Hangi Linux Dağıtımı

\Emix
Forum Ustası
white_flag işin zor.Ben ubuntu kurarken bir mouse hatası sebebiyle bütün hd uçmuştu.uygar hocam yarafından verilen bir yazılım var windows için fakat işe yarayacağını sanmıyorum:(
:(:(:(

EasyReovery'yi indiriyorum deneyenler olumlu sonuçlar almışlar deneyeceğim inş işe yarar. :(

sağolasın

uygarozdemir
Forum Ustası
uygar abi kurdum pardusu çok güzel ekran kartını birazdan ayarlıycam ancak

bende 2 tane hdd var.

1- 320 GB 2Ye bölünük birinde windows diğerine pardus
2 80 GB Yedek depo olarak kullanıyordum :S

ağlamak istiyorum :( :(:(

pardus kafasına göre bütün bilgilerimin olduğu hdd'imi format'ladı hafayı yemek üzereyim. hiç birininde yedeği yok

bana veri kurtarma yazılımı önerebilirmisin :( :( İster Linux yazılımı olsun ister machintosh olsun istersede windows olsun o bilgileri geri alabilmek için her türlü sistemi kurmaya razıyım : :) :(:(:(:(
white_flag işin zor.Ben ubuntu kurarken bir mouse hatası sebebiyle bütün hd uçmuştu.uygar hocam yarafından verilen bir yazılım var windows için fakat işe yarayacağını sanmıyorum:(
:(:(:(

EasyReovery'yi indiriyorum deneyenler olumlu sonuçlar almışlar deneyeceğim inş işe yarar. :(

sağolasın
Valla çok üzüldüm ya, pardus resmi sitesinde hdd nası bölümleniceğini gösteriyordu, ona bakarark biraz daha dikkatli yapsaydın keşke.. Sanırım sen o ekrandaki ilk seçeneği seçtin, öyle olunca kafasına göre bölümledi..

Windows kurarak aşağıdaki verdiğim program ile giden verilerinin bir kısmını geri getirebilirsin.. Denemeye değier..

Kod:
http://www.wardom.org/showthread.php?t=223779&highlight=recover+files

parabola
Çırak
ubuntu pardus gibi dağıtımlarda harddisk uçurmak imkansıza yakın, çünkü bu dağıtımların installer ları bildiğin windows yani hatta daha bie kolay.

başlangıç düzeyi ubuntu yada pardus tavsiye ederim ubuntu ileri düzey kullanım içinde iyi fakat paket depoları yeterince güncel ve bug fix de çok iyi değiller. pardusun ise güncellik ve paket bolluğu bakımdan henüz iice oturmamış bir dağıtım.

ieri seviyede ise archlinux, gentoo önerebilirim. bunlar base kurulum sonrası daha özelleştirilebilir dağıtımlar acayip bol paket depoları yeterince günceller. şuanda iki dağıtım yülü arch ve ubuntu eclipse ubuntuda 4.2 iken arch da 4.4 son version.

_BaCKDOoR_
Elit Üye
Mandriva donanım açısından seni asla yolda bırakmaz ve yeni başlıyanlar için bence birebir drak sayesinde kontrol panelinden istediğin birçokşeyi rahatlıkla değiştirebilirsin tr dil desteği dvd de tamamen türkce linuxda zaten tüm diller var dağıtımla alakalı olan sadece cdde gelip gelmediği neticede gnome ve kde dir zaten türkceleşen ben sana mandriva denemeni öneririm en azından başlangıç için linuxdan beklediklerini alırsın =)Bu arada kde değil gnome sürümünü çekersen daha iyi olur dvd çekersen zaten hepsi mevcut içerisinde kde 4 oturmadı daha 4.1 de tüm dağıtımlarda mevcut değil gnome en stabili herzaman için bnm tavsiyelerim bunlar =)

uygarozdemir
Forum Ustası
Mandriva donanım açısından seni asla yolda bırakmaz ve yeni başlıyanlar için bence birebir drak sayesinde kontrol panelinden istediğin birçokşeyi rahatlıkla değiştirebilirsin tr dil desteği dvd de tamamen türkce linuxda zaten tüm diller var dağıtımla alakalı olan sadece cdde gelip gelmediği neticede gnome ve kde dir zaten türkceleşen ben sana mandriva denemeni öneririm en azından başlangıç için linuxdan beklediklerini alırsın =)Bu arada kde değil gnome sürümünü çekersen daha iyi olur dvd çekersen zaten hepsi mevcut içerisinde kde 4 oturmadı daha 4.1 de tüm dağıtımlarda mevcut değil gnome en stabili herzaman için bnm tavsiyelerim bunlar =)
Mandriva yıda deniyicem madem, zaten denemediğim sürümü kalmıycak bu gidişle..

