Kanzılı Börek / Gümüşhane

  1. alpay29

    alpay29 Super Moderator

    Katılım:
    26 Ekim 2010
    Mesaj:
    26,783
    Beğeni:
    4,587
    Malzemeler:

    2 kg un
    200 gr ceviz
    1/2 süt
    100 gr yağ
    1 Çorba kaşığı tuz
    100 gr bal
    200 gr şeker

    Yapılışı:

    Süt ve un birbirine iyice karıştırılarak yoğurulur. Sonra yufka açılır. Bu yufkalar sacın üzerinde pişirilir. Daha sonra bu yufkalar ıslatılarak beze serilir. Yağlanmış tavaya üç kat yufka üzerine kırılmış ceviz veşeker karışımı dökülür. Bu olay tava doluncaya kadar yapılır. Bunlar çevirilerek tavada pişirilir. Sonra üzerine bal dökülerek nuska şeklinde kesilerek servis yapılır.


    [​IMG]
     
    #1
  2. necdet35

    necdet35 Co-Admin

    Katılım:
    22 Haziran 2006
    Mesaj:
    65,114
    Beğeni:
    6,065
Yükleniyor...