Kardeş Azerbaycandan fetullaha yasak

BedliS
Forum Ustası
? Ve bir sorum daha var,'' Türk Milliyetçisi misin? Değil misin?

SAYGI ve SEVGILERIMLE..
İlk sorunuza cevap vermiyorum.

Ben Türk milliyetçisi değilim.Eğer illa ki bir sıfat takacaksan ben ümmetçiyim,nazarımda Türk milliyetçisi ile Kürt milliyetçisi arasında yada Yahudi milliyetçisi ile Arap milliyetçi arasında fark yoktur.

Dün duydum çok hoşuma gitti...

Gözlerimizin rengi farklı da olsa göz yaşlarımızın rengi aynıdır...

Gila
Moruk Moderator
Site Yetkilisi
herkes biraz milliyetçidir

dinciler ve ümmetçiler hariç

dincinin ve ümmetçinin milliyeti, devleti yoktur

birinin dini imanı paradır

diğeri dini duygularını milli duygularından önde tutar

bana göre dini ve milli duyguları bir arada yaşatamayan insan

kör, sağır yaşamaya mahkumdur.

alpi_09
En istikrarlı üye

Ben Türk milliyetçisi değilim.Eğer illa ki bir sıfat takacaksan ben ümmetçiyim,nazarımda Türk milliyetçisi ile Kürt milliyetçisi arasında yada Yahudi milliyetçisi ile Arap milliyetçi arasında fark yoktur.

Ümmetçileri gördük İslamın en büyük düşmanı abd deler...

vatikan ile kolkolalar...

Zinayı serbest bıraktılar...

Misyonerliği serbest bıraktılar...

Halkın malını beytül malı çaldırlar...

Ümmetçi değilsiniz... Sadece İslamı kullanıyorsunuz o kadar...

3qU!Noc
Forum Ustası
kaynak yeni çağ mı. Birde kardeş azerbeycan mı güldürme beni. Rusllara uşaklık yapan abd meclsinden geçen tarası için kılını kıpırdatmayan azerbeyan kralığımı
Rusyada Oylesine kovuldular dimi

Güldürme beni kardeş

Bi siz anlayamdınız ne oldugunu

Hayretler içinde bakıyorum bu duruma

KizilTug
Forum Kalfası
herkes biraz milliyetçidir

dinciler ve ümmetçiler hariç

dincinin ve ümmetçinin milliyeti, devleti yoktur

birinin dini imanı paradır

diğeri dini duygularını milli duygularından önde tutar

bana göre dini ve milli duyguları bir arada yaşatamayan insan

kör, sağır yaşamaya mahkumdur.
Dede bunlar gerçek ümmetçide değil aslında, sadece onu kullanıyorlar... Bunların içinde gerçekten İslamcı olan ekip bunlara karşılar zaten, onlarıda yakın bir zaman önce ergenekon tarzında el kaideci damgası vurup içeri attılar hepsinin ortak özelliği fetullah karşıtı olmasıydı..

Bunlar sadece dini sömürüyor, kullanıyor... Öyle olsalar, domuz çiftliklerine izin verip, misyonerliği suç olmaktan çıkartıp, Müslüman düşmanı papayla ve Müslüman katili amerikayla kol kola girmezlerdi.. Bunların tek yaptığı dini kullanmak, dini söylemler yapmak ( icraat sıfır ) halkın gözünü boyamak, gösteriş yapmak gerçekten İslamcı olsalar eyvallah, adamlar ben buyum diyorlar tedbir alıyorsun doğruca söylüyorlar amaçlarını bunlar ise öyle değil, İslamcıyım diyor halbuki İslamcıda değil amerikancı, değiştim diyor değiştiğide yok, gene ATATÜRK düşmanı, Milliyet düşmanı...

Bir taşla iki kuş vuruyor amerika, hem ATATÜRK'ü ve ilkelerini yok ediyor hemde İslamı tahrip edip kendi istedikleri modelde Ameriya bağlı ılımlı adı koydukları tahrip edilmiş İslamı yaratıyorlar.. Ki Azerbaycan Türk'leride Müslüman olamıyacakları yönünde görüş bildirip yayını kesmişler..

