Hacettepe Üniversitesi

ALmiLa_
Banned

Hacettepe Üniversitesi 1967 yılında Ankara'da Devlet Üniversitesi olarak kurulmuştur. Türkiye'nin en nitelikli yükseköğretim kurumlarından biridir. Mevcut 6 Yerleşkesi bulunmaktadır. Bunlar:

Üniversite Fakülte, Enstitü ve Yüksekokulları

Sıhhiye,
Beytepe,
Beşevler,
Keçiören,
Polatlı Yerleşkeleri.
Bala Kemal Şahin Yerleşkesi
Ana Yerleşke Ankara şehir merkezinde bulunan Sıhhiye Yerleşkesi 210.238 m²'lik, Beytepe Yerleşkesi 5.877.628 m²’lik alan üzerinde kurulmuştur.

Hacettepe Tıp Fakültesi'nin başlangıcı sayılan Çocuk Sağlığı Kürsüsü 2 Şubat 1954 tarihinde Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi'ne bağlı olarak kurulmuştur.

Hacettepe Üniversitesi, Çocuk Sağlığı Enstitüsü ve Hastanesi olarak 1957 yılında Hacettepe'de çalışmaya başlamış ve 1958 yılında da eğitim, öğretim, araştırma çalışmalarına ve kamu hizmetine geçmiştir. 1961 yılında Hacettepe'de Hemşirelik, Tıbbi Teknoloji, Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon alanlarında eğitim yapan Sağlık Bilimleri Yüksekokulu; 1962'de Ev Ekonomisi Yüksekokulu açılmıştır. 1963 yılında ise Hacettepe Sağlık Bilimleri Yüksekokulu, Tıp ve Sağlık Bilimleri Fakültesi haline getirilerek Temel Bilimler, Hemşirelik, Fizyoterapi-Rehabilitasyon, Tıbbi Teknoloji Yüksekokulları ile Ev Ekonomisi Yüksekokulu bu Fakülteye bağlı olarak yeniden örgütlenmiş ve ayrıca yine Tıp ve Sağlık Bilimleri Fakültesi'ne bağlı Diş Hekimliği Yüksekokulu kurulmuştur. 1965 yılında Hacettepe Üniversitesi eğitim kurumlarının koordinasyonunu sağlamak amacıyla Hacettepe Bilim Merkezi ve 1966'da Hacettepe Tıp Merkezi kurulmuş, aynı yıl Hacettepe Tıp Merkezi Hastanesi de hizmete girmiştir. Bu şekilde örgütlenen ve gelişen çekirdek kuruluşlar, 8 Temmuz 1967 tarih ve 892 sayılı kanunla Hacettepe Üniversitesi haline getirilmiş ve Tıp, Sağlık Bilimleri, Fen ve Sosyal Bilimler Fakülteleri ile eğitime başlamıştır. 1969 yılında yüksekokul olarak kurulan Eczacılık ve Diş Hekimliği 1971 yılında fakülte haline getirilmişlerdir. Daha sonraki yıllarda kurulan yeni bölümler ve fakültelerle büyüyen Hacettepe Üniversitesi, ikinci Kampüsünü Ankara'ya 17 km uzaklıkta Beytepe Mevkiinde 1500 hektarlık alanda kurmuştur.

1982 yılında 2547 Sayılı Yükseköğretim Kanunu'nun yürürlüğe girmesi sonucu Hacettepe Üniversitesi bugün 10 Fakülte, 13 Yüksekokul, 1 Konservatuvar, 13 Enstitü, 34 adet Araştırma ve Uygulama Merkezi ile eğitimini sürdürmektedir.Öğrenci tabanlı eğitimi esas almış olan Hacettepe Üniversitesi Türkiye'deki en etkin Öğrenci Temsilciler Konseyi'ne(ÖTK) sahiptir

