Google Adsense Hakkında Basit Bir Soru

aabuk
Cool Çırak
Merhabalar. Sitedeki dökümanları inceledim fakat kafamdaki sorunun cevabını tam olarak alamadım. Örnek bazlı anlatmam gerekirse; www.asdasdas.com.tr adında bir sitem var diyelim. Ve ben bu siteyi msn'den arkadaşıma yazıp, girmesini ve sitede bulunan (google adsense kurallarına göre) reklamlardan birine tıklamasını rica ettim. Bu şekilde bir sorun çıkar mı?

Yani siteme girecek olan kullanıcıların illa ki google'dan sitemi aratıp girmesi ve reklamlara tıklaması mı gerekiyor? Yoksa bahsettiğim gibi sitenin linkini yazdığım ve arkadaşım tıkladığında da aynı işlevi görüyor mu?

Cevapları bekliyorum.

Bynegro
Daimi Üye
Adsense tıklamaya teşvik etmek suçtur. Msn de belli arkadaşlarınız hemen hemen her gün gelip reklamlarınıza tıklarsa adsense botları bunu anlayacaktır. Bu da banlanmanıza sebep olur.

aabuk
Cool Çırak
Öncelikle ilginiz için teşekkürler. Fakat benim sormak istediğim her gün birilerini teşvik etmek değlidi. Yani hep farklı kişiler benim aracılığımla tıkladığı taktirde bir sorun olur mu? Yani o arkadaş her gün girip oraya tıklamayacak. Farklı arkadaşlarıma (deneme amaçlı da diyebiliriz) sitemi msn'den yazdığımda google'dan değil de o linkten direkt girdiklerinde aynı işlevi görüyor mu? Kafama takılan son soru bu. Teşekkürler.

HatayLe
Hızlı Çırak
yanlış bir düşüncem olmasın ama bence direk boş bir site açıp içine sadece adsense yükleyipte msnden link verip tıklattırma...eğer kategorilerin veya yazıların varsa sitende googleye siteni yazıpta arattır arkadaşlarına ve tıklattır...direk linke tıklamaları ve adsenseye tıklamaları google botlarını şüpheye düşürebilir...İŞİN ÖZÜ :d : arkadaşlarına sitenin ismini googleden aratıp sitene girmelerini ve reklamlara tıklamalarını söyle...

aabuk
Cool Çırak
Sandığınız gibi bir sahtekarlık yok. Yalnızca konuya hakim kişilerden daha sağlıklı yol almak için bilgi edindim. Herkese teşekkürler.

Web|master
Daimi Üye
Adsense sadece site içinde teşvik'e izin vermiyor diye biliyorum. Yoksa msnde,facede konuşmalarınıza karışamaz. Zaten böyle bir durumdan haberdar bile olamazlar. Nasıl görebilecekki senin msn'den konuşmalarını :)

Örneğin sitede duyuru bölümü açtın ve reklamlara destek için günde 1 kez tıklayın gibi bir mesaj yazdın. İşte bu suçtur ve hesabının banlanma sebebidir. Onun dışındaki yerlere karışamaz diye biliyorum, Yani MANTIKEN öyle