- Yönetici düzenlemesi: :
DuKe
Forum Ustası
Not : 5 yıl kalmışssın Azerbaycanda birşeyi daha öğrenenmişssin, Azerbaycan Türklerine özellikle İranda yaşayan Türk'lere, Azeri denmesinden hoşlanmazlar, Azer denir onlara.. Azeri kelimesini farslar kullanırlar.

Dediğin bilgi olarak (kitap bilgisi olarak doğru ama) gerçek yaşamda malesef öyle değil senin Türk diye adlandırdığın Güney İrana da tam 13 kez gittim hiçde Türk sever insanlar değillerdi farsça konuşuyorlar ve kesinlikle Türk hissettiklerini sanmıyorum, dediğin gibi Azer kullanıyorlar ama Türküz demiyorlar, Şah İsmail Türk değil Kürtt kökenlidir İslamiyete zarar vermek adına hak olmayan mezhepler çıkartıp isyanlar çıkartmıştır tokat ve antalya yörelerinde sunnileri öldürtmüştür yavuz sultan selim sefere çıkma sebebi bundandır.

Gelelim Türklüğe hakaret kısmına Önce dediniz ki Türk olduğu için kökenimiz bir ondan arkalarındayız ama onlar bizim siyasi olarak pek arkamızda durmadılar kıbrıs meselesinde olduğu gibi.

Kafanıza iyi sokun siyasi arena da dost,kardeş ülke gibi tabirlere olmaz. Ülkeler arasında çıkardan başka bir şey olmaz... ülkücülere inanması zor bir kavram tahmin ediyorum ama öyle malesef.

Beni bişey öğrenememekle suçlamıssın ama benim yazdıklarımdan farklı bisey yazmamıssın... sadece yorumlama farkı siz iyimseer tavırdasız bense realite konusyorum.

vodoks®™©
Forum Ustası

Hepiniz uyuşturucumu kullanıyorsunuz?:D
yok gardaş biz ameri-kanyada oturmuyoruz... :p

eeee.. Dünya uyuşturucu trafiği ameri-kan'yanın elinde değil miydi ? :confused: :confused:

tabbeee biz bilmiyoruz.... Çünkü....Amerikan'ya da çiftlik işletmiyoruz.... :p

bubbamız siponsor bulmadı.... Amerikanya'da özel okulda okumuyoruz...

gemicik yook.... :balloon:

pırlanta fabrikası yokkkk... :innocent:

yumurta çiftliği desen yooookkk... :balloon:

biz ....hava almışız..... hava... :balloon::balloon:

Ceyar'ı da tanımayız...maykıl'ı da....

papayı da tanımayız.... mamma'yı da.... :p

biz topraktan bir canız.... :cool: gepimiz garibanız... ;)

