Kıbrısta eğitim

Labrinth
Forum Kalfası
Merhabalar .. Kıbrısta okumayı düşünüyorum Girne Amerikan yada Doğu Akdeniz Üni . düşünüyorum .Bu üniler hakkında bilgileri olan bana yol gösterebilirler mi ? Kıbrısta okuduğumda diğer ülkelerde çalışma imkanı bulabilecek miyim? Şimdiden teşekkürler..

vantura
Super Moderator
Site Yetkilisi
Merhabalar .. Kıbrısta okumayı düşünüyorum Girne Amerikan yada Doğu Akdeniz Üni . düşünüyorum .Bu üniler hakkında bilgileri olan bana yol gösterebilirler mi ? Kıbrısta okuduğumda diğer ülkelerde çalışma imkanı bulabilecek miyim? Şimdiden teşekkürler..

kıbrısta bulunan üniversitelerin tamamı paralı eğitim veriyor diye biliyorum.
mesela şöyle bir örnek vereyim:tanıdığım kıbrıslı bir öğrenciye neden orada değil de burada eğitim aldığını sorduğumda yıllık ücretlerin yüksek olduğu için istanbul da okuyorum demesi.

Labrinth
Forum Kalfası
Ancak ben kıbrısı burslu kazandım ücretler uygun geliyor demek istediğim okuyan yada bilen biri varsa bu ünilerden hangisi daha başarılı bir sonuç sağlar daha güzel eğitim verir .. ?

vantura
Super Moderator
Site Yetkilisi
Ancak ben kıbrısı burslu kazandım ücretler uygun geliyor demek istediğim okuyan yada bilen biri varsa bu ünilerden hangisi daha başarılı bir sonuç sağlar daha güzel eğitim verir .. ?

hayırlı olsun

bu konuda size yardım edebilirim.kıbrıslı o arkadaş ile güniçinde görüşebilirsem yine buradan bilgi verebilirim.

vantura
Super Moderator
Site Yetkilisi
istediğiniz bilgi bugün bana ulaştı

oradaki öğrenci arkadaşım kıbrıslı ve aynen yazdıklarını aktarıyorum

En iyi 2 üniversite yakındoğu ve doğu akdenizdir. belli okullarda yurtdışında kabul görür. doğu akdeniz muhendislik bolumlerinde dünya sıralamasındadır.ÖDTÜ" nün kıbrıs kampüsüde var
Girebilirse orasi süper
Geri kalan üniversitelerin avrupada pek faydasi olmaz
..

Gila
Moruk Moderator
Site Yetkilisi
Kıbrıs'ta okumanın en önemli faydası dil olacaktır.

Onun dışında bir getirisi olup olmadığını bilemem.

Sıkı dostluklar kurabilirsen, her Kıbrıslı'nın yolunun İngiltere'ye çıktığını kısa zamanda anlayabilirsin.

Başarılar..

Labrinth
Forum Kalfası
istediğiniz bilgi bugün bana ulaştı

oradaki öğrenci arkadaşım kıbrıslı ve aynen yazdıklarını aktarıyorum

En iyi 2 üniversite yakındoğu ve doğu akdenizdir. belli okullarda yurtdışında kabul görür. doğu akdeniz muhendislik bolumlerinde dünya sıralamasındadır.ÖDTÜ" nün kıbrıs kampüsüde var
Girebilirse orasi süper
Geri kalan üniversitelerin avrupada pek faydasi olmaz
..
Teşekkürler bugün tercihleri verdim doğu akdeniz'i seçtim hayırlısı bakalım .. :) Bu arada teşekkürler ..

Labrinth
Forum Kalfası
Kıbrıs'ta okumanın en önemli faydası dil olacaktır.

Onun dışında bir getirisi olup olmadığını bilemem.

Sıkı dostluklar kurabilirsen, her Kıbrıslı'nın yolunun İngiltere'ye çıktığını kısa zamanda anlayabilirsin.

