Google Hızlı Indexletme ve Search Console Site Ekleme

berkcombil
Forum Kalfası
Google'a Web Sitemi dizine Ekletmek için ne yapabilirim? Site indeksleme oldukça yavaşbir işlem gibi görünebilir.

Sadece içerik yazın, arama motorları için optimize edin, sitenize yükleyin ve Google'in indexlemesinin gerçekleşmesini bekleyin değil mi? Mutlaka değil. Beklerseniz bu süreç uzayabilir.

İçeriğinizi Google'a nasıl daha hızlı ekletebilirsiniz? Google'ın güncellediğiniz sayfaları dizine eklemesini nasıl sağlarsınız?

Bu bölüme moderator olmak isterim. Iste wardoma özel hazırladığım konu.

1614180674642.png


Google'ın indeksleme süreci çok etkilidir, ancak mükemmel değildir. Ve bir o kadar da yavaştır.

Ve sayfalarınız dizine eklenmezse pazarlama hedeflerinize ulaşmanın imkansız olduğu göz önüne alındığında, indekslemeyi şansa bırakmanız mantikli bir şey değildir.
Neyse ki, Google'ın sayfalarınızı hızlı ve doğru bir şekilde dizine eklemesine yardımcı olmak için atabileceğiniz birçok adım var.

Bu yazıda, sitenizin endekslenmesine daha hızlı bir yaklaşım uygulayabileceğiniz ve sonuç olarak çevrimiçi görünürlüğünüzü artırabileceğiniz farklı bir kaç yoldan bahsedeceğim.

Google'ın web sitenizi nasıl dizine ekleyeceğini ve Google dizin sıralamanızı nasıl kontrol edeceğinizi öğreneceksiniz.

Ama önce, geri adım atalım ve endekslemenin gerçekte ne olduğunu ve dijital pazarlama sonuçlarınızda neden bu kadar önemli bir rol oynadığını görelim.

Google indeksleme nedir?
İndeksleme sürecini hızlandırmanın yollarını atlamadan önce, endekslemenin tam olarak ne olduğunu anlamak önemlidir.

Web Dizini nedir?
En temel haliyle ve dizin bir bilgi listesidir. İnternetin ortaya çıkmasından çok önce, kitapların sonundaki alfabetik indeksler gibi birçok formda indeksler vardı. Aynen böyledir Aslında.

Bu nedenle, bir web Dizini çevrimiçi bir bilgi veritabanıdır.

Arama motorları bu veritabanlarını milyarlarca sayfa bilgi depolamak için kullanır. Yani bir arama motoru kullandığınızda, aslında internette var olan her şeyi aramıyorsunuz.

Bu arama motorunun saklanan sayfaların ve bilgilerin dizinini arıyorsunuz.

Botlar veya 'örümcekler' yeni sayfaları çevrimiçi olarak tarar ve konularına, alaka düzeyine, otoritesine ve daha fazlasına göre bir dizinde saklar.

Google Endeksi nasıl çalışır?
Her arama motorunun kendi dizini vardır. Ancak Google, dünyanın en büyük arama motoru olduğu ve çoğu pazarlamacının SEO stratejilerine odaklandığı için, onlara odaklanacağız.

2016 yılında Google, 130 trilyondan fazla bireysel sayfa hakkında bilgi sahibi olduğunu iddia etti.

Google sitemi nasıl dizine ekler

Şu anda Google dizininde tam olarak kaç sayfa olduğunu belirtmiyor ancak arama algoritmasının yararlı ve alakalı sonuçlar elde etmek için dizinindeki “yüz milyarlarca” sayfayı sıraladığını söylüyor.

Google interneti nasıl dizine ekler?
Milyarlarca sayfadan oluşan bir kütüphane oluşturmak bazı güçlü araçlar gerektirir.

Bu araçların en önemlisine örümcekler denir. Bu otomatik botlar, içeriği bulmak için bağlantıları takip ederek siteden siteye “sürünen” otomatik tarayıcılardır.

Bu örümceklerin taradığı tüm bilgiler Google'ın dizininde saklanır.

1614180629408.png


Google tarama dizin arama

Daha sonra, bir kullanıcı bir arama yaptığında, Google'ın arama algoritması en alakalı sayfaları bulmak için dev veritabanında sıralar.

Google'ın veritabanından bilgi alımı (gerçek zamanlı olarak bilgi bulmaya çalışmak yerine), arama motorunun sonuçları hızlı ve verimli bir şekilde sunmasını sağlar.

