Hangi Linux Dağıtımı

uygarozdemir
Forum Ustası
Google da biçok bu tarz konu var fakat hepside karışık geldi bana.. Wardom linux kullanıcılarının tavsiyelerini almak istiyorum..

Xp ye alışmış, bilgisayarı daha çok internette sörf için kullanan birinin hangi dağıtımı kurması daha yararlı olur ?

Bilgisayar özelliklerim ile ilgili birkaçta resim koyuyorum, driver sorunu çekermiyim öğrenebilmek için.. Yardımlarınız için teşekkürler şimdiden..

\Emix
Forum Ustası
dostum bu donanımla istediğin linux dağıtımını kurabilirsin ve tam verim alabilirsin.

eğer yeni başlayacaksan.

Ubuntu
Pardus

vs gibi dağıtımları öneririm.

benim favorim Ubuntu ;)

not: Ubuntu Kuracaksan 8600GT'ini standartta tanımayacaktır.

Kısıtlanmış Sürücü bölümünden. baktığında Ekran Kartının Driverînı göreceksin.

sakın oradan yükleme. Nvidia'nın kendi sitesinden indir onu kur

Bendede aynı karttan var ;=)

Driver olarak sorun olmayacaktır :)

- Yönetici düzenlemesi: :
misafir910
Forum Kalfası
PArdus kesinlike en kolay ve bence en sorunsuz olanı.Sorun yaşarsan forumuda var yardımcı oluyorlar.

uygarozdemir
Forum Ustası
Ubuntu nun sitesinde gördüğüm kadarı ile 64 bit desteği var , pardusun var mı peki ? Otomatik güncellemeleri var mı linux un ?

magnox
Cool Üye
pardus'dan kesinlikle uzak durun, gereksiz, saçma bir dağıtım.
Ben debian veya ubuntu tavsiye ediyorum. İkisinin arasında fark ubuntu'nun debian'a ait olan beta paketleride kullanıyor olması, (yoksa aslında oda debian) ubuntu'nun donanım desteği yerinde son kullanıcı için ideal.

misafir910
Forum Kalfası
Bildiğim kadarı ile 32 bitlik bir yazılımı anca wine ile açarsın fakat Pardusun 64 bit versiyonu yok.Ubuntunda 64 bitte donanım sorunu yaşadığını biliyorum hatta hatırladığım kadarı ilede kendi forumunda 64 bit kurmayın diye konu başlığı vardı sorunyaşayanlarda çoktu ama bir dene

Magnox Okadarda yabana atma yaws yeni kullanıcı için bence en idali Pardus.

gencbas
Forum Kalfası
Arkadaşım açıkcası Linux Distro seçimi genellikle kişiseldir.Aslında tavsiye ile seçilecek birşey değildir. Dağıtımları deneye deneye bir birikim elde edio öyle kullanmak istediğin dağıtımı belirlemelisin. Ben sana tavsiyede değil olasılıkları söylemek istiyorum. Ben senin yerinde olsam Pardus ile başlamam. Neden dersen gerçek Linux dünyasını tatman için çok basit bir seçenek olur. Evrensel büyük bir distro ile başlanmalı bence. Buda Debian, Ubuntu, Fedora , Mandriva demektir. Linux Bildiğimiz futbol taraftarlığı gibidir. Ben uygulama geliştirirken ve kullanırken gerek kütüphane genişliği ve depo doluluğu , Gnome kullanması gibi nedenlerden dolayı Debian tercih ediyorum. Ama Fedoradanda vazgeçemiyorum. Linux'ta biraz cebelleşerek , debelenerek tecrübe edilinir öğrenilir. Pardus kullanımı çok kıolay. Ve seni az çok forumdan tanıdığım için araştırmaya meraklı olduğunu düşünüyorum O yüzden karar senin :)

uygarozdemir
Forum Ustası
Ubuntuyu indiriyorum arkadaşlar.. Onunla başlıyalım bakalım..

64 bit olanını çekiyorum, programlarda sorun yaşar mıyım, var mı bilginiz ?

uygarozdemir
Forum Ustası
64 ten vazgeçtim driver sorunu yüzünden, 32 yi çekiyorum baştan.. Yardım eden herkese teşekkürler.. Yine aklınıza bişey gelirse eklerseniz sevinirim buraya...

\Emix
Forum Ustası
64 ten vazgeçtim driver sorunu yüzünden, 32 yi çekiyorum baştan.. Yardım eden herkese teşekkürler.. Yine aklınıza bişey gelirse eklerseniz sevinirim buraya...

64 kullandım hiç bir driver sorunu yaşamadım. boşuna vazgeçmişsin.

senin donanım çok yakın sistemlerde denedim sorun yok

windows'daki gibi 3 gb'^tan yukarsını görmez 32

ÑïghtMâ®ξ
Forum Kalfası
uygarozdemir sana tavsiyem ubuntu. pardusu dene fakat uyduruk kaydırık bişey(bence) 64 bit taraftarı değilim.32 bit kullanabilirsin.Son olarak inşallah iyi bir penguen olursun :)

uygarozdemir
Forum Ustası
'grub-install (hd0)' komutu başarısız Buı ölümcül bir hata

diye bir hata alıyorum arkdaşlar ubuntu kurulumunda.. Nedendir acaba ?

magnox
Cool Üye
Hm kötü:( mbr doğru yazılmamış.
Ubuntu cdsi ile sisteminizi boot edip, terminal ekrana düşün.

PHP:
sudo grup
grup > içindeyken
PHP:
find /boot/grup/stage1
Bu size stage1'in nerede konumlandığını göstericek mesela (hd0,2) gibi "ben örnek olarak yine hd0,2 kullanıyorum siz kendi dönüş değerinizi kullanmalısınız"

grup >
PHP:
root(hd0,2)
grup >
PHP:
setup(hd0)
grup >
PHP:
quit
sistemi yeniden başlatın, düzelmesi gerekir.