Hangi Linux Dağıtımı

mazdeist
Cool Çırak
Novel firmasının ürünü olan Open suse 11 de deneyebilirsin.openSUSE 11.1 güncel 2.6.27.8 çekirdeğini kullanıyor. Masaüstü arabirimi olarak KDE 3.5.10, KDE 4.1.3, GNOME 2.24.1 ve Xfce 4.4.3'ün yanında muhteşem 3D efektler için Compiz Fusion da mevcut. Office, internet, grafik ve multimedya için en yeni sürüm uygulamalar sisteme dâhil edilmişYorumlar güzel.Ayrıca yeni başlayanlar için program yükleme zorluğunu ortadan kaldıran Yast sistemi var.Yast a kaynak siteleri ekleyip istediğin programı aratıp kurdurabiliyorsun.Elit bir işletim sistemi yorumları yapılmış katılıyorum.Ben 10.3 kullandım compiz ile birlikte kullanmaktan zevk alacağına eminim.Alman yapımı olması sistemin sağlamlğının garantisi.

İllegal mp3,divx gibi ses ve görüntü dosyalarını açamıyorsun ilk geldiği haliyle.Birkaç codec kurulumuyla bu sorunun üstesinden kolayca gelebiliyorsun.Ayrıca müzik dinlemek amarok'u bir deneyip winamp ve mediaplayer ile karşılaştırmanı isterim.

Ekran kartını kurulumla birlikte tanıyacaktır.Ama compiz kurulumu için gerekli güncel driver larıda nvidia nın sitesinden rahatça edinebilirsin.Bence open suse yide alternatiflerin arasına almalısın.

buda compiz ile birlikte suse 11 görüntüsü mutlaka izlemelisin

http://www.youtube.com/watch?v=2TuVp5j2luE

- Yönetici düzenlemesi: :
un10cked
Forum Kalfası
Vaybe 3 senede neler degismis. Uygar bey; 2008de program isterken 2011de Wardom bel kemigi program saglayicilarindan biri olmus tebrikler.
Baslangic konusmasindan sonra sorumuza donelim redhat'i hic duymadim. Kullanilisi nasil memnunmusunuz ? Saygilar

- Yönetici düzenlemesi: :
uygarozdemir
Forum Ustası
Vaybe 3 senede neler degismis. Uygar bey; 2008de program isterken 2011de Wardom bel kemigi program saglayicilarindan biri olmus tebrikler.
Baslangic konusmasindan sonra sorumuza donelim redhat'i hic duymadim. Kullanilisi nasil memnunmusunuz ? Saygilar
Ehheh, linux için istiyordum programları yalnız :) Windows da hala üstümüze yoktur :D

4MAT
Forum Ustası
eski meski
pardus çok amatör işi olmuş
tavsiye etmiyorum
ben ubuntu kullanıyorum
zaten
bu linux olayına sırf gnu nun derleyici seti için girdim
ubuntudan çok memnunum

FarukBerk
Forum Kalfası
Yerinde olsam önce hepsini tek tek sanal makinaya kurup denedikten sonra hangisini beğendiysem onu kullanırdım şahsen ben öyle yapmıştım :)

Daimon
Cool Üye
şu an son kullanıcı için en iyi seçenek Linux Mint dağıtımıdır, ayrıca windowstakine benzer menüsüylede yeni geçenler içinde hiç zorlanmadan aradığını bulabilirler. Ubuntu tabanlı olduğundanda geniş bir uygulama ağı bulunmakta ve hızlı güncellemeleri bulunmakta.