İnternete TerÖr Tehdİdİ

style
Hızlı Çırak
Önümüzdeki 10 yıl içinde internete karşı terörist saldırı bekleniyor. ABD'de yapılan bir araştırmaya göre teknoloji uzmanları, yakın gelecekte internete karşı büyük bir terörist saldırının düzenleneceğine inanıyorlar. 'Pew İnternet & American Life'' adlı kuruluş ve Elon Üniversitesi'nin işbirliği ile yapılan, bin 268 teknoloji uzmanının katıldığı 'İnternetin Geleceği'' araştırması, çarpıcı sonuçları ortaya koydu. Araştırmaya göre uzmanların yüzde 66'sı önümüzdeki 10 yıl içerisinde en az bir kez internete ya da ABD elektrik ağına bir terörist saldırı yapılacağı yönündeki tahminlere katılıyor.

Uzmanlar, sözkonusu saldırıların fiziki olabileceği gibi, başta bankalar olmak üzere pekçok kuruluşun sistemlerindeki zayıf noktaları da hedef alabileceğini düşünüyor. Manhattan'daki internet merkezinin 11 Eylül 2001'deki terör saldırısıyla çöken Dünya Ticaret Merkezi'ne çok yakın olması, uzmanların fiziksel saldırı konusundaki endişelerini doğruluyor. Ayrıca eski CIA Müdürü Robert Gates, 11 Eylül olaylarından sonra, internetin teröristlerin başlıca hedefi olabileceğini vurgulamıştı.

En kökten değişim medyada

Araştırma geleceğin dünyası hakkında da pekçok fikir sunuyor. Uzmanların yüzde 53'ü tarafından yaşamın hayati parçalarından biri haline gelen internetin, en kökten değişimlere basın ve yayın sektörlerinde yolaçacağı düşünülüyor. Ankete katılanların yüzde 56'sı evde eğitim ve çalışma eğiliminin her geçen gün artacağını, bunun da çalışma ve dinlenme saatleri arasındaki ayrımı ortadan kaldırarak aile dinamiklerini derinden etkileyeceğine inanıyor. İnternetin en az etkileyeceği kurumların ise din” kuruluşlar olacağına inanan uzmanların yüzde 57'si, internetin eğitimde de büyük bir dönüşüme yolaçacağını ve sanal sınıfların çok daha yaygın hale geleceğini öngörüyorlar. Uzmanlardan bir kısmı, internet güvenliğinin gelişerek oy kullanmaya imkan sağlayacağını ve seçimlere katılımı artıracağını düşünürken, yüzde 35'lik bir çoğunluk ise bu yöntemin güvenli olacağına dair şüpheler taşıyor.

Anarchy
Daimi Üye
İnternet terroristlerin isine yarayan bir sey o yuzden ona saldirmazlar neden cunku internet ozgur ortam kafa koparma videoları senin eline nasil ulasiyor zannediyorsun?İnternete isteselerde zarar veremezler ama kısmen bir bolgeyi belli bir sureligine kilitleyebilirler benim dusuncem ...

Emusnica
Forum Kalfası
görünce aklıma birden fight club filmi geldi :) olursa cok manyak bi o kadarda sakat olur herhalde...

Emusnica
Forum Kalfası
BiGBaDBoY demiş ki:
İnternet terroristlerin isine yarayan bir sey o yuzden ona saldirmazlar neden cunku internet ozgur ortam kafa koparma videoları senin eline nasil ulasiyor zannediyorsun?İnternete isteselerde zarar veremezler ama kısmen bir bolgeyi belli bir sureligine kilitleyebilirler benim dusuncem ...

+1
mantıklı bir düşünce.özellikle gövde gösterileri düşünülürse gayet mantıklı

Edy
Forum Kalfası
BiGBaDBoY demiş ki:

evet bende hic bu yonden bakmamistim:)

Rainman[ns]
Daimi Üye
saldıracakları muhtemel yerler bankalar ama bunlar da gerekli önlemleri alıyorlar. HSBC nin dünya üzerinde 7 merkezde yedek alıyo veri tabanını. dünya üzerindeki her şubeden 10dk da bir yedek alıyorlar. bu yedi merkezden 4ü iptal olsa bile 3 merkezden yaklaşık 15dk da tüm dünya üzerindeki merkezlerini geri yükleyebiliyorlar.

tabi buna ne kadar para harcadıklarını sormayın..