İstediğim YEMEĞİ Bul

fearof

Forum Ustası

nesta_34

Super Moderator
Site Yetkilisi
fearof

Buyur dostum..

Bal şeker olsun :)










Et sote olsada ekmek bansak :)
 

fearof

Forum Ustası






İskenderin arkasına bir de Akçaabat köfte olsada yesek
 

nesta_34

Super Moderator
Site Yetkilisi




Bir tepsi Burma Kadıf iyi gider :)
 

tylolhot.

Banned
çok sakat tehlikeli bir başlık bu bu nebiçim başlık böyle başlıkmı olur içim gitti içim
 

akay

Super Moderator
Site Yetkilisi




Bir tepsi Burma Kadıf iyi gider :)
Buyur





Malzemeler:
Taze kadayıf
Toz Antep fıstığı
500 gr tereyağı
Şerbeti için;
1 kg şeker
½ litre su
Limon suyu

Yapılışı:
Taze kadayıf 4-5 parmak genişliğinde uzun bir şerit haline getirilir. Üzeri toz antep fıstığı ile kaplanır. Fıstıkla kaplanan kadayıf verev şekilde burularak kapatılır ve gül şeklinde sarılır.
Tereyağının yarısı ile tepsi güzelce yağlanır. Gül şeklinde sarılan kadayıf tepsiye yerleştirilir. Kalan kadayıflar da aynı şekilde fıstıklanıp, burularak kapatılır ve tepsi dolana kadar birbirlerinin etrafına sarılarak yerleştirilir. üzerine 3-4 yemek kaşığı tereyağı parça parça koyulur. Tepsi ocağa alınır ve ağır ateşte çevrilerek, kadayıfın altı kızartılır. Alt kısmı kızaran kadayıf 2. bir tepsiye ters çevrilir. Kalan tereyağı eritilir ve kadayıfın üzerine değdirilmeden tepsinin kenarlarından dökülür. Diğer yüzü de ocakta yavaş yavaş döndürülerek kızartılan kadayıf ocaktan alınır ve yeniden ters yüz edilir. Sıcak kadayıfın üzerine sıcak şerbet dökülür.

Fıstıklı Burma Kadayıf servise hazırdır.


İçmeye bahane çok.. bu gün canım çok sıkkın erken başladım kiremitte köfte yaptırmıştım bitti..rakım hala var gönlünden ne geçerse gönder :)
 

nesta_34

Super Moderator
Site Yetkilisi


Bugün Tatlı günüm :)

Şekerpare olabilir :)
 

alpay29

Super Moderator
Site Yetkilisi
bütün yetkilerimi kullanarak bu sayfayı kapatıp silmek istiyorum....:)
 

SiyahDelisi

Daimi Üye
Fajita ya da Fajitas (Fahitas okunur), Tex-Mex mutfağına ait[1] ızgara et ve buğday ya da mısır unuyla yapılmış tortilla ile ikram edilen bir çeşit yemektir. Orijinali dana eti ile yapılmasına karşın günümüzde tavuk, domuz ve karides ile yapılan çeşitlerini bulmak olasıdır. Lokantalarda, et, soğan ve değişik tipteki dolmalık biberlerle birlikte pişirilmektedir. Yanında ise sos olarak avokado sosu, salsa sosu ve kremalı sos gibi soslar ile sunulmaktadır.

Fajita, İspanyolca'da "Etin en güzel bölümü" manasını taşımaktadır. Ki Dana eti ile yapılanı, Bonfile kullanılarak yapılır. Türk Damak Tadına, baharat yapısı ve içeriğine eklenen biber, soğan karışımı sebebiyle çok yatkındır.











Sosyeteyiz ya bi sosyete mantısına hayır demem:D
 

fearof

Forum Ustası



Malzemeler

3 kg süt danası
15 gr tane beyaz biber
150 gr ayçiçek yağı
15 gr tuz
1 kg temizlenmiş kış sebzesi
15 adet közlenmiş kırmızı biber
3 şişe soda
30 gr soya sos
50 gr mercan köşk
400 gr kuru soğan
5 diş sarımsak
2 bağ maydanoz

Hazırlanışı

Geniş bir kaba eti alarak, temizlenmiş küp küp kesilmiş kış sebzeleri karışımını baharat ve zeytinyağı ile karıştırıp, bu harcı etin üzerine dökünüz.
Döküldükten sonra alüminyum folyo ile üzerini kapatıp, 2 gün dinlenmeye bırakınız.
140-160 dereceli fırına hazırlanan harçla beraber pişirmeye koyunuz.
2-3 sefer de üzerine soda dökerek yarı freyt yarı stim fırında üzeri alüminyum folyo ile kapalı olarak 170 dakika pişiriniz.
Piştikten sonra jülyen dilim keserek servis ediniz.
Steyin üzerine közlenmiş halka kırmızı biber, halka kuru soğan hafif soteleyip kaynamış konsome ve soya sosu ile servis ediniz.




Bunun üstüne Fıstık sarması veya diğer değişiyle Fıstık dolması tatlı olarak iyi gider
Eee alalım ozaman 1 tepsi :D
 

fearof

Forum Ustası
İstedinde hayır mı dedik doya doya ye






Israrla fıstık sarması veya diğer adıyla dolmasından istiyorum hemde 1 tepsi.:D:D