Gurme 'ToNiK 'in Yemek Tarifleri {#5}

  1. By ToNiK

    By ToNiK Misafir Üye

    Merhaba arkadaşlar, bugün bir rakı mezesi tarifi vereceğim.

    [​IMG]

    Kaparili meze ;

    2 orta boy lavaş
    150 gr yağlı beyaz peynir
    Yarım su bardağı kapari
    4~5 kurutulmuş domates
    3 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
    2 yemek kaşığı nar ekşisi

    Kaparili meze: Lavaşı küçük üçgen parçalar halinde kesin ve fırında hafifçe kurutun. Kurutulmuş domatesleri kıyın. Lavaşları bir servis tabağına gelişi güzel sıralayın. üzerine kıyılmış domates kurularını serpiştirin. İri parçalar halinde ufaladığınız beyaz peyniri domatesin üzerine yerleştirin. En üste kapari serpin. üzerine nar ekşisi ve sızma zeytinyağı gezdirip servis yapın.Kaparili meze artık hazır, afiyet olsun.

    Öncelikle tarif alıntı. Gelelim rakı ile nasıl durduğuna.

    Bilirsiniz lavaş ağırlıklı yemeklerin rakı ile nasıl durduğunu. Fazla baskın olan rakı tadını lavaş içine çeker hep bu yüzden daha az mide ağrıtır.
    Genelde her rakıyı sevmem. Tekirdağ Rakısı seviyorum ben daha çok yağ gibi gidiyor o kadar ağır bir kokusu da yok. Tabii ama rakının hası Yeni Rakı orası ayrı ;) .

    Zeytinyağı burada rakıyı içtikten sonra daha çok mideye inmesine ve boğazı daha az yakmasına yardımcı oluyor. Lavaşta bahsettiğim gibi rakının ağızdaki tadını alıyor.
    Kapari de bir meyve denilebilir. Genelde reçeli yapılır incire benzer. Rakının yanında hoş bir tat oluşturuyor. Genelde aktarlarda falan bulunur bundan.

    Denemenizde fayda var benim hoşuma gitti ama her damak tadına hitap etmeyebilir içindeki şekerli ve unlu tat :) .

    Keyifli forumlar..
     
    #1
Yükleniyor...