İzmirin Çıtır Çıtır Lezzeti Boyoz Nasıl Yapılır

fearof
Forum Ustası
İzmir'in en güzel lezzeti karşınızda! Sabah fırından sıcak sıcak çıkan, yanına mis gibi haşlanmış yumurta yakışan boyozu denemek ister misiniz?


Malzemeler:

  • 400 gram un

  • 1 su bardağı su

  • 1 yemek kaşığı sıvıyağ

  • 1 tatlı kaşığı tuz

  • 140 gram oda sıcaklığında bekletilmiş tereyağı

Yapılışı:


Unu bir karıştırma kabına dökün ve ortasını açın.

İçine su, sıvıyağ ve tuzu ilave edip yoğurun.

Yoğurduğunuz hamuru oda sıcaklığında 40 dakika dinlendirin.

Dinlenen hamuru 4 bölüp yuvarlayın ve 10 dakika dinlendirin.

Hamuru açacağınız tezgahı yağlayın.

2 beze alıp elinizle yuvarlak şekilde açın ve tereyağın yarısını koyun.

Elinizle kenarlarını kapatın ve hamuru elinizle açmaya devam edin.

Bu şekilde 1 saat kadar dinlendirin.

Dinlenen hamuru yağlanmış tezgaha alın ve merdane ile ortadan kenarlara doğru açın.

Hamurun çapı iyice genişledikten sonra kenarlardan çekerek hamuru inceltin.

Hamuru zarf şeklinde katlayıp rulo yapın ve oda sıcaklığında 30 dakika beklin.

Hamuru 4 parmak kalınlığında kesin.

Kestiğiniz tarafı baş parmağınızla içine doğru bastırın ve tepsiye yerleştirdikten sonra avuç içinizle tekrar bastırın.

Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 18-20 dakika ya da üzeri kızarana kadar pişirin.


 
necdet35
Co-Admin
Site Yetkilisi
Hiç güzel bir şey değil vıcık vıcık yağ hele bir de soğudumu hiç yenmez kayış gibi olur..
Poğaça nın yerini tutmaz;)
 
Penqueen
Banned
o kadar gittim hiç yiyemedim :D
tadını merak ediyorum
izmir anavatanı olduğundan dışarda yemek de istemiyorum
ilk tadı yerinde almak lazım
bakalım artık :D
 
Üst