izin gunleri hakkinda bilgi

All4One
Forum Ustası
Arkadaslar Selam ,

Internette biraz arastirdim fakat bulamadim sizlere danismak istedim.
Su an yillik iznimi kullanmaktayim pazartesinden beri. Normalde tum hafta izinli oldugumdan cumartesi gunude sayiliyor ve 6 gun dusuluyor toplam yillik izin suremden fakat bugun 30 agustos ve resmi tatil. Dolayisiyla benim tahminime gore izin gununden dusmemesi gerekiyor 5 gun olarak sayilmali konuyla ilgili bilgisi olan var midir? Simdiden saolun.

morko58
Forum Ustası
Ben bir çalışan olarak şahsi fikrimi söylüyorum.

Bence 6 gün olarak sayılır. Sonuçta ona göre izin tarihini belirlemeliydin. Mesela 30 günlük bir izin hakkın var ve bunu tam olarak kullanmak istiyorsun ve ayın biri itibariyle izine çıktın ve ayın 30 itibariyle izinin bitiyor ve bu ayın ortasında bayram var bunu o izinden düşücekmisin. Bence yanlış bir uygulama olur.

Ama dersenki ben bu hafta için söylüyorum. Bir hafta izine çıkacağım dünden çıkardın ve önümüzdeki haftaya 6 gün izin yapardın ve toplamda 9 gün tatil yapmış olurdun.

Net bilgiler değildir. Şahsi olarak durumu yorumladım.

Bilginize.

alpay29
Super Moderator
Site Yetkilisi
resmi tatiller izinden sayılmaz....
son zamanlarda bir değişiklik yapılmadı ise....

necdet35
Co-Admin
Site Yetkilisi
Yıllık Ücretli İzin Yönetmeliği - İş Kanunu

Madde 6 — Yıllık ücretli izin işveren tarafından bölünemez.

Bu iznin 53 üncü maddede gösterilen süreler içinde işveren tarafından sürekli bir şekilde verilmesi zorunludur.

Ancak, 53 üncü maddede öngörülen izin süreleri, tarafların anlaşması ile bir bölümü on günden aşağı olmamak üzere en çok üçe bölünebilir.

İşveren tarafından yıl içinde verilmiş bulunan diğer ücretli ve ücretsiz izinler veya dinlenme ve hastalık izinleri yıllık izne mahsup edilemez.

Yıllık ücretli izin günlerinin hesabında izin süresine rastlayan ulusal bayram, hafta tatili ve genel tatil günleri izin süresinden sayılmaz.

Yıllık ücretli izinleri işyerinin kurulu bulunduğu yerden başka bir yerde geçirecek olanlara istemde bulunmaları ve bu hususu belgelemeleri koşulu ile gidiş ve dönüşlerinde yolda geçecek süreleri karşılamak üzere işveren toplam dört güne kadar ücretsiz yol izni vermek zorundadır.

İşveren tarafından iş sözleşmesinin feshedilmesi halinde İş Kanununun 17 nci maddesinde belirtilen bildirim süresi ile 27 nci maddesi gereğince işçiye verilmesi zorunlu yeni iş arama izinleri, yıllık ücretli izin süreleri ile iç içe giremez.

İşveren, işyerinde çalışan işçilerin yıllık ücretli izinlerini gösterir izin kayıt belgesi tutmak zorundadır.

Gila
Moruk Moderator
Site Yetkilisi
Bir yere muhasebeci alınacak.

Üç aday var, biri yahudi.

Üçünü de içeri alıp, birbirlerinin yanında üçüne de aynı soruyu sormuşlar:

İKİ KERE İKİ KAÇ EDER?

Birinci aday hemen fırlamış: DÖRT!

İkincisi çantasından hesap makinasını almış, çarpmış, bölmüş, sağlamasını yapmış:

DÖRT EDER EFENDİM demiş.

Yahudi kıs kıs gülüyor ve cevap vermiyor.

Ona sormuş kaç eder diye

Yahudi cevaplamış: SİZ KAÇ OLMASINI İSTERSİNİZ?

İşi yahudi kapmış ;)

Bu fıkradan çıkacak sonuç şudur.

