İBB bursu kesinlikle verilmeyecek

yigrenji
Daimi Üye
İBB bursu kesinlikle verilmeyecek :'(
Az önce belediyeden e-mail geldi.

Sayın BURSİYER;

İlk kez 1994 yılında Sayın Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın Belediye başkanlığı döneminde eğitim yardımı yapılmaya başlandı. Gücümüzün yettiği sayıda üniversiteli gencin bütçesine, katkıda bulunmayı hedefliyorduk. İlk yıl 2 bin 500 üniversiteli öğrenciye aylık 1 milyon 500 bin lira katkıda bulunduk. Niyetimiz belliydi.. Sağına soluna bakmadan dar gelirli ailelerin umudu olan gençlerin eğitimlerine, karşılık beklemeden yardım edecek, katkıda bulunacaktık.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi olarak, imkânlarımızın da her geçen gün biraz daha gelişmesiyle, yaptığımız eğitim yardımlarını her yıl artırarak devam ettirdik. Her yıl biraz daha fazla üniversiteli gence, biraz daha yüksek miktarda eğitim yardımı dağıttık. Herhangi bir ideolojik sınıflama yapmadan, siz öğrencilerimizin internet üzerinden verdikleri bilgiler doğrultusunda sıralama yaparak dar gelirli ailelerin umudu olan gençlerin bütçelerine katkıda bulunduk.
Tüm iyi niyetimizle yola çıktığımız bu 14 yılda eğitim yardımı yaptığımız öğrenci sayısını tam 20 kat artırdık. İstanbul Büyükşehir Belediyesi olarak, 2008 – 2009 eğitim öğretim yılında tam 50 bin üniversite öğrencisine eğitim yardımı yapacaktık. Başvuruları internet üzerinden aldık. Bilgisayar ortamında eğitim yardımı almaya hak kazananlar belirlendi… İlk ödemenin yapılacağı tarih de 23 Aralık olarak saptandı. Ancak Anayasa Mahkemesi, aldığı bir kararla belediyelerin üniversite öğrencilerine yaptığı eğitim yardımlarını durdurdu.

Ana muhalefet partisi CHP’nin yaptığı iptal başvurusunu görüşen Anayasa Mahkemesi, Belediyelerin burs vermesine imkân sağlayan ilgili yasa maddesini iptal etti. Böylece belediyelerin burs vermesi, yasal dayanaktan yoksun hale geldi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi olarak en azından bu yılki eğitim yardımlarının öğrencilerimize dağıtılmasının yollarını aradık. Ancak hukukçularımızın mahkeme kararı üzerinde yaptıkları incelemelerde, Belediyelerin artık eğitim yardımı yapamayacağı sonucuna ulaşıldı. Yeni bir yasal düzenleme yapılıncaya kadar, eğitim yardımlarına devam edilemeyeceği saptandı. 14 yıl önce üniversite öğrencilerine eğitim yardımına başlayarak bu alanda öncülük yapan İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin, artık eğitim yardımı yapamayacak olması herkesten önce bizleri üzmüştür.

Dar gelirli ailelerin yarınlarının umudu olan siz değerli üniversiteli gençlerimize yukarıda belirtilen sebeplerden dolayı eğitim yardımı yapamayacağımızı üzülerek bildiririz.

İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ

metatron
Super Moderator
Site Yetkilisi
genç bakış programında, bu konuda konuşan kemal kılıçdaroğlu, gelen sorular üzerine, "bursların iptal edilmesi diye bir şey söz konusu değil, sadece bursları dağıtan isimlerin değişmesi söz konusu" demiştir ve bursların dağıtımını kredi ve yurtlar kurumu bünyesinde, tek elde toplamak istediklerini belirtmiş, belediyelerin listeleri kyk'ya iletebilecekleri ve öğrencilerin aldıkları bursların, karar yürürlüğe girdiği tarihten itibaren kyk tarafından ödenmeye aynı şekilde devam edeceğini bildirmiştir.

bir üniversite öğrencisi, bursların iptal olmasıyla ilgili rahatsızlığını bildirmesi üzerine, kılıçdaroğlu, kararın henüz yürürlüğe girmediği, bursların şu anda aynı şekilde belediyelerden alınmaya devam edilebileceğini söylemiştir. eğer belediyeler bursları ödemeyi halihazırda durdurmuş iseler, bu durumun siyasal bir amaç taşıdığını ve belediyelerin, chp'nin önergesi sebebiyle böyle bir sonucun oluştuğu imajı yaratarak siyasal rant elde etmeye çalıştıklarını da sözlerine eklemiştir.

ekşi sözlükten alıntı

- Yönetici düzenlemesi: :
Sherlock_
Forum Ustası
cehape zihniyeti iştee...kendi vermez..verenide durdurur..

