Günde 2 Karanfil Yerseniz Vücudunuzda Neler Olur?

  1. alpay29

    alpay29 Super Moderator

    Katılım:
    26 Ekim 2010
    Mesaj:
    26,452
    Beğeni:
    4,459
    Günde 2 Karanfil Yerseniz Vücudunuzda Neler Olur?

    Ana vatanı Endonezya olan ve yalnızca Doğu Afrika ile Güney Asya'nın belirli bölgelerinde yetişen Karanfil, dünyanın en popüler baharatlarından birisi. Peki günde iki karanfil yemek, vücudunuzda hangi etkilere neden oluyor?

    Vücudumuzu sağlıklı tutmak için doğada bulunan meyvelerin, sebzelerin ve bitkilerin yararlarını göz ardı etmek neredeyse imkansız.

    Hepimizin bildiği belli başlı doğal ilaçlar olsa da karanfilin vücudunuz için ne kadar yararlı olduğunu duymuş muydunuz?

    İşte günde sadece 2 karanfil yemenin faydaları.

    Bağışıklık sistemini güçlendirir:
    [​IMG]

    Karanfil, içerdiği C vitamini sayesinde, enfeksiyonlara karşı koymamızı sağlayan akyuvarlarınmiktarını artırdığı için bağışıklığımızı güçlendirmek adına tüketebileceğiniz en iyi doğal ilaçlardan biridir.

    Sindirime yardımcı olur:
    [​IMG]

    Karanfil, daha fazla sindirim enzimi salgılamaya yardımcı olduğu için sindirim sorunlarına karşı koymak adına bir ilaç gibi kullanılabilir. Ayrıca karanfil önemli bir lif kaynağı olduğu için sindirim sağlığına ve kabızlığı önlemeye yardımcı olur.

    Bunların yanı sıra bulantıları da azaltır. Karanfil ile sindirim sorunlarını en iyi şekilde çözmek için karanfili toz olarak ya da bal ile kavurarak tüketebilirsiniz.

    Diş ağrısına iyi gelir:
    [​IMG]

    Bu baharatın lokal anestetik özellikleri de bulunur. Dişiniz ağrıyorsa, ağrıyan dişin üzerine bir adet karanfil yerleştirmeniz, doktora gidene dek yeterli olacaktır.

    Daha sağlıklı bir karaciğer için vazgeçilmezdir:
    [​IMG]

    Karaciğerimiz vücudumuzu atıklardan temizlemek ve içtiğimiz ilaçları metabolizmamıza işlemekle görevlidir.

    Karanfil yağının içerdiği öjenol, karaciğer fonksiyonlarını iyileştirir.

    Vücuttaki ağrı ve yangıları azaltmaya yardımcı olur:
    [​IMG]

    Karanfil, ağrı kesici ve anti inflamatuar özelliklerini de öjenol sayesinde alır. Karanfili ağrı kesici olarak kullanıp bu özelliğinden faydalanabilirsiniz. Bunu yapmanın iki yöntemi mevcut: sindirerek ya da bölgesel olarak.

    Sindirmeyi tercih ederseniz karanfil tozu ve kaya tuzunu bir bardak sütle karıştırıp içerek baş ağrınızı geçirebilirsiniz. Bölgesel olarak uygulamak isterseniz karanfili Hindistan cevizi yağına batırıp rahatlamak için şakaklarınıza masaj yapabilirsiniz.

    Kemikleriniz ve eklemleriniz için sağlıklıdır:
    [​IMG]

    Karanfilde flavanoid, manganez ve öjenol gibi kemik ve eklem sağlığına faydalı belirli unsurlar vardır. Bu maddeler kemik yoğunluğunu artırır, kemik dokusu oluşumunda görev alır ve kemiklerimize sağlıklı mineraller taşınmasını sağlarlar.