Fakülteler
Diş Hekimliği Fakültesi
Eczacılık Fakültesi
Edebiyat Fakültesi
Eğitim Fakültesi
Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi Bölümü
Eğitim Bilimleri Bölümü
Eğitimde Ölçme ve Değerlendirme Anabilim Dalı
Eğitim Programları ve Öğretim Anabilim Dalı
Eğitim Yönetimi, Teftişi, Planlaması ve Ekonomisi Anabilim Dalı
Psikolojik Danışma ve Rehberlik Anabilim Dalı
İlköğretim Bölümü
Fen Bilgisi Eğitimi Anabilim Dalı
İlköğretim Matematik Eğitimi Anabilim Dalı
Okul Öncesi Eğitimi Anabilim Dalı
Sınıf Öğretmenliği Anabilim Dalı
Ortaöğretim Fen ve Matematik Alanlar Eğitimi Bölümü
Biyoloji Eğitimi Anabilim Dalı
Fizik Eğitimi Anabilim Dalı
Kimya Eğitimi Anabilim Dalı
Matematik Eğitimi Anabilim Dalı
Yabancı Diller Eğitimi Bölümü
Alman Dili Eğitimi Anabilim Dalı
Fransız Dili Eğitimi Anabilim Dalı
İngiliz Dili Eğitimi Anabilim Dalı
Fen Fakültesi
Güzel Sanatlar Fakültesi
İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi
İletişim Fakültesi
Mühendislik Fakültesi
Tıp Fakültesi
Kastamonu Tıp Fakültesi[1]
Sağlık Bilimleri Fakültesi
Yüksek Okullar
Ev Ekonomisi Y.O.
Mesleki Teknoloji Y.O.
Sağlık Teknolojisi Y.O.
Spor Bilimleri ve Teknolojisi Y.O.
Yabancı Diller Y.O.
Enstitüler
Atatürk İlkeleri ve İnk. Tarihi Enstitüsü
Bilişim Enstitüsü
Çocuk Sağlığı Enstitüsü
Fen Bilimleri Enstitüsü
Güzel Sanatlar Enstitüsü
Halk Sağlığı Enstitüsü
Nörolojik Bölümler ve Psikiyatri Enstitüsü
Nüfus Etüdleri Enstitüsü
Nükleer Bilimler Enstitüsü
Onkoloji Enstitüsü
Sağlık Bilimleri Enstitüsü
Sosyal Bilimler Enstitüsü
Türkiye Araştırmaları Enstitüsü
Meslek Yüksekokulları
Bala M.Y.O.
Hacettepe M.Y.O.
Polatlı Teknik Bilimler M.Y.O.
Polatlı Sağlık Hizmetleri M.Y.O.
Sağlık Hizmetleri M.Y.O.
Sosyal Bilimler M.Y.O.
Konservatuvar

Araştırma ve Uygulama Merkezleri [değiştir]Aile Hizmetleri ve Uygulama ve Araştırma Merkezi
Aile Planlaması ve İnfertilite Uyg.ve Arş. Merk.
Aktüerya Bilimleri Uyg. Arş. ve Eğitim Merkezi (HÜAK)
Arı ve Arı Ürünleri Uyg. ve Arş. Merkezi (HARÜM)
Çevre Eğitimi, Kuş Araştırma ve Halkalama Merkezi(ÇEKAM)
Çevre Uygulama ve Araştırma Merkezi
Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uyg.ve Arş. Merk.
Türkiye Doping Kontrol Merkezi
Etik Kurullar
Farmasötik ve Biyofarmasötik Bil. Tek. U.A. Merkezi (FATUM)
Finansal Araştırmalar Merkezi (HÜFAM)
Gençlik Araştırmaları ve Uygulama Merkezi
Geriatrik Bilimler Uygulama ve Araştırma Merkezi (HÜGEBAM)
HIV-AIDS Tedavi ve Araştırma Merkezi (HATAM)
Hastaneler Uygulama ve Araştırma Merkezi
Hidropolitik ve Stratejik Arş. ve Uyg. Merkezi
İngiliz Edebiyatı ve Kültürü Uygulama ve Araştırma Merkezi
İnsan Hakları ve Felsefesi Uyg. ve Arş. Merk.
İşletmecilik Meslek Etiği Uyg. ve Arş. Merkezi
Kadın Sorunları Araştırma ve Uygulama Merkezi (HUKSAM)
Medisinal Kimya Arş. Geliştirme ve Uyg. Merk. (MAGUM)
Nörolojik ve Psikiyatri Uyg.ve Arş. Merk.
Sporcu Sağlığı Perf. Değ. Uyg. ve Arş. Merk.
Tıbbi Genetik Uygulama ve Araştırma Merkezi
Tüketici-Pazar-Araştırma-Danışma-Test ve Eğitim Merk. (TÜPADEM)
Türk Müziği Araştırma ve Uygulama Merkezi
Uluslararası Karst Su Kaynakları Uyg. ve Arş. Merk. (UKAM)
Yeni ve Temiz Enerji Uygulama ve Araştırma Merkezi (YETAM)
Yer Bilimleri Uygulama ve Araştırma Merkezi

