İmamlardan Evrime evet mektubu

prometheus@
Forum Ustası
Hırıstiyan ve Musevi din adamlarından sonra Müslüman din adamları da evrim konusunda ayrılık yaşamaya başladı. ABD’de yaşayan bazı Müslüman din adamları evrimi kabul eden imamlar-mektubuna imza attı. Michigan'da bir doktor olan ve Ohio-Perrysburg'daki Büyük Şehir Toledo İslam Merkezi üyesi T. O. Shanavas'ın yazdığı mektupta; "biz imamlar olarak, *devlet okulları eğitim müdürlüklerinde ve kurullarında evrim biliminin öğretilmesinde kararlı olunmasını ısrarla tavsiye ediyoruz" deniliyor.

Evrimi kabul eden din adamları mektubunun fikir babası olan Indianapolis Butler Üniversitesi'nden Michael Zimmerman ise; "Bu durum ayrıca, evrim ve bilimin, aralarında oldukça derin dinsel bölünmeler olan kişi ve dini toplulukları, ortak bir zemin üzerinde birleştirici bir faktör sağlamada ve bu çeşitli grupları birleştirmede de başarılı olduğunu gösteriyor" dedi. Michael Zimmermann ayrıca "Hıristiyanların da, evrimi kabul eden Müslüman imamların mektubu dolayısıyla heyecan duyduklarını" belirtti. Zira Zimmermann'a göre, Hıristiyanlar, kendi dinlerinde olduğu gibi, Müslümanların da parçalara bölündüklerini ve onların içinde de birçok kişinin kutsal metinlerdeki ayetleri bağlam dışında ve çoğu zaman çarpıtarak yorumladıklarını fark ediyorlar.

2006 yılında başlatılan ve evrimi kabul eden Hıristiyan din adamlarının imzalarını kapsayan açık mektup şu an toplam 12.725 rahibin imzasını içeriyor. Bundan üç yıl önce başlatılan Hahamlar Mektubunda ise toplam 476 hahamın imzası bulunmakta.
Londra'da bir imam, Darwinizm'i açıkça desteklediğini söylediği için ölüm tehditlerine maruz kaldı ve camiden kovuldu. Aynı şekilde, özellikle ABD'de kimi Hıristiyan cemaatlere bağlı fanatik köktendinciler yaratılışçılığın fen derslerinde öğretilmesi için büyük çaba gösteriyor.

Radikal

ventone
Daimi Üye
Yanlış yere açmışsın evrim konuları güncel de ne işi var :D Evrim e evet diyen kişiye bir kere müslüman denmez :)

Gila
Moruk Moderator
Site Yetkilisi
evrime evet diyene müslüman denilmez diyen arkadaş.

bu kelimenizden dolayı forumda evrime EVET diyen birçok kişiyi dinsiz ilan etmiş olduğunuzdan dolayı uyarı verdim,

lütfen kabul buyrunuz.

exelansları, size de aynı uyarıdan yolladım, siz de kabul buyrunuz.

Yıldıray27
Forum Ustası
Uyarıda haklısınızda evrimi çökerten zaten yüzlerce soru mevcuttur yani bu kadar saçma birşeyi inanlara tabiki bir şey diyemem ama delinin biri ortaya bir teori atmış millette inanıyo ama burada asıl önemli olan adam atmasına karşı aşırı bir reaksiyon göstermemek gerekir çünkü zaten Allah teala bunu böyle istemiştir bu sadece inanan la inanmayanı ayırmak için bir test o yüzden no sikinti :D

Yıldıray27
Forum Ustası
Birde üstadım orada ben secenekleri sundum dini litaratürde bu terimler kullanılabilir.Ama o açıklamayı yapanlar imam oldukları için biz kafir dediğimiz an eğer adam kafir değilse dinden biz çıkarız o yüzden kafir olsa bile dememek en iyisi.Buyrun hep birlikte kelimei şehadet getirelim :)

Wing Chun
Forum Kalfası
Uyarıda haklısınızda evrimi çökerten zaten yüzlerce soru mevcuttur yani bu kadar saçma birşeyi inanlara tabiki bir şey diyemem ama delinin biri ortaya bir teori atmış millette inanıyo ama burada asıl önemli olan adam atmasına karşı aşırı bir reaksiyon göstermemek gerekir çünkü zaten Allah teala bunu böyle istemiştir bu sadece inanan la inanmayanı ayırmak için bir test o yüzden no sikinti :D
evrim teorisini suanda birçok bilim adamı kanun gözüyle bakmaktadır

was darwin wrong belgeselini izle dicem de sen 1000 kere izlesende farketmez

Yıldıray27
Forum Ustası
of be aman kanun olsa ne yazar Allahın kanunudan büyük kanunmu var.Kim maymundan geldiğine inanmak istiyorsaz inansın.Allah ben yarattıklarımın en muhteşemi diyor onlar maymundan geldik fark bu.