Yalnız ben linux u tuttum arkadaşlar, yani bilgisayardan az çok anlayan herkesin hdd in bir kısmınada linux kurması lazım derim...

mbk.
Forum Kalfası
mandrake, pardus , ubuntu , mandriva dağıtımlarını denedim mandriva hoşuma gitti. sorunda yaşamadım . compiz ile muhteşem oluyo zaten :)

mandrake ve pardus kurarken yaptığım kötü bir hata vardı. kullanıcı adı ve şifre yazarken soyadımı yazmam ve içerisinde türkçe karakter olmasıydı. hem hata verdi hemde ilerledi :)
sonra giriş yapamadım baştan kurmak zorunda kaldım ikisinde de...

birdaha linux kurarken türkçe karakter kullanmamaya dikkat ediyorum :D

- Yönetici düzenlemesi: :
uygarozdemir
Forum Ustası
mandrake, pardus , ubuntu , mandriva dağıtımlarını denedim mandriva hoşuma gitti. sorunda yaşamadım . compiz ile muhteşem oluyo zaten :)

mandrake ve pardus kurarken yaptığım kötü bir hata vardı. kullanıcı adı ve şifre yazarken soyadımı yazmam ve içerisinde türkçe karakter olmasıydı. hem hata verdi hemde ilerledi :)
sonra giriş yapamadım baştan kurmak zorunda kaldım ikisinde de...

birdaha linux kurarken türkçe karakter kullanmamaya dikkat ediyorum :D
Görsel açıdan en iyi dağıtım hangisi peki, bilgin var mı ?

\Emix
Forum Ustası
Görsel açıdan en iyi dağıtım hangisi peki, bilgin var mı ?
Ubuntunun Modifiye Edilmiş Sürümleri Var Gerçekten Harikalar

şu anda Ubuntu Satanic Edition indiriyorum siyahlar vs kırmızılarla dolu :)

inş adam akıllı kullanırım 8 Serisi Kartlar vs hiç kullanılmıyor valla linux'da 8400GS bile aynı performansı veriyordu 600GT ile aynı gibi :S

FataL.Error
Forum Kalfası
allah kolaylık versin ama bence en iyisidir kubuntu veya ubuntu

en iyi sürümdür birçok kişice ve bence............

mahoni38
Hızlı Çırak
32 bit kullanacagım kafamda agrısın cok istemiyorum diyorsan pardus derim neden ? ağrısa bile tr kaynak bol ki benim gordugum kadari ile gerek yazılım gerekse gorsellik acısından pardus cok iyi

driverlar programlar tek tık ile pisi yardımı ile kurulaibliyor..
linuxların hemen hemen hepsi aynı zten farkı yaratan pisi,yalı,kaptan gibi yazılmıs ek yazılımlar. linuxu hep sevmişimdir ama işim hep windowsla.. tabi mono projesi belki bunu degisterebilir neyse.

64 bit içinde
debian ya da
suse tavsiye ederim hoş hangisini kurarsan kur cokta dediğim gibi sadece kılıf farklı

"görsellik için ubuntuyu öneririm efekleri gerçekten kullanımını zevkli hale getiriyor"

ubuntudaki gorsellik ubuntuya özel değil ki "compiz fusion" hangisine kurarsan sorunsuz calısır.. ubuntuya ben isinamadım.. anlamı fln gözel ben senle ben olduk.. ben ne ypaarsam sen bundan etkilenirsin sen ne yaparsan ben etkilenirim...

suse dememin sebebi en azından arkasında novell var..

melkor666
Çırak
linux u boşver pcbsd kur hem kurulum kolay hızlı sorunsuz görsellik istiyorsan tam senlik 7.1e bak
hemde freebsd tabanlı sağlam

gencbas
Forum Kalfası
:)) Linux dediğinde bir Unixde pcbsd de :) Tüm Unixler benzer dosya yapısına sahiptir. Pek Çoğununda kurulumu aynıdır. Herhangi bir linux'u kurabilen biri diğer tüm linuxları kurar.

Volatile.
Daimi Üye
RHEL5(red hat enterprise linux 5)'i öneririm 80$'a en güzel GNOME masaüstü/server'ı

Masaütü görüntüsü

En kolay kurulumdan bir görüntü

Saygılar...