    Antibakteriyel özellikleri vardır:
    [​IMG]

    Buenos Aires Üniversitesi'nde yürütülen bir araştırmada karanfiller Koli Basili ve stafilokok gibi ciddi bakterilere karşı test edildi. Araştırma karanfil yağının bu bakterileri ortadan kaldırmadaetkili olduğunu gösterdi. Hatta çay çiçeği yağı, karanfil ve fesleğen ile yapılan bitkisel bir gargara bile mevcut. Belçika'daki KU Leuven Üniversitesi'nin Periodonti Bölümü'ne göre bu doğal gargara sadece 21 gün kullanımdan sonra diş eti sağlığına katkı sağlıyor ve ağızdaki bakteri miktarını azaltıyor.

    Bolca antioksidan bulundurur:
    [​IMG]

    Karanfil, en etkili besinsel polifenol kaynağıdır. Polifenoller bitki yediğimizde sindirdiğimiz mikro besinlerdir. Polifenollerin kolesterolü ve tansiyonu düşürmek, atardamar işlevini ve esnekliğini iyileştirmek ve ömrü uzatmak gibi vücudumuza birçok faydası bulunur.

    Kan şekerini düzene sokmada faydalı olabilir:
    [​IMG]

    Karanfil, vücutta insülin görevi gördüğü için şeker hastalığı gibi kan şekeri problemleri yaşayan insanlar için harika bir doğal ilaçtır. Kanınızdaki fazladan şekeri hücrelerinize taşımaya yardımcı olarak dengeyi sağlar ve kan şekerinizi düzende tutar.

    Kanın pıhtılaşmasını yavaşlatır:
    [​IMG]

    Karanfilde bulunan öjenolün kanın pıhtılaşmasını yavaşlattığı bilinen bir gerçektir. Ancak kan sulandırıcı ilaçlarla kötü sonuç verebileceğini aklınızda bulundurun. Beslenmenize karanfil dahil etmeden önce doktorunuza danışmanız önemlidir.

    Not: Bu içerikte yer alan bilgiler tıbbi bir tavsiye niteliği taşımamaktadır.

    kaynak
     
    #1
  2. ihtiyar heyeti

    ihtiyar heyeti Cool Çırak

    Katılım:
    11 Mayıs 2018
    Mesaj:
    38
    Beğeni:
    12
    Teşekkürler faydalı ve önemli bilgi

    Bizde bilirdik sevgiliye karanfil almasını lakin aç'idik yedik karanfilin parasını
     
    • Beğen Beğen x 2
    #2
  3. mydos

    mydos Forum Ustası

    Katılım:
    11 Ekim 2008
    Mesaj:
    16,274
    Beğeni:
    3,471
    Benim uygulamamı aktarayım
    İshal olduğunuzda aç karına 5-6 karanfili
    Aç karına ağızda yarım saat emdikten sonra
    çiğneyerek kalanlarıda yemeli...
    yaram saat daha bekledikten sonra
    kahvaltı ederseniz ishal şıp diye kesilir B)
     
    • Bilgilendirici Bilgilendirici x 2
    #3
  4. justim123

    justim123 WarrioR

    Katılım:
    10 Mart 2005
    Mesaj:
    1,152
    Beğeni:
    122
    Yutacak mıyız direkt yoksa ağızda tutup mu
     
    #4
  5. Geronimo21

    Geronimo21 Daimi Üye

    Katılım:
    17 Haziran 2015
    Mesaj:
    405
    Beğeni:
    66
    Önce beklet sonra kalanı yut yumuşayınca
     
    #5
  6. numan1234

    numan1234 Forum Kalfası

    Katılım:
    2 Temmuz 2009
    Mesaj:
    974
    Beğeni:
    122
    Hey maşallah neler yapıyor
     
    #6
  7. femaletitan

    femaletitan Daimi Üye

    Katılım:
    5 Ağustos 2015
    Mesaj:
    372
    Beğeni:
    77
    Çok güzelmiş teşekkürler
     
    #7
Yükleniyor...