Kobra Muratı Tanıyor Musunuz

Yıldıray27
Forum Ustası
ESRA KESKİN DEMİR

Kendini Romanların modacısı diye tanımlayan Kobra Murat, dizi ve filmlerdeki Roman kostümlerinin de tasarımcısı. Seda Sayan, Tuğba Büyüküstün, Çağla Şikel gibi birçok ünlü onun kostümlerini giymiş. Balat'taki dükkânı, yaklaşık 45 kadının da ekmek kapısı.

Bilmem tanır mısınız Kobra Murat'ı? Romanların modacısı diye anılıyor kendisi. Asıl adı Murat Divandiler. Osmanlı saraylarına girip çıkan, III. Ahmet'in çocuklarının sünnet düğünlerinde çalgıcılık yapan dedelerinden almış soyadını. Zaten kendisi de aynı zamanda müzisyen. 58 bestesi, onlarca kaseti var. Tabii asıl işi terzilik. Çocukluğundan bu yana dikiş-nakışla uğraşıyor. Babasının mont ve kaban dikilen atölyesinde pişmiş. Ama yaşlı bir kadına namazlık dikerek nam salmış. Dizi ve filmlerdeki gördüğümüz Roman kostümlerinin birçoğu ona ait. Seda Sayan'dan Petek Dinçöz'e, Çağla Şikel'den Güllü'ye, Melek Baykal'dan Yıldız Tilbe'ye varana kadar giydirmediği ünlü yok. Öyle ki "Keşke şu da benim kostümlerimden giyse dediğiniz bir ünlü var mı?" sorusuna, "Hiç öyle bir arzum yok. Kimsenin kaprisini çekecek durumda değilim. Burası paranın sözünün geçmediği bir yer. Bu dükkânda yalnızca insanlık geçiyor. Parası olmayanların gönlünü yaparım ama parası olup da hava atanla işim yok." şeklinde cevap veriyor.

Tüm Romanlar gibi onun da kalbinde ne varsa dilinde. Lafını esirgemeden, hiç çekinmeden konuşuyor. Ondaki samimiyet müşterilerine de yansıyor olmalı ki, hiç durmadan oyun havası çalan dükkâna gelen, tanıdık-tanımadık herkes bir anda oynamaya başlıyor. Sonra da en renkli, en cafcaflı kıyafet hangisiyse onu seçip yine güle oynaya çıkıyorlar dükkândan. İnanılmaz renkli, neşeliymiş meğer Balat, Lonca Mahallesi'nin sakinleri. Hayır, hiç yakışmadı onlara sakin kelimesi. Neredeyse her gece eğlencenin olduğu, darbukaların çalındığı bir mahalle çünkü burası.
alıntıdır.

ZyLiB
Banned
bu kisinin insanliga ne gibi bir katkisi olmus anlamadim !!!
bu kisinin ismini bile bilmek insanin hafizasinda bosuna bir isgaldir !!!
bana bu yazinin ilk iki paragrafini okuttugun ve bu yaziyi yazdirdigin icinde sanada teessuflerimi sunuyorum !!!

necdet35
Co-Admin
Site Yetkilisi
bu kisinin insanliga ne gibi bir katkisi olmus anlamadim !!!
bu kisinin ismini bile bilmek insanin hafizasinda bosuna bir isgaldir !!!
bana bu yazinin ilk iki paragrafini okuttugun ve bu yaziyi yazdirdigin icinde sanada teessuflerimi sunuyorum !!!
Senin yazdıklarını okumak güzeldi ama :p