İTܒye Budist tapınağı talebi

All4One
Forum Ustası
Rektör Prof. Dr. Mehmet Karaca’nın İTÜ kampüsüne cami yapılmasının planlandığını ve talep olması halinde sinegog da yapılabileceğini açıklamasının ardından öğrenciler Budist tapınağı için kampanya başlattı...

İstanbul Teknik Üniversitesi(İTÜ) Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karaca’nın kampüse cami projesini açıklamasının ardından İTܒlü öğrenciler internette ‘tapınak’ kampanyası başlattı. Yaklaşık 25 bin öğrencinin eğitim gördüğü üniversitenin rektörü Prof. Dr. Mehmet Karaca, “itu24.com” sitesine verdiği röportajda kampüse cami projesinin düşünüldüğünü ve talep olması halinde sinagog bile açabileceklerini söyledi. Prof. Karaca’nın bu sözlerinin ardından ‘change.org’ sitesinde ‘Budist tapınağı kampanyası’ başlatıldı. İTܒnün gündemine bomba gibi düşen kampanyada destekçi sayısı kısa sürede 5 bine ulaştı.

İTܒde 10 ay önce başlatılan “İTܒye cami yapılsın” kampanyasına ise destek verenlerin sayısı 1300’de kaldı. Budist tapınağı için toplanan imzaların birkaç gün içinde İTÜ rektörlüğüne sunulması beklenirken, bazı öğrencilerin kampanyaya ilişkin yorumlarıysa şöyle oldu:
- Dini ihtiyaçlarımı yerine getiremiyorum en yakın budist tapınağı 2000 km ötede kalıyor öğle tatillerinde gidip gelemiyorum.
- Konfüçyanizm, Taoizm ve Budizm’le ilgileniyorum. Dini vecibelerimi yerine getirebileceğim bir alan olsa çok iyi olurdu.
- Yüce Siddharta aşkına rica ediyorum.
- Budistlerin ibadet hakkının devlet güvencesi altına alınmadığı günümüzde üniversitenin yenilikçi ve laik bir adım atarak budistlere özgürlük sunmasını istiyorum.

İhtiyaç değil sembol

İTÜ Kolektif’ten yapılan açıklamada da cami yapılmasını isteyenlerin bir yıldır alamadığı desteği, tapınak isteyenlerin birkaç günde sağladığına dikkat çekildi. Kolektif’in açıklaması şöyle:

“Her kampusta ve hemen hemen her fakültede mescit varken acaba böyle bir cami ihtiyaçtan mı? Bu sorunun cevabını Karaca kendisi veriyor: Hayır ihtiyaç değil sembol. İTܒnün her kampusunda çalışma atölyesi veya laboratuvar yetersizliği var. Kapasite az bahanesinin arkasına sığınılarak öğrenciler yurttan atılıyor. Yemekhanede kuyruk alıp başını giderken her geçen gün para hırsıyla porsiyonlar küçültülüyor, yemekten böcek çıkıyor. Sosyal ve bilimsel faaliyetler engelleniyor. Ne teknokent ne cami. Öncelikli olan yurt olanaklarının artırılması, kâr amacı gütmeyen öğrenci kantini açılması, laboratuvarların deney araç gereçlerinin eksiksiz temin edilmesidir.”

Kaynak

Öğrencileri tebrik ederim, tapınak tabiki bir ironidir amaç altı yazılı çizili yerde yazılanlardır. Ama bizde Diyanete ayrılan para 5 milyar 442 milyon liradır. 2014 rakamlarına göre orman ve su işleri, kalkınma, gümrük ve ticaret, gençlik ve spor, ekonomi, çevre ve şehircilik, bilim, sanayi ve teknoloji ile ab bakanlığı’nın toplam ödenek teklifi ancak diyanet’e ulaşabiliyormuş...

Gila
Moruk Moderator
Site Yetkilisi
Güzel olur. Londra sokaklarındaki gibi kafası kazınmış Krişnacıların Taksim Meydanı'nda şarkı söyleyerek turladıklarını, dazlak kafalarına yumurta atıldığını görmek beyaa eğlenceli olur :cool:

necdet35
Co-Admin
Site Yetkilisi
Zaruri bir ihtiyaç gidermek lazım :p / Normal şartlar altında tüm dinlere tüm bir şeylere inanlara saygımız vardır / ama bunu meşgale haline getirip şov haline dönüştürmek tabiki yanlış ;)

redyellow
Forum Ustası
Sırf camiye karşı çıkmak için budist tapınağı istiyoruz demek ancak ve ancak odunların yapacağı bir şeydir, demek ki orada baya bir hazımsız odun varmış!

