Hadi Notebook Sökelim Bölüm 3 Klavye Sökümü - Klavye Arızası Nasıl Olur Resimli

Makaveli
Forum Ustası
Eğer klavyenizin üstüne sıvı dökmediyseni ve olduk yerde klavyeniz çalışmıyorsa ;

1-) Ribon kablo zarar görmüş olabilir
2-) Yuvası kırılmış olabilir.

Aşağıdaki resimlerde Ribon kablo ve Klavye Yuvasını göreceksiniz.

Öncelikla klavye çıkarmak için kullanacağız ve çalışmasını sağlayan yuvaya bir bakalım.

Resimde belirttiğim gibi işaretli yerdeki kulakçıkları kaldırırsanız klavyeyi sökebilirsiniz, ama o kulakçıklar kırılmış ise klavyenin ribon kablosu oraya tam oturmayacağı için çalışmaya bilir ve o kulakçık kırık isede o kırık parçanın tamiri olamaz ama biz oraya o kulakçık olmadan nasıl o kabloyu tutturacağımızı resimle olarak uygulayacağız.

Aşağıda hazırladığım resimde kırık ve sağlamını yanyana koydum ve işaretledim.

Kırık ve sağlam kulakçıklar

Kırılan kulakçık parçası veya işlevinide yitirmiş diyebiliriz.

Peki kulakçık kırık ve parçayı oturtamıyoruz o parçanın bulunma olasılığıda yok ne yapacağız?.

İnce Şeffaf beyaz Plastik beyaz bant ile yuvaya güzel bir uygulama yapacağız bu bant'ı daha çok nargileciler kullanır. :)

İşte kullanacağımız bant.

Bant ile yapıcak pratik ve basit işlem. :)

Not : Burada özellikle şeffaf ve yumuşak bant kullanmamızın sebebi sıcaklık ve ısı durumuna göre diğer bantların uygun olmaması normal bantlar bir süre sonra sertleşip kırılıyor en fazla 1 hafta gidiyor ve ayrıca eridiğinde perçinlenme oluyor ve anakarta zarar veriyor mutlaka benim kullandığım banttan kullanmanız lazım kısacası. :)

Furkan PARLAK
Banned
Bu tip şeyleri öğrenmek bitek klavyenin kulakçığının kırıldığı zaman değil başka şeylerdede işe yarıyo. Ellerine sağlık tarki abi çok güzel bi konu olmuş yeniden.

Makaveli
Forum Ustası
Bu tip şeyleri öğrenmek bitek klavyenin kulakçığının kırıldığı zaman değil başka şeylerdede işe yarıyo. Ellerine sağlık tarki abi çok güzel bi konu olmuş yeniden.

Evet kesinlikle haklısın açıkcası yazının kaynağını çözmüşsün bu yöntem yani bantlama bir çok yerde kullanılabilir.

NoPainNoGain
Forum Ustası
Üstad harika anlatım yapıyosun eline sağlık :)

Laptopum yok ama sırf anlattıklarını uygulamak için laptop alasım geliyor :D

Makaveli
Forum Ustası
Üstad harika anlatım yapıyosun eline sağlık :)

Laptopum yok ama sırf anlattıklarını uygulamak için laptop alasım geliyor :D
banada aynısı olmuştu kabloları tek tek lehimlemiştim
çok yararlı bir paylaşım olmuş
Düşünceleriniz için teşekkürler. :D

Abi sen teknik servisi kapatıp bi yer devralmıştın bildiğim kadarı ile :) Hala devam ediyo musun
Servisi devredicektimde olmadı bir kadiköyde birde bağlarbaşında vardı bağlarbaşındakini kapadım kadiköydekinide malzemelerini sattım dukkan boş ofis şekli takılıyorum ara ara ama şuan internet kafe devraldım arkadaşımla.

Uzun zamandır Laptop servisliği yaptım sıkıldım ufak bir ara verdim diyelim. :)

Furkan PARLAK
Banned
Düşünceleriniz için teşekkürler. :D

Servisi devredicektimde olmadı bir kadiköyde birde bağlarbaşında vardı bağlarbaşındakini kapadım kadiköydekinide malzemelerini sattım dukkan boş ofis şekli takılıyorum ara ara ama şuan internet kafe devraldım arkadaşımla.

Uzun zamandır Laptop servisliği yaptım sıkıldım ufak bir ara verdim diyelim. :)
Hayırlısı olsun abi. Bende ufak bi yer açtım zaten biliyosun. Bi ara beklerim kolamı içmeye. :)