:D:D:D:D:D:D

İlk söylenen öğretilen ne idi Efendiler... :p

Oku

kararın henüz yürürlüğe girmediği, bursların şu anda aynı şekilde belediyelerden alınmaya devam edilebileceğini söylemiştir. eğer belediyeler bursları ödemeyi halihazırda durdurmuş iseler, bu durumun siyasal bir amaç taşıdığını ve belediyelerin, chp'nin önergesi sebebiyle böyle bir sonucun oluştuğu imajı yaratarak siyasal rant elde etmeye çalıştıklarını da sözlerine eklemiştir.

ekşi sözlükten alıntı

Körü körüne muhalefet yapmayın,haketsinler bende yerden yere vurayım ama haketmeden körü körüne muhalefet olmaz. Günah be kardeşim, ayıptır ya... :confused:

mK™
Forum Ustası

Oku

Körü körüne muhalefet yapmayın,haketsinler bende yerden yere vurayım ama haketmeden körü körüne muhalefet olmaz. Günah be kardeşim, ayıptır ya... :confused:
İBB 'nin resmi açıklamasını mı dikkate alıcaz yoksa ekşisözlükte ki bir vatandaşın yorumunu mu?

Sherlock_
Forum Ustası
İBB 'nin resmi açıklamasını mı dikkate alıcaz yoksa ekşisözlükte ki bir vatandaşın yorumunu mu?
Ben ne dedim ?

Oku
genç bakış programında, bu konuda konuşan kemal kılıçdaroğlu, gelen sorular üzerine, "bursların iptal edilmesi diye bir şey söz konusu değil, sadece bursları dağıtan isimlerin değişmesi söz konusu" demiştir ve bursların dağıtımını kredi ve yurtlar kurumu bünyesinde, tek elde toplamak istediklerini belirtmiş, belediyelerin listeleri kyk'ya iletebilecekleri ve öğrencilerin aldıkları bursların, karar yürürlüğe girdiği tarihten itibaren kyk tarafından ödenmeye aynı şekilde devam edeceğini bildirmiştir.

Ben şimdi haksız mıyım ?

misafir910
Forum Kalfası
Tamamen Çarptırılıyor kesinlikle burslar devam ediyor.Belediyenin kontrolünde olmuyacak okadar.Amaç YOlsuzlukları ve haksız burs alanların önüne geçmek . Fakat Genel yorumlara bakıldığında Boşuna çarptırmamışlarda taraf çok rahat buluyorlar bunlara destek olanda yolsuzluğa destek oluyordur.

yigrenji
Daimi Üye
Tamamen Çarptırılıyor kesinlikle burslar devam ediyor.Belediyenin kontrolünde olmuyacak okadar.Amaç YOlsuzlukları ve haksız burs alanların önüne geçmek . Fakat Genel yorumlara bakıldığında Boşuna çarptırmamışlarda taraf çok rahat buluyorlar bunlara destek olanda yolsuzluğa destek oluyordur.
Devam ediyorsa niye verilmiyor o zaman ? Ben 1 haftadır verilmesini bekliyorum. Madem verecekler , o zaman bu saçmalık da ne böyle ( Biri verilecek , biri verilmeyecek diyor). Ya varya her kafadan bir ses çikiyor.

bizimoğlan
WarrioR
Eğer burs verimeyecekse bile bunu chp yapmamıştır.. İBB'nin mesajında da yazıyor anayasa mahkemesi yasayı iptal etti diye.. Demek ki yasal değilmiş. Eğer belediyeler gerçekten siyasi amaçla yardım yapmıyorlarsa gider kyk'ya öderler parayı onlar da ihtiyaçlılara öder. Eğer siyasi amaç varsa o zaman belediyeler ödemeleri durdurur.

Ben böyle düşündüm. Chpyi suçlayanlar aslnda anayasa mahkemesini suçluyorlar.

misafir910
Forum Kalfası
1 hafta geçmesinin sebebi belediyeden kaynaklıdır.Gereken belgeleri oyalıyodur sonuç tepki gelsin olay sanki chp burs verilmesine karşı olsun dercesine.Ben chp'li değilim savunmamda tek istediğim bursun keyfi olmaması ve haksız kişilerin almaması o beldiyenin dağıttığı paralar senin benim param.

xmawix
Forum Ustası
bir üniversite öğrencisi, bursların iptal olmasıyla ilgili rahatsızlığını bildirmesi üzerine, kılıçdaroğlu, kararın henüz yürürlüğe girmediği, bursların şu anda aynı şekilde belediyelerden alınmaya devam edilebileceğini söylemiştir. eğer belediyeler bursları ödemeyi halihazırda durdurmuş iseler, bu durumun siyasal bir amaç taşıdığını ve belediyelerin, chp'nin önergesi sebebiyle böyle bir sonucun oluştuğu imajı yaratarak siyasal rant elde etmeye çalıştıklarını da sözlerine eklemiştir.

ekşi sözlükten alıntı
Doğrudur. Siyasi amaç taşır böyle birşey. Ama Chp nin yaptığı ?
Millete ait parayı burs adıyla millete dağıtıp bundan oy bekleyen ve rakibinin bundan oy kazancı sağlayacağını düşünen her türlü fikre lanet olsun

Zaten bu iş siyasi olmasa siyasiler karışmaz.

