iPhone 4s mi Galaxy S2 mi

ReaLList!
Forum Kalfası
Merhaba arkadaşlar bu iki telefondan birini "2. el olarak" almayi düşünüyorum fakat benim için daha çok önemli olan aplikasyonlar, iphone için toefl aplikasyonlarinin çok sayida ve free oldugunu duydum, tempo geregi pc basinda cok duramiyorum, bu konuda bilginiz var mi? ne önerirsiniz ?

Eger bu bir söylentiyse galaxy s2 alacagim.

Jack Dani
Forum Kalfası
Farkında mısınız bilmem ama.

iPhone bir tek Türkiye'de bu kadar tuttu.

Nedeni ?

Pahalı :) Pahalı olan güzel olur mantığı. :)

Tabi kide Android tabi kide Galaxy S2...

Ama Galaxy Note var biraz bekle Galaxy S3 çıkacak.

Bakalım Apple 1.8Ghz Dual-Core, 2 GB RAM olan telefonun karşısına nasıl çıkacak. :)

ens_dagli
Banned
Kesinlikle Galaxy S 2 ondaki ekran hiçbirinde yok, daha fazla para verip bluetooth ile resim bile atamamak var diğerinde :):):) fazla para bu sefer iyi demek değil dostlar, sadece pazarlama stratejisi var ayfonda başkada hiçbir şey yok

uygarozdemir
Forum Ustası

Nedeni ?

Bakalım Apple 1.8Ghz Dual-Core, 2 GB RAM olan telefonun karşısına nasıl çıkacak. :)
Sadece türkiye de mi tuttu ? :)
Yahu bari destekli sallayın. :)

Plastik oyuncak istiyorsan s2, asalet istiyorsan apple alırsın. ;)

iphone da bi kere şarj die bişi yok + dana gibi telefon tasınır mı o
s2 daha büyük boyut olarak + şarjı iphone 4s den farklı değil. Yoğun kullanımda ikisi de 1 gün gidiyor.

ReaLList!
Forum Kalfası

Nedeni ?

Ben şuan İsveçteyim, her 3 kişinin ikisinde apple var :) fiyat/fayda olarak karsilarmi bilemicem.

Kesinlikle Galaxy S 2 ondaki ekran hiçbirinde yok, daha fazla para verip bluetooth ile resim bile atamamak var diğerinde :):):) fazla para bu sefer iyi demek değil dostlar, sadece pazarlama stratejisi var ayfonda başkada hiçbir şey yok
Sadece teknik özellik değil de uygulama erişim olarak da yorumlayabilirmisiniz. Bana toefl hakkinda uygulamalar lazim.

Sadece türkiye de mi tuttu ? :)
Yahu bari destekli sallayın. :)

Plastik oyuncak istiyorsan s2, asalet istiyorsan apple alırsın. ;)

s2 daha büyük boyut olarak + şarjı iphone 4s den farklı değil. Yoğun kullanımda ikisi de 1 gün gidiyor.
bu yorum kafami kariştirdi :) Ama biraz agir olmadi mi galaxy için :D

2 si arasında bi tercih yapacaksan iPhone ama birde sensation xe ye bak derim
Araştiriyorum bunu da, ayrica s3 ciktiginda cok pahali olur ama :eek:

uygarozdemir
Forum Ustası
ReaLList!; en güzeli eline iki telefonu da al ve incele. Burda ne desek boş aslında :) iPhone u eline aldığında menü geçişleri olsun, asaleti olsun, retina ekran olsun ve tabiki appstore seni büyüleyecek.

S2 yi eline aldığında öncelikle malzeme kalitesi apple dan düşük gelecek, ekran büyük olduğu için hoşuna gidecek (özellikle canlı renkleri çok daha iyi gösteriyor retinaya göre super amoled ekran), menü geçişleri ve hızı ios kadar estetik ya da çekici gelmeyecek.

Android ile pazara sunulan onlarca telefon varken ios ile pazara sunulan cihaz sayısı bir elin parmakları kadar ve buna rağmen android pazarda az farkla daha yeni öne geçmiş durumda.

Anla yani :)

Jack Dani
Forum Kalfası
Ben genelde siyasi açıdan da bakarım.

Apple = USA
Samsung = Güney Kore :)

Elimden geldiğince kullanmamaya çalışıyorum.

Neyse bildiğiniz yapın. :)

Ayrıca asalet telefonda olmaz :)

Dilde olur ;)

Balamir
Banned

Nedeni ?

Yurt dışında iphone kullanan çok var yabancı ünlülerin telefonlarına bakarsan çoğu iphone dur hatta The Big Bang Theory dizisinde sırf SİRİ ile alakalı bölüm bile yaptılar o kadar meşur yani :)

Ropamul
Forum Kalfası
İphone al, 1Gb ram bilmem kaç ghz işlemci deniyor ama onu ne kadar etkin kullanıyor androidler. Android windows gibi farklı donanımlarda kullanılan bir sistem olduğundan hantal kalıyor diye düşünüyorum.Apple ın sistemleri kapalı olduğu için daha etkin kullanabiliyor donanımlarını, takılma şu bu yok. Elime HTC sensation Xl almıştım özelliklerine girdiğimde 700 küsür mb ram in 600 ü hiçbirşey yapmıyorken doluydu. Bir iki uygulama açsan ister istemez kasacak. Çıkardığım sonuç, iphone un donanımdan daha fazla bir android bulursan alabilirsin ama yok ben detayla uğraşmam, kullanıma bakarım diyorsan 4S tam senlik.

