Merhabalar .. Kıbrısta okumayı düşünüyorum Girne Amerikan yada Doğu Akdeniz Üni . düşünüyorum .Bu üniler hakkında bilgileri olan bana yol gösterebilirler mi ? Kıbrısta okuduğumda diğer ülkelerde çalışma imkanı bulabilecek miyim? Şimdiden teşekkürler..
Ancak ben kıbrısı burslu kazandım ücretler uygun geliyor demek istediğim okuyan yada bilen biri varsa bu ünilerden hangisi daha başarılı bir sonuç sağlar daha güzel eğitim verir .. ?
Teşekkürler bugün tercihleri verdim doğu akdeniz'i seçtim hayırlısı bakalım .. Bu arada teşekkürler ..istediğiniz bilgi bugün bana ulaştı
oradaki öğrenci arkadaşım kıbrıslı ve aynen yazdıklarını aktarıyorum
En iyi 2 üniversite yakındoğu ve doğu akdenizdir. belli okullarda yurtdışında kabul görür. doğu akdeniz muhendislik bolumlerinde dünya sıralamasındadır.ÖDTÜ" nün kıbrıs kampüsüde var
Girebilirse orasi süper
Geri kalan üniversitelerin avrupada pek faydasi olmaz
..
Kıbrısı isteme nedenlerimden biride dil çok teşekkürler ..Kıbrıs'ta okumanın en önemli faydası dil olacaktır.
Onun dışında bir getirisi olup olmadığını bilemem.
Sıkı dostluklar kurabilirsen, her Kıbrıslı'nın yolunun İngiltere'ye çıktığını kısa zamanda anlayabilirsin.
Başarılar..
marjinal abartmışşsın,ben burda okudum ve yaşıyorum ben okurken yıllık ücret 3800 dolardı,ben mezun oldukdan sonra bu fiyatlar değişti şu anda doğu akdeniz 14 bin tl yıllık ev kirası ortalama 400 tl,yemek içmekte inanın istanbul dan daha ucuz ve bolkepce burası.en önemliside güvenlik..ayrıca düşünen arkadaşlar varsa İTÜ Burada mağusa da kampüs kurdu ve ücreti de çok uygun.ben 3 sene önce %50 burslu uluslar arası ilişkileri kazanmıştım konaklama hariç 5 yıllık okul 120 bin TL oluyordu. + konaklama masrafı vs... de var 250 bin TL ye yaklaşıyordu şimdide daha fazladır.
yok be usta gitmem için en az 5 kere aradılar hepsini tek tek anlattılar hatta samsuna kayıt için davet etmişlerdi 5 yıl yani 10 dönem okul denildi. kendi yurtlarından bahsetti hesapladığımızda bu fiyatlara rahat geldimarjinal abartmışşsın,ben burda okudum ve yaşıyorum ben okurken yıllık ücret 3800 dolardı,ben mezun oldukdan sonra bu fiyatlar değişti şu anda doğu akdeniz 14 bin tl yıllık ev kirası ortalama 400 tl,yemek içmekte inanın istanbul dan daha ucuz ve bolkepce burası.en önemliside güvenlik..ayrıca düşünen arkadaşlar varsa İTÜ Burada mağusa da kampüs kurdu ve ücreti de çok uygun.