Gümüşhane Burma Tatlısı

  1. alpay29

    alpay29 Super Moderator

    Katılım:
    26 Ekim 2010
    Mesaj:
    26,783
    Beğeni:
    4,587
    [​IMG]

    [​IMG]

    Malzemeler:
    1 Yumurta,
    1 Çay Bardağı Süt
    2 kaşık yoğurt
    350 gr tereyağı
    1 tatlı kaşığı sirke
    1 tutam tuz
    250 gr nişasta
    500 gr şeker
    Yarım çay bardağı sıvı yağ
    Alabildiği kadar un
    50 gr şam fıstığı
    500 gr ceviz

    Yapılışı:

    Bütün malzemeler karıştırılıp, kulak memesi yumuşaklığında hamur yapılır. Küçük bezeler ayrılıp, mısır nişastası ve un karışımı ile yufkalar açılır. Yufkanın içerisine bolca ceviz serilip, oklavaya sarılarak burulup, tepsiye dizilir. Hamurun tamamı bu şekilde açılıp, tepsiye yerleştirilir. Bir gün bekletilip, 300 gram tereyağı ile 1 çay bardağı sıvı yağ eritilip sıcak sıcak burmaların üzerine gezdirilip fırına verilir. Fırından çıktıktan sonra daha önce hazırlanıp soğutulmuş şerbet burmaların üzerine dökülür. Üzerine şam fıstığı dökülerek servise sunulur.



    kaynak Gümüşhane valiliği web sayfası
     
    #1
Yükleniyor...