Gilanın köşesi 404 / bayramlar çocukken güzeldir

Wøødÿ®
Forum Ustası
walla cocuklugumu hatırladım sayende...ellerine saglık gila mükemmel bir yazı olmuş...eee herkes gibi aliyi okuyuncada yerlere yattım:D

Entel Maganda
Banned
simdi;
"kiskandim" deyip de, kafami duvara "cattt" diye vurarak tum gecmisime geri donup buraya bir bir bayramlari siralamak da var fakat, benim izahat seninki gibi kaliteli olmuyor maalesef.

mutsuz bir haldeyken, mutlulugun ve huzurun resmini cizebilmek kolaydir ama, anlatmak veya yazmak zordur. bunu basarmak da erdem gerektirir. bu dunya'da herkes bir sekilde kendi kafasina gore, kendi yaginda kavrularak bir seyleri ogrenir, gorur, cozer. ama onemli olan onuru, erdemi, dost selamini unutmadan yasamak ve bunlari kendi icinde bir deger olarak tasimak. ... boyle yasamak. yani gecmise saygi gelecege hos goru ile bakmak. senin gibi...

"yasadigi hic bir seye pisman olmadan evet demek istedigi yerde evet, hayir demek istedigi yerde de hayir demek". bunun adi tam anlami ile ozgurluktur. isteklere gore verilen cevaplardir. ozgurluk, sorularin basitlestirilmesi, sorunlarin buyuklugu veya kucuklugu degildir. zaten insanin buyuk sorunlari oluyor, buyuk kavgalari ve buyuk kayiplari da oluyor. onemli olan kendi iradesi ile hic bir seyin hesabina dusmeden cevap vermektir. "evet" ben buyum.

hayatta en cok universitede sagcilari doven uzun sakalli pis sosyalistleri bi de, cocukluk resimleri olan simdinin genclerini kiskandim. hele feysbuk'da bir de koymuyorlar mi boyle boy boy... icim geciyor, lanet okuyorum. sadece 6 yasinda cekilen bir resmim var. bakip bakip guluyorum cunki, mal mal tavana bakmisim. tabi simdilerde, hayat ilerledikce geceleri sigara yakip, gobegimi kul tabagi yerine kullanip los isikta nemli tavani izlemek daha guzel geliyor. hic olmazsa romantik aminogo... sevgiliyi aklimiza fellik fellik sokmanin huzuru var o sigara dumaninda.

ha... vardir veya yoktur; bir sigara dumani gibi.. yavas yavas yok olmak. en acisidir / en koyanidir. ve, korkutucu olanidir.

erken yasta bally, tiner, esrar, alkol gibi seylerle tanistigim icin pek hatirladigim bayram yok. bi uzun maltepeyi hatirlarim, sonra... harput'a ciktigimi ve kalenin arka tarafinda raki icerken "bayram olur seyran olur, hepsi bize haram olur" gibisinden uzun havalari. o donemlerden heybemize doldurduguz sadece iri bir cift goz ve alkolden titreyen eller.

bir soz var; "insanlardan yalnizca cocuklari severim, onlari da buyuyunceye kadar". cunku zaman o kadar kotulesti, insanlar o kadar degisti ki, sevebileceklerin yillar sonra bir bakiyorsun ki, nefretlerini yuzune gozune kusmuslar.

hic olmazsa bu yasimizda, imkanimiz varken cocuklari sevelim. cocuklara deger verip onlari koruyalim, sahip cikalim. bayramlarda veya degil... o cocuklar ileride kotulesse bile hic olmazsa gecmiste yasadiklari o bayram tadindaki gunlere bakip mutluluk tebessumu sacabilsinler dunyaya.

cok guzel bir konu olmus, cok degerli bir yazi. duygulandim... duygulanmak kotu bir sey degildir, goz yasi dokmek de. kotu olan; agladigin zaman, duygulandigin zaman gucsuz olmaktir. duygu insani guclendirmeli. cunku hissediyorsundur, icinde bunu yasiyorsundur.

helal sana ne diyeyim : ).

bu gun sana msn'den yazdigim dortlugu buraya yazmak sanirim benim acimdan anlamli olacak.

buyur cetelerin hinci / kent ince ince susar / ve... / korku bir kahpe yaradir, icerden isler! / satarsin ulan, satarsin! / acmamis gonca gulu.

demem o ki, kotulesmeden her seyin degerini anlamalari icin "para verelim". (lan aldigin nefes zarar be gila...)

msg by gila;
google'a gir, 404 yaz. karsina kuvvetli bir yapistirici cikacak. kopyala / yapistir! artik foruma 404 gibi yapistin, seni zor soken olur. (benden baska )

boykot06
Daimi Üye
Çocukları unutmayın

Tabii şunu da unutmayın

Onlara ikram ettiğiniz her tek şeker, çikolata vb. yiyecekler

size küfür olarak geri dönecektir

Pintiliğin lüzumu yok

PARA VERİN PARA...

iyi bayramlar

mükemmel ötesi olmuş dedeee eline sağlık

gelek mi bayramda elini öpmeye

vodoks®™©
Forum Ustası
simdi;
"kiskandim" deyip de, kafami duvara "cattt" diye vurarak.......
msg by gila;
google'a gir, 404 yaz. karsina kuvvetli bir yapistirici cikacak. kopyala / yapistir! artik foruma 404 gibi yapistin, seni zor soken olur. (benden baska )

vayy ...forumdaki cevherler birer birer ortaya dökülüyor...:cool: (edebiyat patlaması)

işte bunu yapacaktınız..

yine de geç kalmadınız.. :cool:

bu forumdaki kapasiteyi edebiyat forumlarında çook gördüm dersem yalan olur..

