kaza tutanakları artık telefonlarda

alpay29
Super Moderator
Site Yetkilisi
KAZA TUTANAKLARI ARTIK TELEFONLARDA!

Kaza tespit tutanakları akıllı telefonlara girdi. Sigorta Bilgi ve Gözetim Merkezi tarafından geliştirilen Mobil Kaza Tutanağı sayesinde tutanak tutma işlemi daha kısa sürede yapılacak

Trafik kazasına karışan araçlarda maddi bir hasar oluşmuşsa araç sahipleri maddi hasarlı kaza tespit tutanağı dolduruyor. Bu yolla kazanın nasıl meydana geldiği kayıt altına alınıyor. 1 Nisan 2008’den önce kaza tespit tutanaklarını trafik polisleri hazırlıyordu. Yapılan düzenlemeyle 2008’den sonra bu sürücülere bırakıldı. Ancak kaza tespit tutanağını doldururken bilgileri tek tek yazmak epey zaman alıyor.

HAZİNENİN DENETİMİNDE

Kaza tespit tutanağı iki nüsha oluyor. Posta'nın haberine göre düzenlenen tutanak daha sonra sigorta şirketine bildiriliyor. Yanınızda tutanak yoksa işler daha da zorlaşıyor. Sürücüler için angarya haline gelen bu durumun artık kolayı var. Hazine denetimindeki Sigorta Bilgi ve Gözetim Merkezi ‘Mobil Kaza Tutanağı’ geliştirdi. Bir süredir deneme aşamasında olan uygulama artık, Zorunlu Trafik Sigortası yaptıran tüm sürücüler için hazır.

TEK TELEFONDA OLMASI YETER

Sistemi kullanmak çok kolay. Android ya da IOS yazılımlı telefonların uygulama mağazasından ‘Mobil Kaza Tutanağı’ yazıp aratınca uygulama çıkıyor. Uygulamayı yüklemeniz yeterli. Bu uygulamayla formda olduğu gibi poliçe ve araç bilgilerini (şasi numarası, model gibi) tek tek girmenize gerek kalmıyor. Ayrıca tutanağı tek bir telefonda tutmak da yeterli. Poliçenin üzerindeki kare kodu okuttuğunuzda tüm bilgiler otomatik çıkıyor. İşlem 5 dakika sürüyor.

kaynak

morko58
Forum Ustası
Valla böyle güzel şeyleri duymak artık çok nadir oldu keyfini çıkarta çıkarta okudum.:D:D:D

mydos
Forum Ustası
Türkiye de belge konuşur
bankadan taşıt kredisini internetten
yatırıpda ceza gelince belge nerde dediler
ödediğim taşıt vergisini bir daha cezalı ödedim :(

Gila
Moruk Moderator
Site Yetkilisi
Wardom olmasa bilgi sahibi olmayacağım böyle bir konuyla.

Teşekkürler.