Hipernet için modem hakkında yardım lütfen. Donanımcı arkadaşlar sorum size ;)

bedizci
Daimi Üye
Arkadaşlar herkese selamlar.

Arkadaşlar Türk Telekom'un Hipernet ine başvuruda bulundum ve hizmeti vermeye başlayacaklar. Modem tavsiye ettiler ama onlardan modem almak istemedim.

2 Modem tercih ettim ama arasında kaldım ve seçim yapamıyorum. Bu konuda donanımcı arkadaşların tecrübelerine ve bilgilerine güvenebilirim. Bilgilerinizi ve önerilerinize açığım.

Arkadaşlar modemler şunlar:

1- ASUS DSL-AC56U ( 4 Adet Gizli Anten )

2- ASUS DSL-AC52U ( 4 Adet Dıştan Gözüken Anten )

Sizce Hangisini ve neden tercih etmeliyim?

morko58
Forum Ustası
Bu işlerden anlamam ama ilk resimdeki modemin harika bir dış dizaynı var asalet akıyor resmen yüzünden kalite kalite diye buram buram kokuyorum diyor resmen.

vantura
Super Moderator
Site Yetkilisi
TTnet'in verdiği modemi kullanıyorum ve hipernet abonesiyim.modemle ilgili en ufak sıkıntı çıkmadı.tavsiye ederim

bedizci
Daimi Üye
Vantura Merhaba

Vantura benim oturduğum ev eski ama çok büyük bir ev modemi koyacağım yer salon. Salon evin diğer ucunda ve diğer odalar ile arasında mutfak ve 2 duvar var. Diğer odalarda gittikçe uzaklaşıyor. Endişem çekmeme konusu.

vantura
Super Moderator
Site Yetkilisi
Vantura Merhaba

Vantura benim oturduğum ev eski ama çok büyük bir ev modemi koyacağım yer salon. Salon evin diğer ucunda ve diğer odalar ile arasında mutfak ve 2 duvar var. Diğer odalarda gittikçe uzaklaşıyor. Endişem çekmeme konusu.

Yeni modemlerin çoğunluğu 4 port çıkışlı oluyor.dediğiniz sorunun çaresi elbette var.modem çıkışlarının birine bir router modem bağlayıp diğer odalarda internetin sinyalinin güçlenmesini sağlayabilirsiniz.

All4One
Forum Ustası
Elektrik hatti uzerinden internet aktarimini arastirin derim

Vantura Merhaba

mythy
Daimi Üye
biraz gec olmuş ama yine de yazayım çok güzel bu asus modemler ama fiber hatlarda sıkıntı oluyor nedeni de bizim uyduruk alt yapımız türkiye şartların da verimli değiller airties tercih edin yada telekomun verdklerini alın

bedizci
Daimi Üye
Arkadaşlar merhaba

Satın almış olduğum modem
TP-Link Archer VR2600 ADSL Modem dir. 850TL cik bir para verdim ama pişmanlık var mı derseniz %30 luk bir pişmanlık var. Ama yaklaşık 2 aydır kullanıyorum hiç kopma olmadı. 35 mbps lik bir fiber hızım var her zaman 32 mbps yi görüyorum gerçektende. Ama wi-fi menzili bakımından biraz hayal kırıklığı yaşıyorum, çünkü 4 oda sonrasına sinyal gidiyor ama tam performans vermiyor cep telefonundan bağlandığımda ama belki laptop olsa sıkıntı olmaz denemek lazım. Cihaz biraz büyük 4 anten filan koymuşlar çihazın içini açıp cihazda ne var ne yok bakabiliyorsunuz. İçinde ciddi bir soğutma paneli var. 2 Adet usb 3.0 portu var ve gayet hızlı performans veriyor. Almayı düşünen arkadaşlar olursa her türlü soruya açığım.

Saygılarımla.

alpay29
Super Moderator
Site Yetkilisi

geçtiğimiz ay internetimizi 50 mb çıkardık.

Asus DSL-N17U

modemi aldık şimdiye kadar yani 1 ay oldu sıkıntı çıkarmadı.

ayrıca geçtiğimiz dönemlerde modem 7-24 açık olduğu için altına soğutma fanı ayarlamıştım.

bu modemde gerek bile görmedin ..

wi-fi ise sadece cep telefonu için açık.

hız konusuna gelincede 51-52 mb gördüm..

indirme hızı 6-7 mb civarında..