Başarılar..
Kıbrısı isteme nedenlerimden biride dil çok teşekkürler .. :)

ASamedbal
Çırak
slm

dostum kıbrıs antik kuntik bi yer, hukuk son sınıftayım,, beni hantalalştırdı mallaştırdı burası,, hayat pahalı, öğrencilere geçiriyorlar, okul desen cevap sadece dediklerini yapıcaksın, gittikçe öğrenci sayısı azalıyor, ... insanlar burda değişiyor, tembelleşiyor,, düzgünce birşey katmıyor sana sadece diploman olucak elinde, aklın varsa türkiye git derim sana,, eğerr ben içicem, karı kızla takılcam dersenn de gel burada 4 sene yaşa

AdrenaLiN_
Forum Ustası
ben 3 sene önce %50 burslu uluslar arası ilişkileri kazanmıştım konaklama hariç 5 yıllık okul 120 bin TL oluyordu. + konaklama masrafı vs... de var 250 bin TL ye yaklaşıyordu şimdide daha fazladır.

inverbras
Hızlı Çırak
kıbrısta okumanın hiç bir faydası olmaz. paranla rezil olursun. başkada bir halt olmaz ben halen kıbrısta öğrenciyim bu konuda istediğiniz bilgi veririm mesaj atın. kesinlikle hiç bir kimseye tavsiye etmem dil için bile faydası olmaz çünkü türkçe konuşuluyor. evden kaçayım karıkız takılayım diyorsan aleme akarız diyosan onun için bile deymez. ciddiyim kimseye tavsiye etmem.
derste hocanın dediği lafa budur. yukarıdan emir geldi öğrencinin gözünün yaşına bakmayın dediler dedi adam sınıf düşün. ona göre beş para etmez eğitim mühedis hiç olunmaz. sosyal bir bilim hiç okunmaz benim param var öğretmenlik okucam diyosanız gelin

enstantane
Forum Kalfası
inverbras adlı arkadaşımız gayet güzel yazmış denecek laf yok , okuyabilirsen türkiyede okumaya çalış , özellikle öğrenci sayısı azalıdığı dönemde yüzlük kağıtla sıfır alırsan şaşma e birilerinin okulda kalması gerek , yaşam şartları dersen istanbul yanında asgari ücretle yaşanır bir şehirdir , ayrıca yurtlar kızlı erkekli karışıktır çoğu , birde hat içi telefon görüşmeleri bile inanılmaz yüksektir ,
ha illa yurt dışında okumak istiyorsan kıbrıstaki bir senelik maliyetle italyada üni bitirir yüksek lisans yaparsın imkan ve şartlar dahilindeyse oraya git derim

cilgindunyali
Daimi Üye
ben 3 sene önce %50 burslu uluslar arası ilişkileri kazanmıştım konaklama hariç 5 yıllık okul 120 bin TL oluyordu. + konaklama masrafı vs... de var 250 bin TL ye yaklaşıyordu şimdide daha fazladır.
marjinal abartmışşsın,ben burda okudum ve yaşıyorum ben okurken yıllık ücret 3800 dolardı,ben mezun oldukdan sonra bu fiyatlar değişti şu anda doğu akdeniz 14 bin tl yıllık ev kirası ortalama 400 tl,yemek içmekte inanın istanbul dan daha ucuz ve bolkepce burası.en önemliside güvenlik..ayrıca düşünen arkadaşlar varsa İTÜ Burada mağusa da kampüs kurdu ve ücreti de çok uygun.

AdrenaLiN_
Forum Ustası
marjinal abartmışşsın,ben burda okudum ve yaşıyorum ben okurken yıllık ücret 3800 dolardı,ben mezun oldukdan sonra bu fiyatlar değişti şu anda doğu akdeniz 14 bin tl yıllık ev kirası ortalama 400 tl,yemek içmekte inanın istanbul dan daha ucuz ve bolkepce burası.en önemliside güvenlik..ayrıca düşünen arkadaşlar varsa İTÜ Burada mağusa da kampüs kurdu ve ücreti de çok uygun.
yok be usta gitmem için en az 5 kere aradılar hepsini tek tek anlattılar hatta samsuna kayıt için davet etmişlerdi 5 yıl yani 10 dönem okul denildi. kendi yurtlarından bahsetti hesapladığımızda bu fiyatlara rahat geldi

ajanixs
Çırak
Gittiğin üniversiteden memnun musun diye merak ettim. Orada bir yurtla çalışıyorum. Bana soranlarda oluyor hangi üniversite diye. Senin fikrinide almak isterdim açıkcası.

- Yönetici düzenlemesi: :