Zaten takılmam oralara... ;) Tabii pass geçmişimdir mutlaka...

Selam ola " Omletsever Entel" gardaşım

postunu tümüyle okudum.üste özet alıntı yaptım..kusura kalma ;)

- Yönetici düzenlemesi: :
AlyaDua
Banned
Bayram denilince benim ilk aklimda kalan gunler evvelinden alinan bayram kiyafetleri sanki bir sefer denersen eskiycek buyusu bozulcakmis gibi yastik altinda saklanmasi bayram sabahi ellerimizden saatlerce yikamayla cikaramadigimiz buram buram kokan kinali eller mahalle kadinlarinin esleri bayram namazindan donmeden kapi onlerini supururken suladiklari topragin kokusu ve babamin bayram namazindan gelmesiyle baslayan bayram merasimi:)

Ne mutlu sizlereki kapiniza gelipte bayram hasligi bekleyen cocuklari bulabiliyorsunuz 18 sene 36 bayram ne kapima el opmeye gelen bir cocuk nede kapisina gidip el optugum ana baba var...

Allah herkese agiz tadiyla sevdikleriyle nice bayramlara erismeyi nasib eylesin...

EmilianoZapata™
Forum Kalfası
Valla Okurken Öldüm Gülmekten Aga :)

İnşallah Yarında Böyle Bir Konu Açarsın Ekistıradan :D

SAKSAFONCU LEYLA Demek Hemde Bayram Günü :D

Hata Mesajı:

GİLA Adlı Kullanıcıya Daha Önce Karma Vermişsiniz Zaten Olsada Verme Zıkkımın Pekini Yesin İbine Cehennemde Verirsin :D

İyi Bayramlar Aga Ellerinen öperim :)

vodoks®™©
Forum Ustası
Valla Okurken Öldüm Gülmekten Aga :)..

.......Hemde Bayram Günü :D

kardeş, n'aaparsın ?

insan yaşlandıkça " ilgi alanları" değişiyor işte..

küçükken aldığı harçlıkla mantar tabancası alıp,mantar patlatan çocuk...

büyüyünce.......:p

ilgi alanları değişiyor işte canııım... fiziğe merak sarıyor.. (Tabiat kanunu)

Atom bombası..proton nötron... derkeeen.... :p

biz fizikte ve dahi kimyada nam salmış bir memleketiz zaten .... :clap::whistling:

yaşasın Fizik olimpiyatları :)

Mutlu Bayramlar...

Gila
Moruk Moderator
Site Yetkilisi
dede sen niye köşe yazarlığı yapmıyosun??? veya bi dergiye yazmıyorsun??? :)

wardomda köşem var

hem de iki tane

yeter de artar bile

Ne mutlu sizlereki kapiniza gelipte bayram hasligi bekleyen cocuklari bulabiliyorsunuz 18 sene 36 bayram ne kapima el opmeye gelen bir cocuk nede kapisina gidip el optugum ana baba var...
malesef..

her şeyin bir bedeli var..

İngiltere'de tam 3 yıl 1 ay kaldım

bir gece kendi kendime sordum..

- ne kazandın?

- hiç

- bi 3 sene daha kalsan ne kazanırsın?

- yine hiç

- burada kazandığını Türkiye'de kazanabilirmisin?

- evet

- e. kalk gidelim be birader.. ( inanın aynen böyle oldu )

bir duş yaptım, blucin pantalon, ayakkabı, t.shirt, deri ceketimi giydim, o gece hava alanına yola çıktım

2 gün sonra İstanbul'dayım..

Allah size de nasip etsin inşallah.. diiceem ama

siz artık yaydan çıkmış ok gibisiniz

hedefi tutturmadan gelmezsiniz - gelemezsiniz...

güzel konu olmuş gerçekten.

bu ali gerçekten arkadaşınmı ?
Tabi ki. Ali Özyavaş.

köşelerden köşe oldu namert :D

ama bakınız..

bu da bir hayat dersidir...

Ali, önce Polonezi batmaktan kurtardı. Hangi süpermarkete gidip Polonez reyonuna uğrarsanız uğrayın, en aşağıdaki işçiler bile Ali Bey diyince gözleri gülümseyerek konuşur. hatta birgün birisi onun için FAKİR BABASI demişti..

çok zorluklar içinde yetişmişti garibim, ben bilirim

ayrıca Ali, Genel Müdürlük neyin tanımaz

atar arabasının bagajına Ramazan Poşetlerini, kapı kapı bizzat kendisi dolaşır, Kerime Teyzesine, Salise Teyzesine ( bunlar sanal teyzelerdir ) gidip el öper, teslimat yapar..

iyidir eşşoolusu..

aloooo..

bu ne laaaynnn!!!!

biri de utanmadan = sana ilk karmam ama son olmasın = lütfunda bulunmuş :D

Allah razı olsun abi ne diiim :D

iynx.Forever
En Agresif Üye
malesef..

her şeyin bir bedeli var..

İngiltere'de tam 3 yıl 1 ay kaldım

bir gece kendi kendime sordum..

- ne kazandın?

- hiç

- bi 3 sene daha kalsan ne kazanırsın?

- yine hiç

- burada kazandığını Türkiye'de kazanabilirmisin?

- evet

- e. kalk gidelim be birader.. ( inanın aynen böyle oldu )

bir duş yaptım, blucin pantalon, ayakkabı, t.shirt, deri ceketimi giydim, o gece hava alanına yola çıktım

2 gün sonra İstanbul'dayım..

Allah size de nasip etsin inşallah.. diiceem ama

siz artık yaydan çıkmış ok gibisiniz

hedefi tutturmadan gelmezsiniz - gelemezsiniz...
sınırdışı mı edilmiştin napmıştın?