Sonuca gelelim.
Siyasi yada değil.
Etkiklenen yine parası pulu olmayan kafası çalışan kardeşlerimizdir.
Genç bir arkadaşım geldi. Sanırım Güzel Sanatlar Fak. kazanmış. "Gidemeyeceğim" diyor.
Sebeb diyorlar. Geçim derdi diyor. Biraz burs bulursam, ki inşallah bulabilirim diye ekliyor, part-time iş ile geçinebilirim.

Ne yaparsan kendine yaparsın.

Yoksul olan kişilere olunan destek siyaset kurbanı olmuştur. Başınız sağolsun.

Edit: Arkadaşlar yasal olamayabilir. Yasalar biz insanlar tarafından dönem koşullarına göre yazılır. Sonra gerekirse değiştirilebilir. Yasal diye saçmalıklara yanlışlara evet mi demek lazım.
Yasal ise, İ... Üzmez suçsuz gibi bir adama suçsuz demek lazım.
Yasal ise, jet fadıl suçsuz, 1 baklava çalan adam neredeyse müebbetlik.

Magenta
Forum Ustası
sırça köşklerde oturuyor bu chp liller..bunların bence asıl amacı parası olan okusun diğerleri ne b.k yiyorsa yesinden başka bişey değil.herkesin ailesi zengin değilki kardeşim.bu adamlarda zerre kadar vatan vatandaş sevgisi yok.yazıklar olsun.:mad:

bizimoğlan
WarrioR
sırça köşklerde oturuyor bu chp liller..bunların bence asıl amacı parası olan okusun diğerleri ne b.k yiyorsa yesinden başka bişey değil.herkesin ailesi zengin değilki kardeşim.bu adamlarda zerre kadar vatan vatandaş sevgisi yok.yazıklar olsun.:mad:
Anayasa mahkemesi iptal etmiş yasayı.. Bu anayasanın da hiç vatandaş sevgisi yok heralde.

bizimoğlan
WarrioR
yazdıklarımı iyi oku bir anlam veremediysen alıntı yapma.seviyeni aşıyor demektir;)yada olaya oldukça uzaksın demektir.
Tüm chpliler köşkte yaşıyor, hiçbiri vatandaşını sevmiyor, parası olan okusun gerisi ne yaparsa yapsın (seviyemi aşmamak için senin deyimini kullanmıyorum) diyorlar.
Bunları iddia ediyorsun.. Ya iddia ettiklerinin konu başlığıyla alakası yok direk chpye yükleniyorsun ya da konu başlığını okumadın.. Ya da ben konuya çok uzağım aydınlatırsan sevinirim.

edit: Bu arada - karma vermişsin. Sanırım cevabımda hakaret içeriyordu; ama ben anlayamadım seviyem yüzünden.

yigrenji
Daimi Üye
Bu CHP' nin ne zaman hayrı dokunmuş ki milllete ? Adamakıllı muhalefet yapamıyor , sonra kalkıp bir de milletin başına dert açıyor.

hayals
Forum Ustası

ekşi sözlükten alıntı
bende programı izlemiştim.
kesinlikle katılıyorum.

Seçim öncesi demogoji yapıyorlar..

Ayrıca bana 5 yıl boyunca çıkmazken belediyede adamı olanlara her sene çıktı.. Ailesinin evi arabası olupda bu bursu alan bir sürü arkadaşım oldu. Şimdi benim kardeşime de 3 yıldır çıkmıyor.. Bizi mimlemiş İBB.

yigrenji
Daimi Üye
bende programı izlemiştim.
kesinlikle katılıyorum.

Seçim öncesi demogoji yapıyorlar..

Ayrıca bana 5 yıl boyunca çıkmazken belediyede adamı olanlara her sene çıktı.. Ailesinin evi arabası olupda bu bursu alan bir sürü arkadaşım oldu. Şimdi benim kardeşime de 3 yıldır çıkmıyor.. Bizi mimlemiş İBB.
Bana da 2 senedir çikmadi , ama bu yil çikmişti . Onu da iptal ettiler :mad:
Ya ihtiyacı olup da alan çok insan var ya , istisnalar var diye böyle iptal edilir mi ya ?