fatman1
Banned
AKİL ALESKER KİMDİR VE MARİFETLERİ

Meçhul subayın gönderdiği ve Genelkurmay’ın da varlığını itiraf ettiği psikolojik harekat sitelerinden İrtica.org ve irtica.net’te, ilginç siteler referans gösterilmiş. İki sitenin ‘Faydalı Linkler’ bölümünde ihbarcı subayın gönderdiği listede isimleri bulunan 6 sitenin linki verilirken, linki verilen bir site oldukça dikkat çekici.
İrtica.org’da ‘Faydalı Linkler’ bölümünde en üstte www.yenicag.az’ın linki verilmiş. Psikolojik harekatçıların ‘faydalı’ gördüğü bu site, Azerbaycan’da ulusal yayın yapan Yeniçağ gazetesinin internet sitesi. Azerbaycan’da muhalif kanadı temsil eden Yeniçağ gazetesini ilginç kılan ise Türkiye’deki Ergenekon soruşturmasıyla ilgili yaptığı değerlendirmeler.
Azeri Yeniçağ deyim yerindeyse kraldan çok kralcı davranarak, Ergenekon soruşturması karşıtı sert yayınlar yapıyor. Gazetede Ergenekon davası yerden yere vuruluyor. Bu gazetenin izlediği Ergenekon politikasını, Türkiye’deki ‘en azılı’ Ergenekon yandaşı yayın organı bile izlemiyor.
Gazetede yer alan Ergenekon davasıyla ilgili bazı başlıklar: “Ergenekon fıs çıxmağa davam edir (Ergenekon boş çıkmaya devam ediyor), Çelikdən Zəkəriyyə Özə sillə kimi cavab (Çelik’ten Zekeriya Öz’e tokat gibi cevap), Tuncay Güneyin yüksəlişində Fətullah Gülən faktoru, Türkiyə iqtidarının “Ergenekon” qılıncı, Ergenekon" qalmaqalı PKK-nın dəyirmanına su tökür (Ergenekon skandalı PKK’nın değirmenine su döküyor) ”
Yeniçağ Gazetesinin Kurucusu ve Genel Yayın Yönetmeni, Akil Alesker adında biri. Bu Akil Alesker, Azerbaycan’da Veli Küçük, Kemal Kerinçsiz ve Sevgi Erenerol’un da aralarında bulunduğu kişilerin Ergenekon soruşturması kapsamında gözaltına alınması üzerine, Ergenekon iddianamesinde adı geçen Azeri-Türk Kadınlar Birliği Başkanı Tenzile Rüstemhanlı’yla birlikte basın toplantısı düzenleyerek Ergenekonculara destek verenler arasında bulunuyordu. Peki Azerbaycan’daki bir gazetenin genel yayın yönetmenliğini yapan Akil Alesker’in Hürriyet gazetesiyle ne işi var?
Akil Alesker çalışanı olmadığı halde Hürriyet gazetesinde haber ve yorum yazıyor. Sanki Azerbaycan’da başka kaynak yokmuş gibi Hürriyet’in bu ülkeyle ilgili değerlendirmeler için ilk başvurduğu kişi Akil Alesker.
Azerbaycan Hava Kuvvetleri Komutanı Rail Rızayev’in Bakü’de evinin önünde öldürülmesinin ardından Hürriyet gazetesi, suikastla ilgili Alesker’i konuşturdu.
Daha sonra 11 Şubat ve 12 Şubat tarihlerinde Akil Alesker’in Rızayev’in öldürülmesiyle ilgili haber-yorumları, Hürriyet gazetesinde imzalı olarak yayınlandı.
Hürriyet’e yaptığı açıklamada ve haber yorumlarında Akil Alesker, Rızayev’in Ermenistan tarafından öldürüldüğünü iddia ediyor.
Yine Türkiye’nin Ermenistan ile anlaştığı ve sınırların açılacağı iddiasıyla kıyametin koparıldığı bir dönemde, Hürriyet gazetesinde 12 Nisan’da ‘Meni yaman güne koyma ay bala’ başlığıyla verilen bir haberde, Azerbaycan vatandaşlarının sınırın açılmasına gösterdiği tepkiler vardı. O haberden bir bölüm: “Azerbaycan’ın başkenti Bakü, külekler (rüzgárlar) şehridir... Rüzgár bir anda Bakü’nün durumunu değiştirir... Tıpkı "Türkiye-Ermenistan sınırı açılıyor" söylentisinin Bakü’de kopardığı fırtına gibi...

Mahmer nine: Yoh, kurban olum açmayın. Gül Erdoğan’a deyin ki, icaze vermesin.

Talat müellim: Demirel olsa bunu yapmazdı. O Heydar Baba’nın en yahşı arkadaşıydı.