Yazıklar olsun.

AdrenaLiN_
Forum Ustası
olay aslında şu

Yaklaşık 25 bin öğrencinin kaçı acaba camiye tepki olarak budist tapınağı istiyor ?

bir taraf sıkışınca hemen yenilikçi laik sistem diye yırtınıyorlar kusura bakmasınlar ama işlerine her gelmeyen şeyde Atatürk'ü kullanmaktan başka bir şey değil bu iş...

madem istemiyorsunuz ne diye gezi eylemlerinde sıkışınca camiye sığındız...

Emusnica
Forum Kalfası
Sırf camiye karşı çıkmak için budist tapınağı istiyoruz demek ancak ve ancak odunların yapacağı bir şeydir, demek ki orada baya bir hazımsız odun varmış!

Yazıklar olsun.
Bu ettiğiniz sözlerle sizin o hazımsız odunlardan ne farkınız kalıyor ki :) inançsa inanç saygıysa saygı.

bence biz bırakalımda üniversite yönetiminin kendisi düşünsün.

"İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) öğrencilerinin “Budist tapınağı istiyoruz” çağrısına İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karaca’dan cevap geldi. Karaca, “Sadece Müslümanların değil tüm inançların kendine yer bulacağı bir proje düşünüyoruz” dedi.

Gila
Moruk Moderator
Site Yetkilisi
Bu ettiğiniz sözlerle sizin o hazımsız odunlardan ne farkınız kalıyor ki :) inançsa inanç saygıysa saygı.

redyellow'u tanıyamamışsınız.

O, inançlara saygılıdır

Yeter ki; Onun inancı olsun.

O, hırsızlara karşıdır

Yeter ki; Karşı tarafın hırsızı olsun

Bu arada ATATÜRKÇÜ bir arkadaşımızdır :)

( Bunu da hakaret kabul eder ama dillendiremez :D )

redyellow
Forum Ustası

Aradaki fark şu:

Bu ODUNLAR cami sözkonusu olunca hemen koşa koşa gelip yırtık dondan çıkar gibi BUDİST TAPINAĞI İSTERÜKKKKKKKKK diyen odunlar!

Bu BUDİSTSEVDALILAR şimdiye kadar neredeydiler?

Neden CAMİ sözkonusu oluncaya kadar çıkmamışlar da CAMİ denilence ortaya fırlıyorlar?

YANİ BUNLAR YALANCI!

YANİ BUNLAR AHLAKSIZCA CAMİ DÜŞMANILĞI YAPMAK İÇİN BUDİST TAPINAĞI İSTERÜÜÜÜK LAFINI KALKAN YAPANLAR!

Yoksa itüde gerçek bir budist çıksa okul saatleri içerisinde belirli bir zaman dilimi içinde benim ibadet yapmam inancıma göre zorunludur bana bir yer tahsis edilsin dese ben hiç bir şey demem buna.

Aradaki farkı anladınız mı?

redyellow
Forum Ustası
Eheheh :)

Mektup adrese gitti :D

olay aslında şu

Yaklaşık 25 bin öğrencinin kaçı acaba camiye tepki olarak budist tapınağı istiyor ?

bir taraf sıkışınca hemen yenilikçi laik sistem diye yırtınıyorlar kusura bakmasınlar ama işlerine her gelmeyen şeyde Atatürk'ü kullanmaktan başka bir şey değil bu iş...

madem istemiyorsunuz ne diye gezi eylemlerinde sıkışınca camiye sığındız...

Moruk; senin mektupdan çok önce postayı koymuşlar!!!

Çok benziyorsun :)

- Yönetici düzenlemesi: :
All4One
Forum Ustası
Malesef okuma özürlü olanlar o karşı çıkan odunlar kadar bile odun olamıyorlar bakın altı çizili yerlerde ne diyor, tapınak tabiki olmayacak o bir İRONİ. Camiden önce okulun diğer ihtiyaçları daha elzem değil mi bunu anlatmaya çalışıyorlar okuyamayan odunlar için tekrar yazalım ;

“Her kampusta ve hemen hemen her fakültede mescit varken acaba böyle bir cami ihtiyaçtan mı? Bu sorunun cevabını Karaca kendisi veriyor: Hayır ihtiyaç değil sembol. İTÜ’nün her kampusunda çalışma atölyesi veya laboratuvar yetersizliği var. Kapasite az bahanesinin arkasına sığınılarak öğrenciler yurttan atılıyor. Yemekhanede kuyruk alıp başını giderken her geçen gün para hırsıyla porsiyonlar küçültülüyor, yemekten böcek çıkıyor. Sosyal ve bilimsel faaliyetler engelleniyor. Ne teknokent ne cami. Öncelikli olan yurt olanaklarının artırılması, kâr amacı gütmeyen öğrenci kantini açılması, laboratuvarların deney araç gereçlerinin eksiksiz temin edilmesidir.”