Bilgisayar ve Araştırma Laboratuvarları [değiştir]Amorf Yarıiletkenler Araştırma Laboratuvarı (AYYL)
Bilişsel-Psikofizyoloji Laboratuvarı (Psikoloji Bölümü)
Bilişsel Psikoloji uyguaa Labaratuvarı (Psikoloji Bölümü)
Edebiyat Fakültesi Bilgisayar Laboratuvarı
Gelişim-Gözlem Labaratuvarı (Psikoloji Bölümü)
ICP-MS Laboratuvarı
İleri Malzeme Araştırma Laboratuvarı (IMAL)
Psikoterapi Araştırma Labaratuvarı (Psikoloji Bölümü)
Su Kimyası Laboratuvarı

Chocolate8
Banned
Seni bayagi calisiyor goruyorum:) Wardom senin hayatini gelecegini kurtarir belki bekle:p
:p yok be valla calısıyorum bakma sen ..wardoma giriyorum ama dersde calısıyorum ..zaten senye beni göremessin buralarda o yüzden keyfini cıkarıyorum simdiden:Dbugün deneme olduk misal 80 net im var ama hedefimbu değil:(küçüklüğümden beri ankarada okumak istiyorum ..:rolleyes:

ALmiLa_
Banned
benimde tek hedefim burasıydı:)

ama ben nete girmeyi bırak kendi odamdan diger odaya bile girmezdim:p

ALmiLa_
Banned
lise 2 de calışmaya başlamıştım ben

benim farklı olarak akrabaların dersanesi vardı orayada gittim lise boyunca:D.

carlito08
En Agresif Üye
Ankarada üniversite okumak başkadır :D:D :cool:
Dışarıdan geldiysen, öyledir tabii...
Ama hayatın boyunca Ankara'da yaşadıysan, asla kalmak istemezsin önünde hazır kaçma fırsatı varken.:D

Ben kaçacak delik aradım, en sonunda İzmir Yaşar'ı buldum, evimin 200m. ilerisinde Atılım varken bir de... :D

Edit: Hacettepe fizik'te,tıpta ve jeolojide arkadaşlarım var ; kardeşimin ilkokulu da beytepe kampüsünün içinde , çok güzel bir okul valla... Bilkent'e de yakın :D
Gezmeyi-tozmayı seven, dersleri iyi ve parası bol olan öğrenciler için harika bir üniversite. Tavsiye ederim ;)

- Yönetici düzenlemesi: :
iynx.Forever
En Agresif Üye
:p yok be valla calısıyorum bakma sen ..wardoma giriyorum ama dersde calısıyorum ..zaten senye beni göremessin buralarda o yüzden keyfini cıkarıyorum simdiden:Dbugün deneme olduk misal 80 net im var ama hedefimbu değil:(küçüklüğümden beri ankarada okumak istiyorum ..:rolleyes:
nee?? 80 net mi?? sen gir daha wardom a.. bak ben 0 çalışmayla 100 lere çıkıyorum.. çalış.. yat kalk sürün! :D

RapCrown
Forum Ustası
Dışarıdan geldiysen, öyledir tabii...
Ama hayatın boyunca Ankara'da yaşadıysan, asla kalmak istemezsin önünde hazır kaçma fırsatı varken.:D

Ben kaçacak delik aradım, en sonunda İzmir Yaşar'ı buldum, evimin 200m. ilerisinde Atılım varken bir de... :D

Edit: Hacettepe fizik'te,tıpta ve jeolojide arkadaşlarım var ; kardeşimin ilkokulu da beytepe kampüsünün içinde , çok güzel bir okul valla... Bilkent'e de yakın :D
Gezmeyi-tozmayı seven, dersleri iyi ve parası bol olan öğrenciler için harika bir üniversite. Tavsiye ederim ;)
haklısın hacı , bizim koca bölümde 2 tane ankaralı var mesela onlarda babaocagından ayrılamadıkları için baska yere gidememişler yoksa biz de durmazdık diyolar :D

beytepe hakkaten hoş bi yer benim iki ev arkadaşım da beytepede okuyor , arada gidiyoruz bizde :D şenlikler iyidi geçen seneki :D

maekşi
Forum Ustası
ilk tercihlerimde hacettepe vardı.. çıkmadı çıka çıka 19. tercihim olan zkü çıktı ... e bunada şükür :))

Atlaas
Daimi Üye
Daha Lise 1 deyim ama hedefim kesin. Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi, evde matematik testleri çözüyorum. Seneye ciddi ciddi başlayacağım çalışmaya.İlerideki hedefimse Plastik Cerrahı olmak. Zor bir yolculuk olacak ama başaracağım!