Hadi Notebook Sökelim Bölüm 2 Fan Sökümü ve Temizliği

Makaveli
Forum Ustası
Hadi Notebook Sökelim Bölüm 2 : Fan Sökümü ve Temizliği

PM'lere gelen çok sık sorularla devam ediyorum arkadaşlar, hepinizin derdi Laptop Fan'ının pislenmesi ve fazla ısınmasıdır. Fan'ınız ısındığında Laptop'unuzun performansını çok etkiler hatta belli bir süre sonra kendi kendi kapanmasına neden olur.

Halı veya yatakta Laptop'unuzu kullanıyorsanız veya tozlu bir ortamda ise mutlaka fan temizlenmelidir.

Şimdi size bu adım adım fan sökümü ve temizliğini neler kullanacağımızı göstereceğim.

Daha iyi anlamanız için 2 makine üzerinde 2 mesaj olarak hazırladım.

Neler Gerekli ;

1-) Laptop'u açmak için ince yıldız tornavida ve düz uçlu tornavida . (15 TL Seti)
2-) Philips Kontak Sprey. (15 TL)
3-) Diş Fırçası. (2 TL)

Resimlerdeki Laptop : Toshiba Satellite Pro M10 ve Toshiba A65

Toshiba Satellite Pro M10 İle başlayalım.

Önce tüz uçlu tornavida ile Laptop'ün Panelini hafif bastırarak çıkarıyoruz.

Panel çıkınca Klavye'yi görüyorsunuz işaretli alanlardaki vidaları sökünce klavye bağlantı kalbosuna ulaşacaksınız çıkarması çok kolaydır.

Koruma plastiğini görüyorsunuz ayrıca sağ - sol menteşe kısımlarındaki vidalarıda sökerseniz panel kalkacaktır.

Az önceki vida sökümünden sonra alt panel otomatik olarak çıkacaktır. İş o panelin çıkması iler bitiyor.

Kasa komple çıkmıştır bundan sonrası sadece kapağı sakin ve yavaşça kaldırmak ardından son resimdeki gibi fanı görebilirsiniz.

Fan'ı görüyorsunuz vidalarını ve kablosunu sökerseniz temizlik işlemine başlayabiliriz.

Temizlik ; Fan sökümünü gördüğünüz gibi bitirdik. Fan'ı elinize aldıktan sonra hafifçe kontak Sprey'le ortasına doğru sıkın bu fan'ın pervanesinin daha iyi dönmesini sağlayacaktır, diş fırçası ilede pervanenın kulakçıklarını temizliyeceksiniz. Mümkünse diş fırçasınada bol bol Sprey'den sıkın ve kulakçıkları güzel güzel temizleyin.

Makaveli
Forum Ustası
Toshiba A65 sökümünü kısa süre içinde ekleyeceğim onunla ilgili çalışıyorum hala. ;)

lockman
Forum Kalfası
bende de MSI v600 laptop var. fanını temizledim. birde işlemcisine macun koyduk. ancak sorun şu ki orjinal halinde, macun yoktu. yerinde süngerimsi birşey vardı. acaba macun etki edermi? ( süngerimsi dokuyla işlemci arasına macunu koyduk süngeri sökmedik)

o süngerimsi doku acaba macun işlevimi görüyordu? macun sürmemelimiydik?

Makaveli
Forum Ustası
casper beklıyoruz usta teşekkurler
Casper'ın neyini bekliyorsun ?. Anlatımlarda kullandığım Laptop'lar marka model fark etmeden hep makinenin yapısına uyuyor. Yani her makinenin yapısı aynı ;)

Laptop alacağım.

Bu bilgiler çok işime yarayacaktır.

Çok teşekkürler. :)
Eywallah. :rolleyes:

ben arkadan açıp temizliyorum sanırım sıkıntı olmaz ilerde
Bir şey olmaz yaptığın sağlıklı bir işlem. :)

Seraglio
Forum Ustası
Ya herşeyi anladımda bende Toshiba Qosmio serisinden X300 modeli var bunun ilk açılan vidaları sökmek için açılan kapakçığı nerde ve nasıl açılır acaba ?

wrca
Forum Kalfası
Abi herşey çok güzel.
Sen bu işten para kazanıyorsun.Ama senin amacın bilgileri herkesle paylaşmak,bence çok güzel birşeyleri başkalarıyla paylaşmak.
Diğer servisler böyle değil,amaçları sadece para kazanmak milleti dolandırmak.
Ben sizlerden çok fazla şeyler öğrendim.
TEŞEKKÜRLER....

\Emix
Forum Ustası
bende de MSI v600 laptop var. fanını temizledim. birde işlemcisine macun koyduk. ancak sorun şu ki orjinal halinde, macun yoktu. yerinde süngerimsi birşey vardı. acaba macun etki edermi? ( süngerimsi dokuyla işlemci arasına macunu koyduk süngeri sökmedik)

o süngerimsi doku acaba macun işlevimi görüyordu? macun sürmemelimiydik?
o süngerimsi dokuya termal pad denilir ben termal pad'in üzerine macun sürmekten yana değilim o pad'i söküp kaliteli bir ürünün macununu kullanın sürme kartı çıkar macunların içinde o kartla'da ince bir şekilde sürüp kapatıp kullanın :)

eline sağlık tarkan abi mükmmel bir döküman olmuş :) ben genellikle altta açıyorum daha basit oluyor ama geçen gün elime hp pavilion laptop geldi mecburi senin anlattığın gibi sökmek zorunda kaldım bildikten sonra uğraştırmıyorda genellikle alt taraf daha bi basit oluyor :)

wardomhcxx
Forum Kalfası
Eyvallah hocam klavyene sağlık sağlam bilgilendirici ve güzel bir anlatım olmuş teşekkürler saygılarımla :)