Birde dipnot : Bazı alimler cami düşmanlığı filan demişte konunun camiyle bir alakası yok anlayamayanlara cami karşıtlığı değil eğitim yuvasında önemli olan önce eğitim dir ki bu bir teknik üniversite ihaliyat fakülteside yok önce eğitim eksikliklerini tamamla öğrencilere iyi bir eğitim ortamı sağla ondan sonra Cami vs. işlerine giriş ;)

Binlerce kişinin olduğu, binlerce MÜSLÜMAN İNSANIN saatlerce bulunduğu bir yerde, bir kampüste cami olsun denilince koşa koşa gelip budist tapınağı da isterükkkkkkkkk diyerek İRONİ yapan odunların suratına tüküreyim!
l.
O ironiye bende destek veriyorum ve camiyede Allahıma bin şükür gidiyorum.
Öncelikle seviyeni takın ağzındaki salyalarını topla sen kimsin ki neyin suratına tükürüyorsun.. Konuyu anlamanı zaten beklemiyorum bir şeyde yazmayacağım ama iş hakarete gişrerse o zaman başka...

redyellow
Forum Ustası
Eğitim yuvasında öncelik İNSANDIR.... İNSAN.

İnsana eğitim de verilir ibadet etmesi için ihtiyacı olan yerleri de karşılanır.

Binlerce kişinin olduğu, binlerce MÜSLÜMAN İNSANIN saatlerce bulunduğu bir yerde, bir kampüste cami olsun denilince koşa koşa gelip budist tapınağı da isterükkkkkkkkk diyerek İRONİ yapan odunların suratına tüküreyim!

OKULUN DİĞER İHTİYAÇLARI bu odunların yeni mi aklına gelmiş?

Şimdiye kadar neredeymiş bu odunlar acaba? Cami denilince koşmuşlar, hemen akıllarına okulun diğer ihtiyaçları gelmişmişmiş, bunu da budist tapınağı vs. diyerek, ironileştirerek dile getirmişlermişmiş!

peki okulun başka ihtiyaçları varsa OKULUN ŞU İHTİYACI DA OLSUN CAMİ OLSUN demek yok mu bunların İRONİ kitabında?

Neden cami denince diğer ihtiyaç deniliyor, CAMİ DE İHTİYAÇDIR O DA OLSUN, OKULUN ŞU İHTİYACI VAR BUNLARDA OLSUN demek gerekmez mi?

Tabi bunu SAMİMİ insanlar yapan, cami karşıtları değil.

Penqueen
Banned

Yazıklar olsun.
Aradaki fark şu:

Bu ODUNLAR cami sözkonusu olunca hemen koşa koşa gelip yırtık dondan çıkar gibi BUDİST TAPINAĞI İSTERÜKKKKKKKKK diyen odunlar!

Bu BUDİSTSEVDALILAR şimdiye kadar neredeydiler?

Neden CAMİ sözkonusu oluncaya kadar çıkmamışlar da CAMİ denilence ortaya fırlıyorlar?

YANİ BUNLAR YALANCI!

YANİ BUNLAR AHLAKSIZCA CAMİ DÜŞMANILĞI YAPMAK İÇİN BUDİST TAPINAĞI İSTERÜÜÜÜK LAFINI KALKAN YAPANLAR!

Yoksa itüde gerçek bir budist çıksa okul saatleri içerisinde belirli bir zaman dilimi içinde benim ibadet yapmam inancıma göre zorunludur bana bir yer tahsis edilsin dese ben hiç bir şey demem buna.

Aradaki farkı anladınız mı?
Eğitim yuvasında öncelik İNSANDIR.... İNSAN.

İnsana eğitim de verilir ibadet etmesi için ihtiyacı olan yerleri de karşılanır.

OKULUN DİĞER İHTİYAÇLARI bu odunların yeni mi aklına gelmiş?