Google'ın botları sürekli olarak yeni siteler içerikler arıyor ve veritabanını güncelliyor.
Sonuçlar depolanmış bir kaynaktan alınmış olsa da, arama motorunun amacı her zaman güncel sonuçlar sağlamaktır. Bu nedenle, yeni içerik eklerken, mümkün olduğunca çabuk dizine eklenmesini sağlamak sizin çıkarınıza olacaktır.

Sitenizin Google'da hızlı bir şekilde dizine eklenmesi neden önemli?
Google'ın örümceklerinin sürekli olarak bilgi için süründüğü göz önüne alındığında, onlara yardımcı olmak için neden fazladan çalışma yapmanız gerektiğini merak ediyor olabilirsiniz.

Sonuçta zaten tarama yapıyorlarsa, sitenizi yine de bulamazlar mı? Eger sitenizi Google Nasıl Hızlıca indexler diyorsanız iste önemli yer tam olarak burası.

Ancak siteniz nispeten yeniyse veya sık sık taranmazsa, yeni içeriğinizin dizine eklenmesi günler, hatta haftalar sürebilir.
Bu, dijital pazarlama başarınızın en önemli faktörlerinden biri olan arama motoru görünürlüğünde gecikmelere neden olur ve ziyaretçi kaybı anlamına gelir.

Çeşitli kaynaklardan trafik çekebilirsiniz, ancak izlenebilir tüm web sitesi trafiğinin %51'inin organik aramadan gelmesi gerektiğini düşündüğünüzde, arama görünürlüğünüzün başarınızı yaratabileceğini veya bozabileceğini inkar etmek imkansızdır.

Google dizininden gelen organic arama trafiği

Organik arama, trafiğiniz üzerinde ciddi bir etkiye sahip olma potansiyeline sahiptir, ancak siteniz dizine eklenene kadar bu trafiği göremezsiniz.

Indexleme, sıralamada görünmek, trafik çekmek ve siteniz için hedeflerinize ulaşmak için çok önemlidir.

Ama web siteniz hızlı taransın istiyorsanız yapmanız gerekenler var.

Sayfalarınızı seo uyumlu yaparsanız dizine eklenmesi hızlanır ve arama sonuçlarında üst sıralarda gormeye başlayabilirsiniz.

Yeni yayınlanan sayfaların sadece %5.7'sinin bir yıl içinde ilk on sonuca ulaştığını düşününce hızlı index ve seo ne kadar önemli anlarsınız. Yüksek sıralamada olmanın bir gecede gerçekleşmediği açıktır. Googlein kurulan içeriklere istatistiksel eğilimi verileri bu şekilde gösteriyor. Aslında, ilk sayfadaki sitelerin ortalama suresi ve sıralaması iki yıldan fazla sure içinde gerçek yerini alır ve ilk sıradaki sayfalarin ortalaması neredeyse üç yıldır.

Bu, yeni sayfaların elbette iyi sıralanamayacağı anlamına gelmez. Ancak hızlı bir şekilde en üst noktaya ulaşmak nadirdir.

Bu, yeni web siteleri için özellikle önemli bir husustur. Google'da bir sitenin mevcut kaydı yoksa, örümcekler yeni sayfalar bulmak için dahili bağlantıları takip edemez. Bu nedenle, diğer siteler veritabanına yeni sayfalar eklemeye devam ederken, siteniz göz ardı edilebilir. Etki alanı adlarını değiştirirseniz aynı durum geçerlidir. Tüm içeriğinizi taşısanız bile, Google yeni alan adınızı tamamen yeni bir site olarak görecektir.

Örneğin, Podia (eski adıyla Coach) kısa bir süre önce yeniden markalaştığında ve yeni bir isim aldığında, alan adlarını da bunu yansıtacak şekilde değiştirdiler. Hizmetleri, site içeriği ile aynı kaldı. Ancak Google, bir sitenin yeni bir konuma geçtiğinde hemen tanıyamaz. Bu nedenle, bir müşteri bunun tam olarak aradığı site olduğunu belirleyebilse de, Google'ın bu kullanıcıları oraya götürmesini sağlamak için adımlar atması gerekiyordu.

Google, etki alanlarını değiştiren web yöneticilerinin bir” adres değişikliği " formu doldurmasına izin vererek bu sürece yardımcı olur.