Sevda teyze: Türkiye yardım etsin toprağımızı alalım, sonra ne isterse yapsın.
Çay ocağında nerd (tavla) oynayan gençler öfkeli: ‘Türkiye’nin Ermenistan’la sınırları kaldırması Azerbaycan’a ihanettir.’ “
Hürriyet gazetesindeki bu haber gündem oluşturmuştu. Bütün haber siteleri ve gazeteler bu haberi kullanmıştı. Peki bu haberin altında kimin imzası vardı dersiniz? Tabii ki Azeri Yeniçağ Gazetesinin Genel Yayın Yönetmeni Akil Alesker’in imzası.
Ertuğrul Özkök’e sormak lazım; Azerbaycan’daki bir gazetenin genel yayın yönetmeninin Hürriyet’le ne gibi bir bağlantısı var? Basının amiral gemisi olarak gösterilen gazetenin Azerbaycan’la ilgili başvuracağı başka kaynak yok mu? Akil Alesker Hürriyet çalışanı mı ki iki de bir gazetede haberi, yazısı yayınlanıyor? Akil Alesker’in kritik konularda Hürriyet’te kalem oynatması tesadüf mü?
Gelelim bir başka ilginç bağlantıya; 17 Nisan’da Ergenekon’un Azerbaycan ayağıyla ilgili ‘ERGENEKON FIS ÇIXMAĞA DAVAM EDİR' başlıklı bir haber yapmıştım. Bu haberde Azeri Yeniçağ’ın Ergenekon’la ilgili ilginç değerlendirmelerine de yer vermiştim. Zaten haberimin başlığı da bu gazeteden alınma.
Haberden sonra Türkiye’de yaşayan ve Ergenekon’un tutuklu sanığı eski Türk Metal Sendikası Başkanı Mustafa Özbek’in sahibi olduğu art’de program yapan Azerbaycan vatandaşı Alesker Aleskerli (Alesker Aleskerov) isimli biri, Türkiye’de bulunan Azerilerin mail grubuna benim haberimle ilgili ilginç bir mail göndermiş. Mailde Aktifhaber’deki haberin linki verilerek, “Arkadaşlar bu haber çok saçma. Sakın inanmayın. Habere tepkilerinizi iletin. Ben de art’deki programda bununla ilgili konuşacağım” yazıyor.
Azerbaycan Doğumlu Alesker Aleskerli, Ankara Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Kamu Hukuku Ana Bilim Dalı’nda doktora yapmış. ‘Dr’ ünvanına sahip Alesker Alesker’in, Yeniçağ Genel Yayın Yönetmeni Akil Alesker’le ne gibi bir ilişkisi var bilmiyorum ama, Alesker Aleskerli art’de konuşurken, Akil Alesker de Hürriyet haricinde Ergenekon sanığı Perinçek’in Ulusal Kanal’ında konuşuyor.
Ulusal Kanal’da Akil Alesker’le yapılan söyleşiler, programlar var. Ergenekon’la ilişkisi tespit edilen Ulusal Kanal’ın ‘yabancı sevgisi’ de bir ayrı. Geçtiğimiz Ağustos’ta Ulusal Kanal’da yöneticilik yapan ve program sunan Sırp asıllı Teoman Alili, gözaltına alınarak Ergenekon savcılarınca sorgulanmıştı. Alili’nin Türkiye’de kaçak olarak yaşadığı ortaya çıkmıştı. ‘art’nin programcısı’ Dr. Alesker Aleskerli’nin Türkiye’de oturma izni var mı acaba?
Akil Alesker ve Alesker Aleskerli, ikisi de Azerbaycan vatandaşı. Ergenekon soruşturması karşıtlığı yapan bu iki isimden birinin genel yayın yönetmenliğini yapan gazete, Genelkurmay’ın psikolojik harekat sitesinde ‘Faydalı Linkler’ arasına konuluyor. Bu kişinin Hürriyet gazetesinde haberleri, yorumları çıkıyor, Ulusal Kanal’da konuşuyor, Türkiye’de Azerbaycan’la ilgili ilk başvurulan kaynak oluyor…
Biri de art’de program yapıyor, ‘ülkedaşının’ aleyhine çıkan haberlere karşı mail gönderiyor.
Tuhaf ilişkiler yumağıyla karşı karşıyayız; Genelkurmay’ın psikolojik harekat siteleri, Ergenekon davası karşıtı Azeri gazete, o gazetenin genel yayın yönetmeni, Hürriyet, art, art’nin Azeri programcısı, Ulusal Kanal… İşin işinden çıkılacak gibi değil…