Şimdiye kadar neredeymiş bu odunlar acaba? Cami denilince koşmuşlar, hemen akıllarına okulun diğer ihtiyaçları gelmişmişmiş, bunu da budist tapınağı vs. diyerek, ironileştirerek dile getirmişlermişmiş!

peki okulun başka ihtiyaçları varsa OKULUN ŞU İHTİYACI DA OLSUN CAMİ OLSUN demek yok mu bunların İRONİ kitabında?

Neden cami denince diğer ihtiyaç deniliyor, CAMİ DE İHTİYAÇDIR O DA OLSUN, OKULUN ŞU İHTİYACI VAR BUNLARDA OLSUN demek gerekmez mi?

Tabi bunu SAMİMİ insanlar yapan, cami karşıtları değil.
gerçekten sendeki kafayı çok merak ediyorum
bak ne güzel diyorsun sadece eğitimde değil herşeyde öncelik insandır, insanlıktır.
bu adamlar orda kalkıp diyor ki önce bizim şartlarımızı düzeltsinler biz hayvan değiliz
her mahalleye en az 4 cami düşen, cami sayısı okul sayısının neredeyse 3 katı olan bir ülke için bu bence makul bir istektir
bana bir harf öğretenin kırk yıl kölesi olurum dan sktir et okulu falan git camiye yat kalk dua et gerisini de sorma soruşturma ya gelmişiz
bu adamlar orada insan gibi eğitim almak istiyor
onlara müşteri olarak değil öncelikle insan gibi bakılmasını istiyor
zaten her bölümde bir adet mescit var kime yetmiyor bu?
gösteriş haramdır günahtır diyorsunuz bu yapılan gösterişin ağa babasıdır
o cami oraya yapılsın okul mescitleri bile ondan daha dolu olur
maksat ibadet falan değil gösteriştir

vay efendim daha önce akılları nerdeydi diye soruyorsun
senin aklın nerde peki
yazıyı biraz anlayarak okursan zaten bunun için öncesinde müracat yaptıklarını ama bi boka yaramadığını bir türlü kaale alınmadıklarını da söylüyorlar
suç kimde şimdi?

redyellow
Forum Ustası
gerçekten sendeki kafayı çok merak ediyorum
bak ne güzel diyorsun sadece eğitimde değil herşeyde öncelik insandır, insanlıktır.
bu adamlar orda kalkıp diyor ki önce bizim şartlarımızı düzeltsinler biz hayvan değiliz
her mahalleye en az 4 cami düşen, cami sayısı okul sayısının neredeyse 3 katı olan bir ülke için bu bence makul bir istektir
bana bir harf öğretenin kırk yıl kölesi olurum dan sktir et okulu falan git camiye yat kalk dua et gerisini de sorma soruşturma ya gelmişiz
bu adamlar orada insan gibi eğitim almak istiyor
onlara müşteri olarak değil öncelikle insan gibi bakılmasını istiyor
zaten her bölümde bir adet mescit var kime yetmiyor bu?
gösteriş haramdır günahtır diyorsunuz bu yapılan gösterişin ağa babasıdır
o cami oraya yapılsın okul mescitleri bile ondan daha dolu olur
maksat ibadet falan değil gösteriştir

vay efendim daha önce akılları nerdeydi diye soruyorsun
senin aklın nerde peki
yazıyı biraz anlayarak okursan zaten bunun için öncesinde müracat yaptıklarını ama bi boka yaramadığını bir türlü kaale alınmadıklarını da söylüyorlar
suç kimde şimdi?
Ben de sizdeki kafayı çok merak ediyorum ne tuhaf değil mi?

Şuna ceverin lütfen:

Demişsin ya: daha önce müracaat etmişler, bi boka yaramamış...

Peki Bİ BOKA YARAMAMIŞSA neden O ZAMAN şimdiki gibi BUDİST TAPINAĞI İSTERÜKKKKKKK diye kampanya yapmamışlar da 25.000 kişinin saatlerce bir arada bulunduğu bir yere CAMİ sözkonusu olunca bunu yapmışlar?

mavera55
Forum Kalfası
Hacı abi,
yazıyı dikkatli okumakta fayda var..
Oradaki tepki haklı bir tepki..
İbadethane zaten var ve yeterli deniliyor,
okulda eğitim için onca eksik varken sırf bir kesime şirinlik olsun diye
camii de camii diye tutturulunca,
bir grupta ironi yapıp madem öyle tapınakta olsun tam olsun
gibi bir tepki göstermiş,
buradaki verilen tepki camii yapılmasına değil,
mesele camii yapılacaksa tapınakta yapılsında değil..
;)