Gitar Processorları

somurcan
Daimi Üye
Elektro ve bas gitarlarda bir çok ses çıkarmak ve bir çok efektten faydalanmak için kullanılan aletlere Processor diyoruz. Analoglara göre daha kullanışlı olan fakat analog gibi %100 verim sağlayamayan bu dijital processorları şu an bir çok kişi kullanmakta. Pekiyi tecrübelerimizden yola çıkalım topiği şenlendirelim. hangi processor iyidir hangisi tu kakadır bakalım. sermaye yi kediye yüklemeyelim. processorların özelliklerini ve fiyatını belirtelim.

somurcan
Daimi Üye
Bismillah diyorum ve zoom multi effect processor 707 II ile başlıyorum.
Kullandığım bir aletdi. Bir çok effecti bünyesinde barındırıyordu. Ek olarak davul ritm lerine sahip. Şu anki fiyatı 390 ytl. ama temiz ikinci ellerde fiyat yarı yarıya iniyor. http://www.laylaylomshop.com/default.asp?say=9&urun=42 şu linkten daha ayrıntılı bilgi alabilirsiniz.

edit: bismillah dedik ama arkadaşımız bizden önce davranmış helal olsun diyorum.

somurcan
Daimi Üye
new_rock-i demiş ki:

arkadasım bende bu var 6 ay once aldım 700 YTL sonderce guzel

marka BOSS GT 8...
New_rock-i kardeşim eyvallah teşekkür ederim. ben gt6 alacaktım sende sekiz varmış. biraz anlatabilirmisin aleti. 8 olduğuna göre 6 dan iyidir. teknik bilgilerini 4 gözle bekliyorum.
edit: wah pedalı da varmış aletin küsel.

Moonshield™
Forum Kalfası
somurcan demiş ki:
New_rock-i kardeşim eyvallah teşekkür ederim. ben gt6 alacaktım sende sekiz varmış. biraz anlatabilirmisin aleti. 8 olduğuna göre 6 dan iyidir. teknik bilgilerini 4 gözle bekliyorum.
edit: wah pedalı da varmış aletin küsel.
O kadar pahalı dijital pedal almaya gerek yok bence....ileride onun sesi bile sizi tatmin edemeyecek emin olun ve profesyonel çalışmalarda %100 ses kalitesini alamadığınız için verdiğiniz paraya pek değmez yine anolog almak zorunda kalırsınız..... proccesor lar en çok konserlerde işe yarar ondançok pahalı tavsiye etmem.... ben Zoom GFX-5 kullanıyorum gayet iyi peşin 320$ odeyerek almıştım konserlere istediğim performansı veriyor..

UmitKA
Cool Üye
Benim pek elektro gitarla işim olmaz, klasik çalarım. Ama 2 hafta önce kendime elektro gitar aldım nihayet. Almadan önce bir kaç yer karıştırmıştım. Bunlardan birini sizinle paylaşayım. Bu arada site FLASH olarak tasarlandığından oradaki > Play tuşuna basarak sesleri dinleyebilirsiniz.

BURAYA BAK

hayli
Çırak
digital proseeörler hiçbizaman tatmin etmio ne kadar iyi olursa olsun analog gibi diil sesleri
bence anlog bi pedal almyı düşünüyosanız rocktrone alı derim 130 dolar tek distortion pedal ama oyun oynamak istiosanız digitaller zevkli oluyor

Darth
Hızlı Çırak
Analog pedallar güzel gibi gözüküyor,fakat bu tip pedallarla rock ya da metal müzik yapmak diğer eq veya diğer yardımcı ses araçlarıyla mümkün olabiliyor.

Tavsiyem digitech markasıdır. Ses, stüdyoda veya sahnede oldukça parlak ve güçlüdür, mixere girildiği zaman performansı daha da artıyor. Bu bakımdan digitech'i tavsiye ediyorum.

Zoom,boss veya tek metal pedalları sadece ev kullanısı için idal olmakla beraber bunlarla sahne ya da stüdyo denemeleri çok iyi sonuç getirmiyor.

Digitech'te anfi hangi marka olursa olsun, ister tüplü ister tüpsüz, oldukça iyi performans sağlıyor. Bende digitech GNX2 serisi var, oldukça memnunum her gittiğim stüdyoda soundu'mu yakalayabildim.
Üzerinde her distortion modu için mid,bass,tremble olmak üzere 3 ayrı eq var. Ayrıca genel bir eq var, bir der mixere bağlanınca siz hayal edin artık.

En son modeli ise GNX3000, geçen hafta tünel'de Zülal'de denedim oldukça sağlam ve yeni geliştirilen ses kombinasyonları var, pc'ye usb ile daha rahat bağlanıyor.
GNX2 ' nin fiyatı 550$, 3000 ise 675$

Detaylar ve resimler ilgilenler için ekte..