simdi;
"kiskandim" deyip de, kafami duvara "cattt" diye vurarak tum gecmisime geri donup buraya bir bir bayramlari siralamak da var fakat, benim izahat seninki gibi kaliteli olmuyor maalesef.
mutsuz bir haldeyken, mutlulugun ve huzurun resmini cizebilmek kolaydir ama, anlatmak veya yazmak zordur. bunu basarmak da erdem gerektirir. bu dunya'da herkes bir sekilde kendi kafasina gore, kendi yaginda kavrularak bir seyleri ogrenir, gorur, cozer. ama onemli olan onuru, erdemi, dost selamini unutmadan yasamak ve bunlari kendi icinde bir deger olarak tasimak. ... boyle yasamak. yani gecmise saygi gelecege hos goru ile bakmak. senin gibi...
"yasadigi hic bir seye pisman olmadan evet demek istedigi yerde evet, hayir demek istedigi yerde de hayir demek". bunun adi tam anlami ile ozgurluktur. isteklere gore verilen cevaplardir. ozgurluk, sorularin basitlestirilmesi, sorunlarin buyuklugu veya kucuklugu degildir. zaten insanin buyuk sorunlari oluyor, buyuk kavgalari ve buyuk kayiplari da oluyor. onemli olan kendi iradesi ile hic bir seyin hesabina dusmeden cevap vermektir. "evet" ben buyum.
hayatta en cok universitede sagcilari doven uzun sakalli pis sosyalistleri bi de, cocukluk resimleri olan simdinin genclerini kiskandim. hele feysbuk'da bir de koymuyorlar mi boyle boy boy... icim geciyor, lanet okuyorum. sadece 6 yasinda cekilen bir resmim var. bakip bakip guluyorum cunki, mal mal tavana bakmisim. tabi simdilerde, hayat ilerledikce geceleri sigara yakip, gobegimi kul tabagi yerine kullanip los isikta nemli tavani izlemek daha guzel geliyor. hic olmazsa romantik aminogo... sevgiliyi aklimiza fellik fellik sokmanin huzuru var o sigara dumaninda.
ha... vardir veya yoktur; bir sigara dumani gibi.. yavas yavas yok olmak. en acisidir / en koyanidir. ve, korkutucu olanidir.
erken yasta bally, tiner, esrar, alkol gibi seylerle tanistigim icin pek hatirladigim bayram yok. bi uzun maltepeyi hatirlarim, sonra... harput'a ciktigimi ve kalenin arka tarafinda raki icerken "bayram olur seyran olur, hepsi bize haram olur" gibisinden uzun havalari. o donemlerden heybemize doldurduguz sadece iri bir cift goz ve alkolden titreyen eller.
bir soz var; "insanlardan yalnizca cocuklari severim, onlari da buyuyunceye kadar". cunku zaman o kadar kotulesti, insanlar o kadar degisti ki, sevebileceklerin yillar sonra bir bakiyorsun ki, nefretlerini yuzune gozune kusmuslar.
hic olmazsa bu yasimizda, imkanimiz varken cocuklari sevelim. cocuklara deger verip onlari koruyalim, sahip cikalim. bayramlarda veya degil... o cocuklar ileride kotulesse bile hic olmazsa gecmiste yasadiklari o bayram tadindaki gunlere bakip mutluluk tebessumu sacabilsinler dunyaya.
cok guzel bir konu olmus, cok degerli bir yazi. duygulandim... duygulanmak kotu bir sey degildir, goz yasi dokmek de. kotu olan; agladigin zaman, duygulandigin zaman gucsuz olmaktir. duygu insani guclendirmeli. cunku hissediyorsundur, icinde bunu yasiyorsundur.
helal sana ne diyeyim : ).
bu gun sana msn'den yazdigim dortlugu buraya yazmak sanirim benim acimdan anlamli olacak.
buyur cetelerin hinci / kent ince ince susar / ve... / korku bir kahpe yaradir, icerden isler! / satarsin ulan, satarsin! / acmamis gonca gulu.
demem o ki, kotulesmeden her seyin degerini anlamalari icin "para verelim". (lan aldigin nefes zarar be gila...)
msg by gila;
google'a gir, 404 yaz. karsina kuvvetli bir yapistirici cikacak. kopyala / yapistir! artik foruma 404 gibi yapistin, seni zor soken olur. (benden baska )