Gila
Moruk Moderator
Site Yetkilisi
Evrim teorisinin inanılacak bi tarafı yokki !!!!

Dar bir pencereden bakarsanız,

İNSANDI, MAYMUN OLDU der, işin içinden çıkarsınız.

Size evrimden küçük bir örnek vereyim..

Şöyle bir adam düşünün..

Ve diğer resimdeki gibi bir kadın..

Bunları bindirin uzay kapsülüne, yollayın uzay laboratuvarına, aynı uzay boşluğunda üç nesil üremelerini sağlayın.

yer çekimsiz ortamda üç nesil sonra ortaya çıkabilecek varlıkların en babası aşağıdaki gibi olacaktır.

Bunun adı evrimdir.

Size ilk okul kitaplarında hem karada hem denizde yaşayan ama zamanla karada yaşama yetisini kaybedip sadece denizlerde yaşayan hayvanın adının BALİNA olduğunu söylemediler, okutmadılarmı?

Düz mantıkla bakınca, MAYMUNDU İNSAN OLDU - SAKSAĞANDI SAZAN OLDU diye yorumlayabilirsiniz.

Hal böyle olunca, evrime inanan insanları münafıklıkla suçlayabilirsiniz

bu da benim itikatıma göre sizi günahkar yapar :)

- Yönetici düzenlemesi: :
Yıldıray27
Forum Ustası
O zaman burada bahsedilen insanın kimyasal ve biyolojik olarak bilerek ve istenetrek bir şeyler yapma çabası .İlahi bir dokunuş yok.Bu sadece insanların tek bir tanrıya inanmamak için ve kendilerini tanrı gibi görme dürtülerinden dolaayı bunlar ortaya çıkmıştır.Kendine secde edmeyi yakıştıramadığı için de ordan geldim ben ,şunu yapsam gıcımda kulak olur diye çaba sarf ediyorlar.Firavunda , Nemrut da aynı hataya düştü.

batucan05bb
Forum Kalfası
evrimi sadece insan maymundan geldi sanan varsa o hala yoldadır gelememişdir .Açın biraz okuyun.Doğal seleksiyon nedir?protein nasıl oluşur ? bunlar başlıca konular.

Yıldıray27
Forum Ustası
Ben öyle sanmıyorum ama zaten iş oraya getirilmek isteniyor sen eğer senin imanını bozacak şeylere hiç bir ilmimiz ve donanımımız olmadan cumburlob dalarsan kendini yitirirsin o yüzden tavsiyem fazla karıştırmayın sonra başka sorular ve sorunlar oluşur...

∞WoLfaL1x∞
Forum Ustası
Ben öyle sanmıyorum ama zaten iş oraya getirilmek isteniyor sen eğer senin imanını bozacak şeylere hiç bir ilmimiz ve donanımımız olmadan cumburlob dalarsan kendini yitirirsin o yüzden tavsiyem fazla karıştırmayın sonra başka sorular ve sorunlar oluşur...
Aman ha karıştırmayın bişeyleri,sormayın soruşturmayın...
dininize küfür olur değil mi ?
Köreltin bakalım beyinlerinizi,nereye kadar...

3qU!Noc
Forum Ustası
Aman ha karıştırmayın bişeyleri,sormayın soruşturmayın...
dininize küfür olur değil mi ?
Köreltin bakalım beyinlerinizi,nereye kadar...
Eger din insanlarin beynini koreltseydi;

Nicholas Copernicus (1473-1543)
Sir Francis Bacon (1561-1627)
Johannes Kepler (1571-1630)
Galileo Galilei (1564-1642)
Rene Descartes (1596-1650)
Isaac Newton (1642-1727)
Robert Boyle (1791-1867)
Michael Faraday (1791-1867)
Gregor Mendel (1822-1884)
William Thomson Kelvin (1824-1907)
Max Planck (1858-1947)
Albert Einstein (1879-1955)
Al-Farabi
Hulusi Behçet

bu insanlar dunyaya yon verecek buluslar yapabilirleymiy di ?

(liste cok uzun hepsini yazsak uzun surer)

4MAT
Forum Ustası
evrim git gide yayıldı ve kanun olarak görenler fazlalaştı.
artık tükürdüklerini yalamamak için yavaş yavaş kabul ediyolar :)

evrimi çökertecek 100lerce soru varmış sor bitane bakalım

- Yönetici düzenlemesi: :