KizilTug
Forum Kalfası

Dediğin bilgi olarak (kitap bilgisi olarak doğru ama) gerçek yaşamda malesef öyle değil senin Türk diye adlandırdığın Güney İrana da tam 13 kez gittim hiçde Türk sever insanlar değillerdi farsça konuşuyorlar ve kesinlikle Türk hissettiklerini sanmıyorum, dediğin gibi Azer kullanıyorlar ama Türküz demiyorlar, Şah İsmail Türk değil Kürtt kökenlidir İslamiyete zarar vermek adına hak olmayan mezhepler çıkartıp isyanlar çıkartmıştır tokat ve antalya yörelerinde sunnileri öldürtmüştür yavuz sultan selim sefere çıkma sebebi bundandır.

Gelelim Türklüğe hakaret kısmına Önce dediniz ki Türk olduğu için kökenimiz bir ondan arkalarındayız ama onlar bizim siyasi olarak pek arkamızda durmadılar kıbrıs meselesinde olduğu gibi.

Kafanıza iyi sokun siyasi arena da dost,kardeş ülke gibi tabirlere olmaz. Ülkeler arasında çıkardan başka bir şey olmaz... ülkücülere inanması zor bir kavram tahmin ediyorum ama öyle malesef.

Beni bişey öğrenememekle suçlamıssın ama benim yazdıklarımdan farklı bisey yazmamıssın... sadece yorumlama farkı siz iyimseer tavırdasız bense realite konusyorum.

Güney Azerbaycan'a bende gittim her yıl Babek kalesine yürüyüş düzenlerler, yüzbinlerce kişi ana dilleri için...

Geçen sene, gündemden uzaktın galiba.. Bu insanlar madem farsça konuşuyorlar, neden farsça konuşmamak için yüzbinlerce kişi sokaklara döküldü olaylar çıktı...

İkincisi bu insanlar kendini Türk bilmiyorsa, neden işaretleri Bozkurt... Hatta Ahmedinejatın meşhur Bozkurtlu resmi photshop değildir, gerçektir bölgedeki Türk'lerin gönlünü almak için yapmıştır ;)

Güney Azerbaycan Türk'leri, çoğu Türk'ten daha sağlam Türklük bilinci vardır...

İranda Türklük başkaldırısı;

http://www.youtube.com/watch?v=UNjm8Vv4tqs

Burası İran - Tebriz Stadyumu görüntüde Azer Türk'leri hepsinin elleri bozkurt, görüntüler Türkiye'den sanabilirsiniz, şaşırmayın bizzat İrandan çekilme görüntüler :)

http://www.youtube.com/watch?v=6RrQqD2JNX8&feature=related

Güney Azerbaycan Türk kızı Ana dilim Türk diye başlıyor..

http://www.youtube.com/watch?v=eLKi8ENHjs8

Tebriz Üniversitesi Türklük başkaldırısı gene,

http://www.youtube.com/watch?v=vI4GSbEJbdo

Güney Azerbaycan Milli Hareketi Babek Kalesine yürüyüş.. eller gene bozkurt

http://www.youtube.com/watch?v=tl_Mjovd9lo

Bak dostum, ben hayatımı Turan'a adamış adamım, onların hepsini iyi bilirim oralarda yüzlerce arkadaşım dostum var, Azerbaycanı karıştırmış adamım :D ... Kazakistan hariç hepsinin Türklük bilinci tamdır, gerçi Kazaklarında yavaş yavaş oturmaya başladı, son dönemlerde özellikle Türk büyüğü ATİLLA adına Ulusal araba üretmeleri iyi bir gelişme bunun adına...

Biz onlarla kardeşiz, biz aynı dili konuşuyor aynı soydan geliyoruz, biz Kurtuluş Savaşı verirken araplar bizi arkadan hançerlerken bizzat sovyetlere baskı yapıp cepheye cephane gelmesini sağlayan onlardır, Azer Türkleri bayrak açmış bekliyor, Hoş gelişler ola Mustafa Kemal Paşa Türk askeri arş arş ileri diye türküler çığırında onlardır...

