuser
İnadına oyum AKP'ye..
mesajım neden silindiği anlaşıldı

vay vay aslan parçasına bak hele,
sahurda yürek mi yedin goççum benim

akp oy vermediği için hakaret edenlere ne diyeceğiz peki
onu da söyle de bilek bari ,malum ülkenin yarısı sizden kızmanızı istemeyiz tabii neme lazım
Bu forumda bir kişi daha akpye oy verenler vatan haini aptal salak makarna beyinli koyun derse harbiden ulu orta küfür edip forumda olan 12 senemi yakıcam.
.

Durum
Yanıtlara kapalı.