Tatil günlerinizi kendiniz hesaplamayın.

Bir eksik iki fazla fark etmez

Patronun hesabı neyse, o hesaba uyunuz ;)

eflatunn
Moderator
Yönetici
ehtiyarın dediği doğrudur patronun hesabı her zaman için doğru kabul edilmelidir ama bir yere kadar. Patronun her hesabının altına imza atarsan sonunda etinden sütünden fazlasıyla yaralanılması gereken bir numaralı çalışan olur çıkarsın.

Resmi tatiller senelik izninizle çakışıyorsa senelik izinden sayılmaz.

HELMERT
Forum Kalfası
Yıllık ÃÅ“cretli İzin YönetmeliÄŸi - İÅŸ Kanunu

Madde 6 — Yıllık ücretli izin işveren tarafından bölünemez.

Bu iznin 53 üncü maddede gösterilen süreler içinde işveren tarafından sürekli bir şekilde verilmesi zorunludur.

Ancak, 53 üncü maddede öngörülen izin süreleri, tarafların anlaşması ile bir bölümü on günden aşağı olmamak üzere en çok üçe bölünebilir.

İşveren tarafından yıl içinde verilmiş bulunan diğer ücretli ve ücretsiz izinler veya dinlenme ve hastalık izinleri yıllık izne mahsup edilemez.

Yıllık ücretli izin günlerinin hesabında izin süresine rastlayan ulusal bayram, hafta tatili ve genel tatil günleri izin süresinden sayılmaz.

Yıllık ücretli izinleri işyerinin kurulu bulunduğu yerden başka bir yerde geçirecek olanlara istemde bulunmaları ve bu hususu belgelemeleri koşulu ile gidiş ve dönüşlerinde yolda geçecek süreleri karşılamak üzere işveren toplam dört güne kadar ücretsiz yol izni vermek zorundadır.

İşveren tarafından iş sözleşmesinin feshedilmesi halinde İş Kanununun 17 nci maddesinde belirtilen bildirim süresi ile 27 nci maddesi gereğince işçiye verilmesi zorunlu yeni iş arama izinleri, yıllık ücretli izin süreleri ile iç içe giremez.

İşveren, işyerinde çalışan işçilerin yıllık ücretli izinlerini gösterir izin kayıt belgesi tutmak zorundadır.

Üstadım teşekkürler.

Elbette, çünkü izin "iş günü" üzerinden hesplanır. Bu iş kanununa tabi kişiler için geçerlidir.

Devlet memuru statüsünde olan (647, 2547 vb) kişilerin izinleri ise, "gün" olarak belirlenir. Bu nedenle Cuma dan izine çıkmayız. Ya da denk getirebiliyorsak, Bayramla izini birleştiririz.

Selamlar.

- Yönetici düzenlemesi: :
HELMERT
Forum Kalfası
Bir yere muhasebeci alınacak.

Üç aday var, biri yahudi.

Üçünü de içeri alıp, birbirlerinin yanında üçüne de aynı soruyu sormuşlar:

İKİ KERE İKİ KAÇ EDER?

Birinci aday hemen fırlamış: DÖRT!

İkincisi çantasından hesap makinasını almış, çarpmış, bölmüş, sağlamasını yapmış:

DÖRT EDER EFENDİM demiş.

Yahudi kıs kıs gülüyor ve cevap vermiyor.

Ona sormuş kaç eder diye

Yahudi cevaplamış: SİZ KAÇ OLMASINI İSTERSİNİZ?

İşi yahudi kapmış ;)

Bu fıkradan çıkacak sonuç şudur.

Tatil günlerinizi kendiniz hesaplamayın.

Bir eksik iki fazla fark etmez

Patronun hesabı neyse, o hesaba uyunuz ;)

Yani üstadım;

Madde 1. Patron her zaman haklıdır.
Madde 2. Patronun haksız olduğu yerlerde, Madde 1. hükümleri geçerlidir.
:D:D

Selamlar..

neronaga
Elit Üye
Resmi tatiller izinden dusmez.patron killik yaparsa ki hakkini arayana yapamaz; her turlu koz elinizdedir.Bu koz ne zaman kullanilir? Isyerinden umidi kestiginiz zaman :D