Sen bir adım atarsan onlarda on adım atarlar.. Ülkelerin kardeşliği beni alakadar etmez bu adamlar benim kardeşim, sanki onların ülkesini yöneten aliev ve tayfası çokmu düzgün adamlar ? Hayır değiller, onlarda bizim ülkemizi yönetenlere aynı gözle bakıyorlar... Eski Azerbaycan C.başkanı Rahmetli Elçibey defalarca Türkiye ile birleşme teklifi yolladı biz kabul etmedik, sonrada diyorsunki kardeşlik olmaz :D Adam ülkesinin topraklarını sana katmak istemiş, en baba kardeş yapmaz bunu ;) Rahmetli Elçibeyi oradan indirdiler bir şekilde daha sonra, yani ülkeyi yönetenler yamuk yumuk olabilirler.. Ama biz onlarla iki ayrı devlet bir milletiz... Rahmetli Elçibey mücadelesinde başarılı olsaydı tek devlet tek millet olacaktık ;)

Gila
Moruk Moderator
Site Yetkilisi
yazar, bir makale yazmamış, bir haberi vermiştir..

makale yazarsa, kimliğini, yediği haltları ortaya koymak en doğal hakkınızdır.

yazılan yazı makale değil, haberdir

artık haberleri verenlerin de kimliğini sorguluyormuyuz???

KizilTug
Forum Kalfası
AKİL ALESKER hristiyan ermenilerle kapı açılmasına tepki göstermiş.. Vahh vahh ne büyük yanlış yapmış.. Çakma mitçi kardeş k.bakma, ermenilere yalakalık etmeyen birinin ismi geçen bir haberi paylaştık pardon çakma mitçi kardeş... ermenilerden bizim adımıza özür dile çakma mitçi kardeş...

Ne marifetleri varmış ney.. katliamcı ermenilerle kapı açılmasına büyük tepki göstermiş... marifete bak... vah vah vah.. Sen ne yaptın, alicim ? Bilmezmisin bu ülkede ne kadar çok ermeni yalakası var ?...

Çakma mitçi kardeş hemen ermeni kardeşlerine mail at özür diliyoruz diye... :D

Bu arada havada clon kokusumu var ney ?

TÜRK!!!
Banned

KARDESIM BEDLIS,
Benim için tartışma senin cevabını veremediğin sorularla bitmiştir. Şimdiki yazdıklarım yalnızca sizlere olan sitemimden ibarettir. Türk Milliyetçiliği ile diğerleri arasında dağlar kadar fark vardır. Türk milliyetçiliği nedir? biliyormusun? Ufacık bir fikrin var mı? derken bundan bahsetmiştim. Türk ırkçılığıyla,milliyetçiliği farklı şeylerdir. Vatanını en çok seven onun için en çok çalışandır,birlikte yaşama arzusu olandır,Kürd'ü,Laz'ı,Çerkez'iyle Ne Mutlu Türk'üm diyebilendir.(bu daha uzar gider) O sorduğum diğer sorulara da cevap veremezsin,veremezsiniz. Sebebini sende bende çok iyi biliyoruz.. Mesut Yar'ın deyişiyle ''IRAKLI,HEYKELINI DEVIRDIGI SADDAM'A RAHMET OKUMAYA BASLADI BILE'' Amerikanın kirli elleriyle abdest alıp namaz kılınmayacağını daha öğrenmediniz,öğrenemeyeceksiniz de. Hayat 3 ile 4 arasındadır,ya 3,5 atarsın ya da dört 4lük yaşarsın.. Sizler hep 3,5 atmaya mahkumsunuz..

SAYGI VE SEVGILERIMLE.

prometheus@
Forum Ustası
Söz konusu adam ve Türkiye ABD'nni kucağındayken, kimsenin "Azeriler Rus uşağı" deme hakkı olduğunu sanmıyorum. En azından utanma duygusu olanların.