1614180605127.png


Google dizin adres değişikliği

Ancak bunun ötesinde, içeriğinizin mümkün olduğunca hızlı ve verimli bir şekilde dizine eklendiğinden emin olmak için atabileceğiniz birçok adım vardır

Google'ı bu SEO araçlarını kullanarak sitemi dizine eklemeye nasıl ikna edebilirim: Google Search Console
Sitenizin düzgün bir şekilde dizine eklenmesi karmaşık bir görev gibi görünebilir ancak çok basittir. Ve gerçek şu ki, bazen olabilir ancak süreci basitleştirmek için birçok araç var, bunların çoğu son derece kullanıcı dostu.

Gelişmiş özellikler ve işlevler sunan kullanabileceğiniz birçok seçenek var ancak en önemli ve yaygın olarak kullanılan iki seçenek Google Search Console SEO

Google Search Console, sitenizin Google dizinindeki ve arama sonuçlarındaki varlığını izlemenize yardımcı olan ücretsiz bir araçtır. Google'ın içeriğinize erişebildiğinden, yeni içerik gönderebildiğinden ve sorunları izleyebildiğinden ve çözebildiğinden emin olmak için kullanabilirsiniz.

WordPress seo eklentileri, arama sitelerini kolayca optimize etmek için tasarlanmış ücretsiz bir WordPress eklentisidir. Bir WordPress sitesi çalıştırıyorsanız, aramada varlığınızı geliştirmek için kullanabileceğiniz en iyi araçlardan biridir — ve bu noktada, temel olarak önemli araç olarak kabul edilir. Bu araçlara zaten aşina iseniz, indekslemenizi geliştirmek için kullanabileceğiniz dokuz ipucu için bir sonraki bölüme gecin.

Google Arama Konsolu
Google Search Console (eskiden Google Web Yöneticisi Araçları olarak bilinir) emrinde en değerli SEO araçlarından biridir — ve tamamen ücretsizdir. Arama görünürlüğünüzün birçok farklı yönünü takip etmek için kullanabilirsiniz. Ancak indekslemeyi, taramayı, dizin hatalarını ve güvenlik sorunlarını izlemek için kullanabilirsiniz.

Henüz bir hesabınız yoksa, Search Console'a gidin ve Google hesabınızla giriş yapın.

Zaten bir Google Analytics hesabınız varsa, aynı e-posta adresiyle kaydolun. Bu, süreci basitleştirecek ve tüm bilgilerinizi tek bir yerde tutmayı kolaylaştıracaktır.

Bir hesap oluşturduktan sonra, sağ üst köşedeki “özellik Ekle” düğmesini tıklayın.

Etki alanı adını yazın, sonra da Ekle “düğmesine tıklayın.”

Bunu yaptıktan sonra, mülkünüzün sahipliğini doğrulamak için talimatlar içeren bir sayfaya yönlendirileceksiniz.

google ındex tools search console html dosyası

Bir HTML dosyası yükleme ile doğrulamayı seçerseniz, indirebileceğiniz bir HTML dosyası görürsünüz.

Doğrulama dosyasını indirin, ardından FTP'NİZİ kök dizininize yüklemek için kullanın.

ftp yükleme

Dosyayı yükledikten sonra, tarayıcınızda hedef URL'yi açarak bunu doğrulayabilirsiniz. Tarayıcı pencerenizde dosya adını görürseniz, yüklemeniz tamamlanır. Search Console'a geri dönün ve “Doğrula " yı tıklayın.”

Bu adım tamamlandıktan sonra, Search Console verilerinize erişebilirsiniz. Bununla birlikte, doğrulama dosyasını sitenizde bırakmanız gerektiğini not etmek önemlidir. İlk doğrulamadan sonra bile, bu dosya Google'a doğru sahibi olduğunuzu gösterir ve zaman zaman Google bunu kontrol etmek isteyebilir.

Sitenizi bir HTML dosyasıyla kontrol etmekte sorun yaşıyorsanız — veya başka bir yol olup olmadığını kontrol etmeyi tercih ederseniz — kullanabileceğiniz birkaç seçenek daha vardır. Bunlarla ilgili yazarsanız konuya yardımcı olurum.
 
Sebnemy35
Forum Kalfası
Bu dosyayı bir türlü alamadım ftpye.
Yapmasam olmaz mi sıkıntı var mi buraya erişimin yoksa. Benim blog var
 
Üst