Haber Alarmı

ornitorenkk
Çırak
Arkadaşlar Hürriyet Haber Alarm'ını herkez bilir. Haberleri rss yöntemiyle anladığım kadarıyla çekiyor. Küçük resmini, başlık ve spot kısmını aldıktan sonra devam kısmıyla siteye yönlendiriyor. Aynı zamanda program altta hep çalışıyor. Haber eklendikçe alarm çalıyor ve araç çubuğunda küçük bir uyarı çıkıyor. Haber sitemize böyle birşey yapmak istiyorum. Bugün c++ üzerinden çalışmaya başladım öğrenmek adına. Arkadaşım visual c++ üzerinden kolayca yapabileceğimi söyledi.

Sizce hangi programlama diliyle yazsam kolay olur.
Rss üzerinden çekmesi mantıklı mı eğer öyle işliyorsa C++ ile rss kodlarını düzenleyip oluşturabileceğim bir kodlamada yardımcı olur musunuz.
Yada yol gösterir misiniz?

YazılımMimarı
Forum Ustası
Yapacağınız iş aslında bir push notification işi..

Bu iş nasıl yapılır ?

Push atabilmek için ya aracı bir servis kullanacaksınız. Google push servisi gibi yada kendiniz açık kaynaklı bir push projesini kullanacaksınız.

Verilerin rss'ten beslenmesi temiz bir yöntem, rss lerin alınıp veri tabanına kayıt olması, gönderilip gönderilmesiği kontrol edilmesi ve ona göre bir push notification'ın client(mobil uygulama)lara gönderilmesi..

RSS lerin okunma işlemi bir job ile yapmalısınız her 1 dk yada 5 dk yada 30 dk bu size kalmış.. çalıan bir job yazacaksınzı bu job rss kaynagındaki verileri okuyacak ve kayıt etmeden önce db'de daha once kayıt edilmiş boyle bir veri varmı yokmu kontrol etmeli, bunun için en iyi özellik rss'in url'ni unique yapıda tuttugunuz bir database yapısnı dzayn etmenizdir.

RSS ile ilgili bir site yaptıydım, nasıl pislik bir iş olduğu tecrübe ile sabittir. projem -> java4us.net canlı yayında demo rss feeder kayıtları ile devam ediyor.

Dil olarak tercihiniz c++ bu işler için fazla uğraştırıcı ve zaman kaybı olur. c#,java,python, php gibi diller ile rahatça bu sistemi kurabilirsiniz.