AdrenaLiN_
Forum Ustası
piyasadaki en iyi cihaz 4S , 4yıl rahat kullanırsın işletim sisteminki güncellemeleri rahatça çalıştırır. değeride çok düşmez bence daha kaliteli bir cihaz ama eksileri yokmu? -var.

bir kere görünütülü görüşme sistemi zor.

şarkı falan yüklemek zor (pc lazım), telefonlar arası dosya,müzik paylaşımı zor.

şarj ve bağlantı girişi farklı olduğu için sıkıntılar verebiliyor. sıkıntıdan kasıt seyahatlerde yanına almazsan rezillik çekersin :)

bana göre mikro sim kart kullanılması eksi bir yön.

yasal olmayan cracklı uygulamaları ve oyunları yüklemek için cihaza yazılımsal bir işlem yapman lazım, her güncellemede de bu yazılımı tekrar yüklemen lazım bu da sıkıntı

bir de en büyük sıkıntısı ayağa düşmüş olması durumu iyi kötü herkez elinde dolandırıyor :) bence eski asaletini çoktan yitirdi.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

samsung SII de güzel cihaz ama bir üst modeli çıktığında namını çoktan unutacağımız bir cihaz

birde android işletim sistemi daha güzel. ben kıcı kırık 500 TL lik cihazda bile uygulama sorunu çekmedim canavar gibi her programı açıyor. hafızası falanda dolmuyor. programlar uygulamalar hep ücretsiz ve itunes store yetişmiş bile

kısacası ; donanımsal olarak 4S bir kaç gömlek önde ben telefonumla uğrışırım diyosan 4s al
yok uğraşmam diyorsan SII al foto,video cekimlerine değinmedim hiç ikiside tatminkar ediyor insanı :) yanlız samsungun note modeline hiç bakma o telefon değil resmen tablet pc olmuş

ReaLList!
Forum Kalfası
piyasadaki en iyi cihaz 4S , 4yıl rahat kullanırsın işletim sisteminki güncellemeleri rahatça çalıştırır. değeride çok düşmez bence daha kaliteli bir cihaz ama eksileri yokmu? -var.

bir kere görünütülü görüşme sistemi zor.

şarkı falan yüklemek zor (pc lazım), telefonlar arası dosya,müzik paylaşımı zor.

şarj ve bağlantı girişi farklı olduğu için sıkıntılar verebiliyor. sıkıntıdan kasıt seyahatlerde yanına almazsan rezillik çekersin :)

bana göre mikro sim kart kullanılması eksi bir yön.

yasal olmayan cracklı uygulamaları ve oyunları yüklemek için cihaza yazılımsal bir işlem yapman lazım, her güncellemede de bu yazılımı tekrar yüklemen lazım bu da sıkıntı

bir de en büyük sıkıntısı ayağa düşmüş olması durumu iyi kötü herkez elinde dolandırıyor :) bence eski asaletini çoktan yitirdi.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

samsung SII de güzel cihaz ama bir üst modeli çıktığında namını çoktan unutacağımız bir cihaz

birde android işletim sistemi daha güzel. ben kıcı kırık 500 TL lik cihazda bile uygulama sorunu çekmedim canavar gibi her programı açıyor. hafızası falanda dolmuyor. programlar uygulamalar hep ücretsiz ve itunes store yetişmiş bile

kısacası ; donanımsal olarak 4S bir kaç gömlek önde ben telefonumla uğrışırım diyosan 4s al
yok uğraşmam diyorsan SII al foto,video cekimlerine değinmedim hiç ikiside tatminkar ediyor insanı :) yanlız samsungun note modeline hiç bakma o telefon değil resmen tablet pc olmuş

s2 den sonra s3 ü unutturacak bir telefon çikaracagini pek sanmiyorum, eğer olursa da 4s piyasada tutunamaz bence.

Ios ile android arasinda ciddi fark var mi.

- Yönetici düzenlemesi: :
AdrenaLiN_
Forum Ustası
s2 den sonra s3 ü unutturacak bir telefon çikaracagini pek sanmiyorum, eğer olursa da 4s piyasada tutunamaz bence.

Ios ile android arasinda ciddi fark var mi.
bence tutunur. şimdi s3 çıksa işlemci ve ekran kartı için çok bir yenilik çıkmaz.zaten üst düzey şu anda

sadece amoled ekranın piksel yoğunluğunu arttırırlar bence çünkü; s2 de ekran boyutu büyüdü ama yoğunluk aynı kalmıştı. o artar

sonra kamerası artar fazla ileriye gitmez.SII 1,000 TL ye düşer anında

işletim sistemine gelirsek android bence daha hızlı gelişiyor. ice cream 4 çıktı şu an birde kişileştirme daha güzel ve kolay Ios da güzel stabil bir yazılım ve sadece iphone özel çıktığı için daha özel duruyor :)

kürşAT42
Banned
Iphone özel çıkmış olsa da daha çok sonradan görmeler tarafından kullanılır oldu. Amaç sadece ayfonum var diyebilmek :))) Galaxy SII yi bilmiyorum ama Galaxy S Age bile fazlasıyla iyi bi telefon.